Akraba evliligi sacmalığı

Akrabadan ziyade göçmenler birbirleriyle önceden tanışık olduğu kişilerle evlenmezler. Sizinki akraba evliliği olmuyor yani. Komşuyla bile evlenilmezmiş çünkü laf olurmuş eskiden vay sen benim kızıma hep o gözle mi baktın diye. Ama bu devirde aklı baliğ insanlarız o kadar uçlarda yaşamaya gerek yok. Amca çocuğuyla evlenmek ne kadar saçmaysa komşunun oğluna aşık olup sırf ayıplanırım diye içine gömmek de saçma yani. Bırakın gençleri ne istiyorlarsa yapsınlar. Akraba falan değilsiniz siz.

Komşu da olmuyorsa kimle evleniyordu kendileri acaba, malum eskiden ulaşım zormuş, komşudan daha yabancıyı nerde bulmuş evlenmişler acaba?

Tanımadıkları insanlara uzak köylere vermişler kızlarını. Sonra da hasret gitmişler birbirlerine. Göçmenlerde kurallar katıdır. Kmşu gelip kızını isterse kan bile çıkar ya. Senin oğlan benim Koza abilik yapacağına kötü gözle mi bakmış diye 🤷🏻‍♀️ Ben de göçmenim. Bence abartı. Her şeyin bir ortası olmalı. Akraba evliliğini onaylamıyorsak gençlere yapılan bu zulmü de onaylamıyorum 😂

Dedemin babasının kuzeninin kim olduğunu hesaplamaya çalışıyorum şu anda.

Akraba ilişkilerim 0.
Akraba evliliği hiç görülmemiştir bizde de.

Tanımadıkları insanlara uzak köylere vermişler kızlarını. Sonra da hasret gitmişler birbirlerine. Göçmenlerde kurallar katıdır. Kmşu gelip kızını isterse kan bile çıkar ya. Senin oğlan benim Koza abilik yapacağına kötü gözle mi bakmış diye 🤷🏻‍♀️ Ben de göçmenim. Bence abartı. Her şeyin bir ortası olmalı. Akraba evliliğini onaylamıyorsak gençlere yapılan bu zulmü de onaylamıyorum 😂

Ay komsuyla evlenilmedigini biliyorum da gocmenlerin kan cikarttigini sizden duydum. Gerci gocmenlerin de hepsi ayni degil sonuçta ama benim bildigim gocmenler vurdulu kirdili insanlar asla degiller istemezler degil ki kan cikacak komsudan... 🙄

Sizlik bir durum yok ikisi de sevmiş istiyor. Zorla olsa tamam ama seven insanları rahat bırakın. Ha birde biz de bir söz vardır köprüden geçerken poposu değmiş.(bu kadar uzak akraba ilişkileri için denir) inş çok mutlu olurlar

Oturduğum muhite yakın göçmen mahallesi vardı eskiden, şimdi kentsel dönüşüm ayağına yıkıldı hep ama bu vesileyle okuldan ordan burdan çok göçmen arkadaşım var. Çoğu komşu çocuklarıyla mahalleden çocukluk arkadaşlarıyla/aşklarıyla evli şu an. Eskiden belki problemdir ancak seksen sonrası kuşakta çok sıkıntı edildiğini sanmıyorum. En azından benim gözlemim bu yönde.

Dışlanıp kendi içlerinde kaldılarsa komşuya bile karşı çıkan insanlar kiminle evlenip üremişler?
Daha evvel tanımadıkları başka göçmenlerle üretmişler hanfendi, öyle doğmuşuz biz. Akrabalarla daha önce tanıştığımız için biz de okulda üniversitede, işte tanıştığımız başka insanlarla ürüyoruz. Artık göçmen olması şart değil.

Ay komsuyla evlenilmedigini biliyorum da gocmenlerin kan cikarttigini sizden duydum. Gerci gocmenlerin de hepsi ayni degil sonuçta ama benim bildigim gocmenler vurdulu kirdili insanlar asla degiller istemezler degil ki kan cikacak komsudan... 🙄

Lafın gelişi kan canım tabi ki öyle bir şey olmaz. Namus cinayeti işlenmez korkma. Yanlış ifade kullanmışım. 🤣🤣🤣
Ama biz Arnavutuz. Heyecanlı kavgacı tipleriz genel olarak. He bi Suriyeli Afgan çıkmaz bizden. Ama italyan mafyası tarzı tipler çıkar hahah 🤣

Allah aşkına 27 yaşındaki kadını rahat bırakın kimle oynaşmak istiyorsa onla oynaşsın

Kardeş ya kuzen veya 2.3. Derece akraba değilse dedesinin dedesinin torununun bilmem nesi akrabaya girmiyor ki

Biz de göçmen kökenliyiz akraba ve komşu ile evlilik olmaz
Sebebi de yan gözle bakmak ayıp karşılanır.

Kendim de karşıyım zaten kuzen ya da 2.3. Dereceden kuzen evliliklerine

Ama sizin bahsettiğiniz çok uzak akraba yani yok denecek kadar az , akraba bile olmuyor. Ailece görüşüyor olmaları da akraba oldukları anlamını taşımaz.

Kısacası ; kendi hayatınıza bakın
Sakıncalarını bırakın iki yetişkin düşünsün.

Oturduğum muhite yakın göçmen mahallesi vardı eskiden, şimdi kentsel dönüşüm ayağına yıkıldı hep ama bu vesileyle okuldan ordan burdan çok göçmen arkadaşım var. Çoğu komşu çocuklarıyla mahalleden çocukluk arkadaşlarıyla/aşklarıyla evli şu an. Eskiden belki problemdir ancak seksen sonrası kuşakta çok sıkıntı edildiğini sanmıyorum. En azından benim gözlemim bu yönde.

Evet buraya gelince mecbur bir arada yaşayabilmek için böyle olmuşlar. Ben memleketteki durumu anlattım :)

Lafın gelişi kan canım tabi ki öyle bir şey olmaz. Namus cinayeti işlenmez korkma. Yanlış ifade kullanmışım. 🤣🤣🤣
Ama biz Arnavutuz. Heyecanlı kavgacı tipleriz genel olarak. He bi Suriyeli Afgan çıkmaz bizden. Ama italyan mafyası tarzı tipler çıkar hahah 🤣

Ha bir an şok oldum cunku kan cikma gorunce. 😂 Arnavutluk hakkinda çok bilgim yok ama benim bildigim gordugum gocmenler kavgayi bile sevmez dedim kan nasil cikar bundan. 😂😂

Biz göcmen kökenli bir aileyiz 7 kuşak öteme de baksam akraba evliliği yok bizde cok ayıplanır komsu oğlu bile kardeştir aklından gecireni linc ederler.Benim kardeşim dedemin babasinın kuzeninin torunuyla görüsüyormus 27 yasında kendisi ciddi düsündüğünü söylüyor.Böyle anlatınca dıdımın dıdısı ama is öyle degil iste annem babam karsı çıkmış kardesim beni aradı abla sen ikna edersin diye.Ya dedim akraba evliligi nedir milyarlarca insan içinden gönül bu sevmiş tamam ama karşı cıktıgım bu zihniyetle büyüdüğüm yerde tersini destekleyemem aileme tavır yapıyormus nasil yaklasmalıyız uzaktan da olsa kuzen işte.Karsı cıktikça askı alevlenecek biliyorum ne yapilmalı acaba kendisi uzman dogu görevinde yalnizlıktan sıkıldıgından mı böyle yapıyordur acaba sordum alakası yok diyor..
Ben de göçmenim bizde de yok akraba evliliği, yaşları gençse akışına bırakım ayrılırlar diyeceğim ama genç de değiller galiba. Benzer bir şey kuzenimde de yaşandı, aile ne yaptıysa ayıramadı 9 yıl inatlaşmadan sonra evlendiler. Reddetmek ilişkilerini daha da perçinliyor maalesef, olmayacaksa da inattan olduruyorlar. Yerinizde olsam müdahale edip kötü olmam çünkü kötü olmanızdan başka işe yaramaz. İçinize sinmediğini çok iyi biliyorum ama herkes yaptığının bedelini öder, bırakın ödesinler.

Ha bir an şok oldum cunku kan cikma gorunce. 😂 Arnavutluk hakkinda çok bilgim yok ama benim bildigim gordugum gocmenler kavgayi bile sevmez dedim kan nasil cikar bundan. 😂😂

Bu arada eski Yeşilçam filmlerinde bile Arnavutlar kavgacı silahlı sinirli falan gösterilir. Avrupada da bayağı Arnavut mafyaları gece hayatını yönetir. Bu da burada dipnot olsun. Öyle minnoş da değiliz 😄

Canım benim bizde tam tersi çok akraba evliliği vardır hatta bende akraba evliliği yaptım ama senin akrabalık dereceni inan bulamadim dedemin babasının kuzeninin torunu kimdi oldum bir an diş kapının mandalı bile değil diyeceğim şu zaman değişti artik biz nasıl akraba olmayan gelin damatlar kabul gördüyse sizinde cok yakin gördüğünüz akraba evliliği kabul edilir inanın kötü olmayın kardesinizle heleki evlenirlerse ilerde gelin hanımla aranızda hep beni istemedi soğukluğu olur zamana bırakın

Hepinize teşekkür ederim ben ikna olmaya olurum benim ikna olma mecburiyetim yok ama ailemin kalıplaşmıs düşüncesini değistiremem takdir edersiniz ki 🙇🤷‍♀️ Bizimkiler cidden görüsüyor o kadar uzak akrabayla bile günler bayramlar falan hatta kızın annesiyle annem yakın arkadaslar yakınlık görüsmeye bağlı biraz da.Burada benim abarttigim bir sey yok durum böyle sadece bir kisi var akraba evliligi yapmıs cocukları engelli hep o örnegi gösterirler bak onlar evlenmis cocuklari engelli diye yakin degil desen de ikna olmazlar tamam akrabalik uzak desen ama bak Hacer ablanın kızı o kız annenle görüsüyor annenin arkadası,evimize gelen kıza mı göz diktin olur.

Bazı aileler de tam tersi dışarı kız vermezler.

İyisini neden al alsın bize kalsın , kötüsünü neden el bilsin kafası

Aile evliliğine bende karşıyım.

Hayırlısı olsun haklarından

Bazı aileler de tam tersi dışarı kız vermezler.

İyisini neden al alsın bize kalsın , kötüsünü neden el bilsin kafası

Aile evliliğine bende karşıyım.

Hayırlısı olsun haklarından
Aynen ayril demek haddime degil ama ailem cok karsi umarim zamanla duzelir

Göçmenlerde eskiden katli vacipti, o derece istenmez😀 Akraba evliliğine kesinlikle karşıyım,ilkel kabileler gibi birbiri arasında donerler ve dışa kapalılar.Hem bilimsel hem ahlak acısından uygun değil.Genelde eğitim seviyesi düşükler arasında yaygın. Kuzen evliliği kadar sacmasini duymadım,kuzenim öz kardeşimden farksızdır.

Back
X