Akraba evliliği ve PGT

siz laf sölemekten ziyade hakaret ediyorsunuz.kimse size neden evlendiniz demiyor diyorsun sonrada allah akıl vermiş diyorsun.bu lafa tabiki kızarım yaaa...bu topiği siz eleştirin diye açmadıki
Yanlış buluyorsanız okuyun geçin.zaten sıkıntısı var ne gerek var bu yazılara.
bu yaşananlar sadece akraba evliliğinden dolayı başa gelse sana hak verir susarım.fakat bu herkesin başına geliyor.etrafımda o kadar kişi var ve hiç birinin çocuklarında sorun yok.tam tersi akraba evliliği olmayıp hasta olan çocuklar var.
He bir lafına katılıyorum tedbir mutlaka alınmalıki artık zaten evlenmeden önce tüm testler yapılıyor.genetik bir problem varsada ilk önce tedbiri alıp öle çocuk yapılmalı..
Çünkü sonucunda evlat başka bişey evladının gözünün önünde eridiğini görmek çok acıdır mutlaka...
rabbim herkese sağlıklı, sıhhatli ve hayırlı evlatlar nasip etsin.

sizin hakaret anlayışınızı bilemem ama amacım hakaret etmek değil, kimseyi yargılamak bana düşmez. ayrıca bana ne?
fakat umarım bu ihmalkarlık zararlarından hemen dönülür ve bir daha bu tarz kayıplar yaşanmaz.

canim senin yazacaklarini tam ben yazacaktimki sen benden once davrandim cok sagol beni anladigin icin,simdi arkadasa soyluyorum ben kimseye aman akrabayla evlenin cok guzel bisey vs.gibi seyler soylemiyorum ilerde bir cocugum olursa basta ben olmak uzere engellerim,benim demek istedigim insanin basina gelmeden bilinmiyor iste malesef,ben 14 yasinda nisanlandim erken evlendim cocuk yasta kalkip bunlarimi arastiracaktim,iste simdi basima geldigi icin arastiriyorum tetbir almaya calisiyorum,size ben dogal yoldan hamile kalmak istiyorum acaba sansimi denesemmi diye sorsam dogru size hak veririm ALLAHIN ne sucu var derim,ama oyle bisey soz konusu deyil,kucukttum bilmiyordum basa geldi ve arastiriyorum bunun neresi suc ya?bilip bilmeden kimse konusmasin lutfen.

Canım tabiki seni anlıyorum ve bu formda tüp bebekle ilgili olan herşey yazılır.kimsenin yargılamaya hakkı yok.
Ve belirtmek isterim bende tüp bebek sayesinde evladımı kucağıma aldım ve 2.denememde.yani bende çok çocuk sahibi olmak isteyenler arasındayım...

bana ne dediğiniz içinmi bu yazdıklarınızı yazdınız?

Ayrıca evet rabbim kimseyi evladını kaybetmeyle terbiye etmesin.İster akraba olsun ister akraba olmasın.tabiki evlatsız kalmaylada imtihan etmesin hepinize bu duyguyu nasip etsin.burda herkesin duası aynı.

COK GECMIS OLSUN,ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN OGLUNA, INSALLAH IYILESIR,INSALLAH ILERDE OLACAK BEBEKLERINDE AYNI SORUNLAR CIKMAZ SAGLIKLI VE HAYIRLI OLURLAR ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:

ayrica akraba evliligi yaptin diye yapilan yorumlara cok üzüldüm :(
sende istemezdin herhalde böyle olmasini...

Son düzenleme:
bana ne dediğiniz içinmi bu yazdıklarınızı yazdınız?

Ayrıca evet rabbim kimseyi evladını kaybetmeyle terbiye etmesin.İster akraba olsun ister akraba olmasın.tabiki evlatsız kalmaylada imtihan etmesin hepinize bu duyguyu nasip etsin.burda herkesin duası aynı.

Bakın kişiler bazında bana ne demek istedim. Herkesin özel hayatı kendine.
ancak ekraba evliliklerinden veya genetik başka bozukluklardan kaynaklanan bebek kayıplarının önlenebilmesi adına bildiklerimi söylemekten geri kalamam. bu ister akraba evliliği olsun, ister çocuk yaşta gebelik olsun, ister jinekolog yüzü görmeden hamile kalıp sağlıksız bebek doğurmak olsun, her zaman bunları engellek adına birşeyler yapılması lzm. bütün tedbirler alındıktan sonra gelene kim ne yapabilir?
her neyse daha fazla tartışmaya gerek yok hem zaten konunun muhattabı da siz değilsiniz. fakat ilginiz için teşekkürler umarım konu sahibi arkadaş artık kendisini yalnız hissetmiyordur.

Canım tabiki seni anlıyorum ve bu formda tüp bebekle ilgili olan herşey yazılır.kimsenin yargılamaya hakkı yok.
Ve belirtmek isterim bende tüp bebek sayesinde evladımı kucağıma aldım ve 2.denememde.yani bende çok çocuk sahibi olmak isteyenler arasındayım...

ne guzel ALLAH evladini sana bagislasin rabbim ona uzun omurler versin ,insallah ikincisinide kucagina airsin aminn..

ancak ekraba evliliklerinden veya genetik başka bozukluklardan kaynaklanan bebek kayıplarının önlenebilmesi adına bildiklerimi söylemekten geri kalamam. bu ister akraba evliliği olsun, ister çocuk yaşta gebelik olsun, ister jinekolog yüzü görmeden hamile kalıp sağlıksız bebek doğurmak olsun, her zaman bunları engellek adına birşeyler yapılması lzm. bütün tedbirler alındıktan sonra gelene kim ne yapabilir?
her neyse daha fazla tartışmaya gerek yok hem zaten konunun muhattabı da siz değilsiniz. fakat ilginiz için teşekkürler umarım konu sahibi arkadaş artık kendisini yalnız hissetmiyordur.

evet siz deyilde diger arkadaslar sag olsun kendimi yalniz hissetmiyorum bende size ilginiz icin tesekur ederim.:(

COK GECMIS OLSUN,ALLAH ACIL SIFALAR VERSIN OGLUNA, INSALLAH IYILESIR,INSALLAH ILERDE OLACAK BEBEKLERINDE AYNI SORUNLAR CIKMAZ SAGLIKLI VE HAYIRLI OLURLAR ALLAH GÖNLÜNE GÖRE VERSIN INSALLAH(AMIN):nazar:

ayrica akraba evliligi yaptin diye yapilan yorumlara cok üzüldüm :(
sende istemezdin herhalde böyle olmasini...

amin canim cok sagol evet bazi yorumlara bende uzuluyorum ama bosver herkez diledigini soylemekte ozgurdur tabi,cok tesekur ederim guzel dileklerin icin.....

ne guzel ALLAH evladini sana bagislasin rabbim ona uzun omurler versin ,insallah ikincisinide kucagina airsin aminn..

Amin canım çok sağol...

Evet bende daha fazla uzatmak istemiyorum.konunun muhatabı değilim fakat siz başta yazarken tekil değil çoğul konuştunuz hatırladığım kadarıyla.
Ayrıca bende seninle aynı fikirdeyim sağlıksız çocuk dünyaya gelmesin bunu önlemek için elimizden geleni yapalım.sen en başta bu yazdığını yazsaydın konu buraya gelmezdi.
Ben yıllardır bu forma giriyorum bir tek cennet kuşlarına değil gördüğüm ve ilgimi çeken konularda arkadaşların yanında oluyorum benimde yanımda oldukları gibi...

kizlar meraba ben 5 sene once amcamin ogluya bir evliik yaptim ve hemen hamile kalip bir kizim oldu ama malesef 1 gun yasadi sebebi akrabadan kaynaklanan genetik hastaligi yani esimle tasiyiciyiz,bir sene sonra tekrar hamile kaldim 3 aylikkken kordondan sivi aldirip bebegin ayni hastaligi tasiyormu diye baktirdigimizda hersey temiz cikt bebek saglikli tasiyici bile deyil dediler,hersey yolundayken oglum dogdu ve 4 aylikken aci gercegi ogrendik,oglum kizimla ayni hastaligi tasimiyordu ama buda baska bir genetik hastaligi cikti hemde olumcul.suan oglum 18 aylik ve 2 yasina kadar yasar diyorlar ALLAHTAN gelen herseye raziyim,ben hollandada yasiyorum.burdakiler pgt uyguluyalim diyorlar ama embryoda sadece kizimda ve oglumda cikan hastaliga bakariz diyorlar,peki ama bir ucuncu hastaligi cikip cikmiyacagini nasil bilebiliriz yani sorum o ki turkiyede pgt yontemiyle kac tane genetik hastaliga bakiyorlar bir bilginiz varmi kizlar lutfen yardim edin,ALLAH herkezin cocugunu bagislasin benimki gozumun onunde eriyor,lutfen yardim edin..

mrb cennetkuşlarım. çok olmuş yazalı. çocuklarının hastalığı neydi? benimde bir oğlum var 1 yaşında sma (kas) hastası.

Yardiminiza ihtiyacim var!!

Ben de eşimle akrabayım. Doktorlar gerek yok demesine rağmen 2 düşük sonrası 300 hastalığı test eden Genetik Test yaptırdım ben ve eşim aynı hastalığın taşıyıcısıyız.. Öldürcü değil ama bedensel engele sebep olan bir hastalıkmış. Benim korkum ya bu testte olmayan başka hastalıklarında taşıyıcıysak? Tüp bebek düşünüyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum...
Yurt dışında yaşıyorum. Burda mı yaptırayım türkiyede mi? Her iki durumda da kendmiz karşılayacağız tüm masrafları. Başka bir yerde daha mı yaptırmalıyım bir test daha ki bayağa masraflı oluyor...

Yardiminiza ihtiyacim var!!

Ben de eşimle akrabayım. Doktorlar gerek yok demesine rağmen 2 düşük sonrası 300 hastalığı test eden Genetik Test yaptırdım ben ve eşim aynı hastalığın taşıyıcısıyız.. Öldürcü değil ama bedensel engele sebep olan bir hastalıkmış. Benim korkum ya bu testte olmayan başka hastalıklarında taşıyıcıysak? Tüp bebek düşünüyorum ama nerden başlayacağımı bilmiyorum...
Yurt dışında yaşıyorum. Burda mı yaptırayım türkiyede mi? Her iki durumda da kendmiz karşılayacağız tüm masrafları. Başka bir yerde daha mı yaptırmalıyım bir test daha ki bayağa masraflı oluyor...

Merhaba Semaphore,

nasilsin iyimisin? cok olmus yazali fakat suan neler yapiyorsun? Tüp bebek tedavisine basladinmi?

Back
X