Oglumla kucuk bir derdimiz var, yardimci olan varmi??

Mehaba, 21 aylik bir oglum var. Hamile kaldigimda calismadigim icin, hala calismiyorum ve ogluma kendim bakiyorum. Esim kuafor oldugu icin gec saate kadar calisiyor ve oglumda sadece biraz sabah ve aksam, ve de pazar ilgileniyor.
Oglum benimle oldugu surece cok iyi bir cocuk, beni dinliyor hic problem yapmiyor, beni de seviyor, opuyor. Ama esim evde oldugunda, yada esimle disari ciktiginizda, oglum cok degisiyor, sadece babasi ile oturmak istiyor, ben yokmusum gibi davraniyor, ustelikde cok huysuzlasiyor. mesela 1 yasindaylken tatile gittik, tatilin hic tadini cikaramadik, sadece esimle vakit gecirmek istiyordu, esimle denize girdi onula oynadi, ustelikde dedigim gibi onunla cok huysuz, ne istedigini bilmiyor. O yokken cok cok iyi bir cocuk. Esim oldugu surece benimle sadece yemek yer ve uyur.
Ama koronavirus nedeni ile esim hep oldugunda boyle degildi, benimle de vakit geciriyordu, gelip beni opuyordu, simdi calismaya basladi hersey yine degisti, yine ayni yere dokduk.
Gercekten bu durum zoruma gidiyor ve beni cok sinirlendiriyor, ucumuz hic iyi vakit geciremiyoruz, babasi olgugu zaman beni sevmiyor, istemiyor. Lutfen yardim edin, bu gecici mi? Ne yapmaliyiz?
e çok normal çocuk babayı görmüyo ki doğru düzgün dolayısıyla onunla kısıtlı zamanda vakit geçirmek istiyor özlüyor.siz de ne güzel kendinize vakit ayırın işte.beni sevmiyo diye bi mantık olabilir mi Allah aşkına güldüm kusura bakmayın :D

• Beğen
Reactions: D-E
Mehaba, 21 aylik bir oglum var. Hamile kaldigimda calismadigim icin, hala calismiyorum ve ogluma kendim bakiyorum. Esim kuafor oldugu icin gec saate kadar calisiyor ve oglumda sadece biraz sabah ve aksam, ve de pazar ilgileniyor.
Oglum benimle oldugu surece cok iyi bir cocuk, beni dinliyor hic problem yapmiyor, beni de seviyor, opuyor. Ama esim evde oldugunda, yada esimle disari ciktiginizda, oglum cok degisiyor, sadece babasi ile oturmak istiyor, ben yokmusum gibi davraniyor, ustelikde cok huysuzlasiyor. mesela 1 yasindaylken tatile gittik, tatilin hic tadini cikaramadik, sadece esimle vakit gecirmek istiyordu, esimle denize girdi onula oynadi, ustelikde dedigim gibi onunla cok huysuz, ne istedigini bilmiyor. O yokken cok cok iyi bir cocuk. Esim oldugu surece benimle sadece yemek yer ve uyur.
Ama koronavirus nedeni ile esim hep oldugunda boyle degildi, benimle de vakit geciriyordu, gelip beni opuyordu, simdi calismaya basladi hersey yine degisti, yine ayni yere dokduk.
Gercekten bu durum zoruma gidiyor ve beni cok sinirlendiriyor, ucumuz hic iyi vakit geciremiyoruz, babasi olgugu zaman beni sevmiyor, istemiyor. Lutfen yardim edin, bu gecici mi? Ne yapmaliyiz?
Kızım 13 aylık. Babasını çok az görüyor ve bırebır aynı seylerı yasıyoruz. Özlediğine bağlayıp üstünde hiç durmuyorum

• Beğen
Sizin eşinizle aranız nasıl? Konu basliginiz dahil konu çok tuhaf geldi bana.
Öncelikle bebekleri-cocuklari "iyi, huysuz, kıskanç" gibi etiketlemek doğru değil. Ayrıca 21 aylık bir bebek alt beyin ile hareket eder. Onu yöneten güdüleridir. Keşfetme ve merak üst seviyededir. Sizinle birlikteyken mükemmel -etiketleme- olduğunu söylemişsiniz. Acaba çocuğunuzu sürekli kontrol mu ediyorsunuz? Dur yapma, elleme, düşersin, hayır gibi.
Babayi özlediği muhakkak. Ayrıca daha iyi oyun oynuyor olabilir, kadınlar çoğu zaman tam anlamıyla kendini oyuna veremiyor. O yüzden baba ile oynamak daha keyifli olabiliyor.
Tuhaf gelen kısmı da açıklamak isterim. Sanki çocuğunuzun babası ile vakit geçirmek istemesi, onu sevmesi sizi rahatsız etmiş. Oğlunuzun sadece size ait olduğunu düşünüyor gibisiniz.

Babasını özlüyor çocuk.

Siz de 1.5 yaşında bebekten 8 yaşında çocuk davranışları bekliyorsunuz.

• Beğen
benzer durum bizde de var babasi varken beni unutur babasi yokken gayet iyiyiz esiminde is saatleri hep yogundu 2.5 yasinda oglum hep babaci tuvalete girse esim kapisinda aglar ama ben girsem umru degil:) ozlem duyuyorlar biz hep yanlarindayiz ondan rahatlar

• Beğen
Canım dert mi Allah aşkına,
Benim oğlumu ben değilde babası doğurmuş sanki bir gör.
Akşamları koala gibi bir yapışıyor babasina, mamasını bile eşim yediriyor.
Hele eşim bir ilgilenmesin sanırsın yangın var nasıl ağlamak.
Bu durum benim çok hoşuma gidiyor.
Allah var eşim çok ilgileniyor.
Geçen gece sadece bende varmışım gibi bana geldi başımı dizime koydu 2 saniye gitti.

Ne gülüyorum ne gülüyorum.
Çok da seviniyorum.
Babası geçen gün inşallah oğlum büyüyünce de böyle bağlı olursun dedi.😂😂😂

• Beğen
Benzer durum bizde de var

Biz ikimiz de calisiyoruz. Ama ikimizde oyle cok yogun değiliz. 15.30da isten ciktigimiz gunler oluyor. Aksam 16.30 giris saatimiz olabiliyor. Ayrica esim 20 gun bedelli askerlik yapmisti sonra 3 ay calismadi. Ise girdi, 5 ay calisti sonra benimle is seyahatine geldi 4 ay ben calistim o oglana bakti. Sonra da 3.5 ay yine calismadi. Yine bakti hep.

Benleyken sessiz sakin uyumlu tam bir pamuk şeker olan oglum babasi gelince "babaa hadi savas yapalim" diye bagriyor adeta bir dönüsüm 😂😂😂
Babayla daha haserelik vurdu kirdi meselelerini seviyor ki esim de kuzu gibi yumos gibi adamdir tam hanim evladi modeli 😂 hani örnek alma durumu falan yok.

Benle enerjisini iyi atamiyor ve babasini daha cok tercih ediyor. Bunu hic beni sevmiyor diye yorumlamadim.
Hele sizinki öyle özlüyordur ki 😍😍

• Muhteşem
Siz calisin, baba evde kalsın. Tam tersine doner. Gayet normal.

• Beğen
Sizin eşinizle aranız nasıl? Konu basliginiz dahil konu çok tuhaf geldi bana.
Öncelikle bebekleri-cocuklari "iyi, huysuz, kıskanç" gibi etiketlemek doğru değil. Ayrıca 21 aylık bir bebek alt beyin ile hareket eder. Onu yöneten güdüleridir. Keşfetme ve merak üst seviyededir. Sizinle birlikteyken mükemmel -etiketleme- olduğunu söylemişsiniz. Acaba çocuğunuzu sürekli kontrol mu ediyorsunuz? Dur yapma, elleme, düşersin, hayır gibi.
Babayi özlediği muhakkak. Ayrıca daha iyi oyun oynuyor olabilir, kadınlar çoğu zaman tam anlamıyla kendini oyuna veremiyor. O yüzden baba ile oynamak daha keyifli olabiliyor.
Tuhaf gelen kısmı da açıklamak isterim. Sanki çocuğunuzun babası ile vakit geçirmek istemesi, onu sevmesi sizi rahatsız etmiş. Oğlunuzun sadece size ait olduğunu düşünüyor gibisiniz.
Beni cok yanlis anlamissiniz inanin, oglumun babasinj sevmesi beni gercekten cok mutlu eder, sadece beni sevsin diye birsey yok gercekten, mesela bana oyle davraniyor ya,sadece beni sevsin ve esime oyle davransin istemem asla.
Esimle aramiz cok cok iyi, o benim cocukluk askim 17 yildir beraberiz, hic buyuk problemlerimjz olmadi, onu cok seviyorum.
Ama belkide baska kislerin dedikleri beni etkiliyor, gercekten kayinvalidemlere gittigimizde, esime aa sarece seni seviyor seni istiyor diyip duruyorlar, bu zorum gidiyor.
Ustelik ne oglumu ne de esimi suclamiyorum inanin, acaba yanlis birsey mi yapiyoruz neden boyle oluyor, konuyu onun icin actim

Son düzenleme:
21 aylık çocuk ayrım mı yapıcak allasen bırak kimle istiyorsa onla takılsın.. Ayrıyetten baba tüm gün geç saate kadar işteyken siz ilgileniyorsunuz ve tüm yük sizde baba gelincede halen çocukla ilgilenmek, ilgilenilmek istemeniz çok değişik...Dinlenmeye ihtiyaç duymuyorsunuz sanırım. Helal Olsun

Back
X