Akraba evliligi yapan varmi?

Valla akraba olmayan insanların çocuklarında sorunlar çıkabiliyor bir de akraba evliliği yapıp çocuklarınızı riske atmayın derim ben.

bende akraba evliligi yaptim hemde cok yakin anlatsam kimse anlamaz benim esimin babasi benim dayim olur annesi ise halam olur ayni sekilde benim annemle babam esimin halasi ve dayi olurlar yani ilk akraba evliligini babalarimiz annelerimiz yapmis arkasindan biz ama esim hollandada yasadigi icin sadece 2 yilda bir izine gelirlerdi oyle gorurduk birbirimizi ve biz birbirimizi cok sevdik 7 yil aileler bilmedi bunu daha sonra esim okulunu bitirince acildi ailesine bende zaten dayim dunden raziydi beni gelini olarak gormekten evlendik ve cok mutluyum kimseye tavsiye etmem zor yonleri oluyor ama mutlu olduktan sonra kimse umrumda degil ayrica kayinvalidemler hollandada biz ingilteredeyiz ve henuz bir eltimde yoktur olsada evin ilk gelini ilk goz agrisi ben olurum diyebilirim cunku biz zor gunleride iyi gunleride birbirime dayanismayla astik ben cok mutluyum allah herkesi mutlu etsin cocuk konusuna gelince akraba olmayanlarda bile goruluyor sakatlik bu allaha kalmis birsey ve tibba rabbim hepimize hayirli saglikli evlatlar nasip etsin.tabiki korkuyoruz henuz bir cocugumuz yok ama kontolleride ihmal etmiyoruz.

valla ben ona kardes gözüyle hic görmedim. cünkü onu hic görmedim ki kardes gözüyle göreyim kaydirigubbakcemile3 adi vardi sani yoktu:Saruboceq: gerci kuzenim degil ama annemin teyzesinin oglu. yine dünyaya gelsem yine evlenirim kocacimla. cünkü cok seviyorum ve cok ta mutluyumŞeniz

Benim esimde akrabam ama uzaktan,Allaha sukur bizde cok mutluyuz.
esimin abisi halasinin kizi ile evli kuzenler yani...
Eltim benden buyuk hep der seni daaha cok seviyorlar,sana hic seslerini cikaramiyorlar vs. gorumcem bile der bunukaydirigubbakcemile3 benimde hosuma giderkaydirigubbakcemile3

ilk gelin,ilk goz agri oyle olmuyor iste genelde kucuk gelinler daha cok seviliyordelikafaduldenkaydirigubbakcemile3

Son düzenleme:
akraba evliliği denince sinirlerim tepeme çıkıyor ALLAH çocuklarıma nasip etmesin
çokda büyük konuşmamak gerek babamda akraba evliliğine çok karşıydı bende halamın oğluyla evlendim
kendisini hayatımda sadece bir kere gürdüm avlemne konusunda bütün aile karşı olmasına rağmen sağolsun annem herkesi ve beni kna eti ne nişan gürdüm ne düğün ne eşya
çünkü biz akrabaydık aramızda büyle şeylerin lafı olmamalıydı
oğularının yaptığı her haksızlığa boyun eymak zorunda kaldım.yada bırakıldım
ikitane eltim var onların üstüne titrerler aman ailelerine karşı rezil olmayalım diye her istekleri yapıldı.ama onlar hala inatla benim torpilli olduğumu süyler dururlar
enson babam kardeşini red eti iki aile gürüşmüyor.ve bununda faturası bana çıktı sebep benmişim ooofff oooff bu konuda ççççooook dertliyim çok uzatım yine
bence akraba evliliği kesinlikle olmamalı

esımle akraba sayılmam aslında,kan bagımız yok, o benım halamın üvey oglu,yanı teyzemın öz cocugu degıl,ama yınede akrabalık ılıskısı oluyo enıste den dolayı
ne bılıym ben cok sorun yasadım tavsıye etmıyorum akraba evlılıgını
uzaktan da olsa,akrabalık ılıskılerı bozulabılıyo
zaten su andada bosanmanın esındeyız bılmıyorum ne olucak

konumuz buraya taşındı burdan devam edlim bari bende teyze oğluyla evliyim.akraba evliliği hem zorlukları olan hemde güzellikleri olan bir durum.onlar beni kızları gibi görür.bende onları severim.:1hug:

tam benim topik...
1)babanne dedem kardeş çocukları
2)amcam teyzesinin kızıyla evli
3)diğer amcam dayısının kızıyla evli
4)halam 2 numarada yazan amcamın karısının kardeşiyle evli, yani teyze oğlu
5)diğer halam da diğer teyzesinin oğluyla evli...

işin garibi hepsi severek evlenmiş. napsınlar köy yeri kuzenlerinden başka karşı cinsle aynı ortamda durmuyorlarkaydirigubbakcemile3

bu arada babam sadece uzaktan evlenmiş.
bana gelince;
teyzemin oğlu benle evlenmek istedi,
dayımın oğluna yakıştırdı herkes

ammaaa.... ben akraba evliliğine karşıyım ve işin güzel tarafı (o teyze çocuğu hariç) tüm kuzenler kardeş gibiyiz. ama aileler ah aileler, ben evlendim çook uzaktan şimdi sevgili bacımı teyzem oğluna yapmaya çalışıyor.kafamçokkarıştı:çok üzgünüm:

ne diim kardeşler Allah ıslah etsin.

bende teyzemin oğluyla evliyim.eltim olmadığı icin şanslıyım.teyzem ve kayınpederim benim yanımda herşeyi konuşmazlar cok cekinirler .benim düşüncem eşim tek erkek cocuğu olduğu icin benimle iyi gecinmeye bakıyolar.ben cok razıyım onlardan her konuda bana destek cıkarlar

görümcen varmı canım tek erkek çocuk demişsin bende 1 tane 7 senedir vazgeçmedi ilk günki gibi kıskanıyor abisini.anlamıyorum ama ya o kardeşi ben karısıyım kulvarlarımız farklı:uhm:elti bendede yok.bazen çok komik geliyor bazen çok kırılıyorum.ben tam bir abla olmaya uğraşıyorum.evlenince geçer inşallah.yani ne bileyim çektiren çeker derler.onunda görümceleri olacak bakalım.ne yalan söyleyim o yokken kayınvalidemle daha iyiyiz.kafalar aynı kaynana gelin gezme olsun yeme olsun.delikafadulden

2 görümcem var 2side evli.büyük görümcem benim alt katımda oturuyor.onlara karşı kendimi ezdirmem yani.tek problem benim lise mezunu olmamamdı.hepsinin inadına ist geldikten sonra acık öğretimden liseyi bitirdim.ondan sonra evde oturduğum halde arabamı aldım .kıskanclık dahada artı .umursamam kimseyi

:1hug:
aslında senin gibi yapmam lazım umursamamalıym galiba.

ben akraba evliligi yapmadim.Ama yapanada birsey diyemem,
herkesi esini secebilme özgürlügü vardir bence...
Insan kuzeni diye sevmesinmi?
Lütfen böyle agir yorumlar yapmayin arkadaslar insan
basina neler gelecegini bilemezki.

ya kızlar anne baba diyebildinizmi ben çok zorlandım.nişanlanınca teyzeme nikahtan sont-ra kayınperere dedim.ilk gelinim merakları vardır kırmayım dedim.

mrhb size özel msj gönderemedim.buralardayım dekorasyon bölümüne takıldım

herkesin esını secebılme özgurlugune sahiptir.üzüldüm üstte yazılanlara yok cocugunuz sakat olur falan bu cok ağır.her genc kız anne adayıdır yarının.ve unutmayalım akraba olsakda olmasakda cocugmuz engellı olablır.tıp ilerledi artı kontorller var evlılık öncesı.ve 2 yetişkin insan bırbırını sevıyorsa hersey hallolur.örnek vermek ıstedım.benım bı yakın ark agbısı evlı 7 kat elden bir genc kızla evlendı.ablası ıse dayısı oglune evlendı.ablasının3 cocugu var nur topu gibi hepsi birbirinden saglıklı.oysakı agbısının cocugu engellı ne yazıkkı.7 kat elde olsa oluyor.yanı sözum ona Rabbım hayırlısını nasip etsın evliliğinde cocugunda.hıc tanımadıgın bır eve gelın olmakda zor damak tadından tuuuttt oturması konusması herseyı.farklı kultur.akraba evet belkı nazı gectıgı ıcın sölerler dısardan aldıgı gelıne sölemezler.siz ipleri iyi tutunkı kımse laf sölemesınde sızde ve esınızde bıtıyor hersey.ve kesınlıkle kınıyorum akraba evlılıgı tasvif etmıyorum yok baska adammı kalmadı dunyada bunu söleyen kızlarbelkıde yarın sızın kızınız oglunuz en yakınızıın evladına asık olur evınıze girer.yanı dusuncelerınız saygı duyarım ama hıs tanıamdıgınız ınsanlar ıcın üzüyo olabılyolarsunuz kımbılır..RABBIM HERKESIN GÖNLUNE GÖRE VERSIN 7 KAT EL YADA AKRABANIZ YADA YAKIN BIR CEVRENZIDEN BıRı EN ÖNEMLISI MUTLULUK .DıĞER YARINIZ SIZI TAMAMLIYORSA ADI SANI AILESI YAKINLIGI KIMSE KIM .BıRBıRıNıZ ANLIYOR SEVIYORSANIZ O YOLA BAS KOYDUYSANIZ RABBIM KIMSENIN HUZURNDA AGZINIZIN TADINI BOZMASIN.HAYIRLI YUVA,SAGLIKLI EVLAT NASıP EYLESIN(AMıN)

bende eşimle yakın akrabayım... bizim ailemizde akraba evliliği çok yaygındır... evli olan amca çocukları, hala dayı çocukları çoktur..

bana gelince... ben almanyada büyüdüm, aklımda hiiiç ama hiiç akrabayla evlenmek yoktu. ama kader ve kısmet, aşk meşk araya girince, arkabaymış değilmiş gözün görmüyor kaydirigubbakcemile3 bazı bölgelerde kuzen kardeş gibi görülüyor ama bizim memleketimizde ve dinende kuzen kardeş değildir...

sakat çocuk meselsi ise şöyle... elhamdulillah bu kadar akraba evliliği olduğu halde, arkabalarımda sakat çocuk hiç yok... ayrıca kimse bana yabancı biriyle evlenince çocğumun sakat olmayacağını garantileyemez değilmi?? şuan 8 haftalık hamileyim ve inanın aklıma bile gelmiyor... Rabbimin takdiri neyse onu yaşayacağız...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…