Akraba evliligi yapan varmi?

kesinlikle akraba olunca çocuk illaki sakat olacak diye birşey yok. benim halamda teyzesinin oğluyla evli 2 çocuğu var turp gibiler biri 26 yaşında biri 20 yaşında.
rabbim ne derse o olur akraba olmuş olmamış şart değil onun takdiri herşey
sanada bebişin hayırlı olsun inşallah sağlıkla kucağına almayı nasip etmiş Allah'ım

bizim aile çok kalabalık bir aile (aşiret) bizde dışarıya kız verilmez,kız da alınmazdı eşim 9 kardeş ben 5 kardeşiz şimdiye kadar hiç sakat çocuklarımız olmadı çok şükür herkes çokta mutlu boşanmada olmadı
ben eşime aşık olarak evlendim.senin ailen benim ailem diye bir sorun olmadı. anneaneme gittiğimde o
da halasını ziyaret etmiş oluyordu dayıma gittiğimizde o amcasını ziyaret ediyor.inanın çok güzel
çocuklarımız süperler ailenin 20 doktoru 2 avukatı 1 hakim 11 öğretmen öğretim üyesi 7 muhasebe müdürü
yabancı şirketlerde 3 doçent kaymakam gerçekten saymayla bitmez bunlar aklıma gelenler.

Ben de akraba evliliğine çok karşıydım kesinlikle olmaz derdim. Ama büyük konuşmuşum nasıl olduysa oldu teyzemin oğluyla evlendim. Şimdi iyki de evlenmişim diyorum. Çünkü çok mutluyum eşimi çok sevişyorum. Eşimle aynı ortamda büyümediğimiz ve birbirimizi uzun süredir görmediğimiz için eşimi kardeş gibi görmedim. İlk günden beride teyzeme ve enişteme anne ve baba diyorum. Eltimlerle aramda bir problem şükür yok ama bunda uzakta olmamızın da etkisi var çünkü zaman zaman ayrımcılık yapıldığını hissediyorum.

herkese slm.
yazılan tüm yorumları okudum. bende eskiden akraba evliliği diyince saçları diken diken olan birisi idim ve çok büyük konuştum. şimdi beraber büyümediğimiz uzunn zaman görüşmediğimiz amcaoğlum ile evlenmeyi planlıyoruz . ailelere söylendi annem aşırı derece karşı babamda istemiyo ama seviyolarsa yapacak bişeyimiz yok diyo. abimde ha keza öle. ama benim için tek sorun elbette çocuk meselesi.
şimdi bunun için genetik danışmanlık almayı düşünüyoruz. ailemizde kalıtsal bi hastalık yok ama genede bariz bi hastalık çıkarsa bu işe hiç kalkışmamak en doğrusu dedik. çok dua ediyorum inş bi aksilik çıkmaz diye çünkü çok seviyoruz birbirimizi. benim başkası ile evlendiğimde sakat olma ihtimali ortaya çıktığında niye sevdiğimle evlenmedim diye yıkılmak istemiyorum. Rabbim inş yardım eder...

kusura bakmayın, benim aklım ermiyor
çoğunuz kuzenim uzaktaydı, çok sık görüşmüyoruz demişsiniz.
demek ki kardeşinizide çok sık görmeseniz onunlada aşk yaşamakta bir mahsur görmezsiniz.
benim açımdan bu tür ilişkiler bir nevi ensest sayılır.
bi kere ben dayımınoğluna o gözle bakmam ki, bakamam. ha o ha abim, abime o gözle bakamayacağım gibi onada bakmam
ben akraba evliliği yapmadım, sülalemizdede öyle birşey olmadı şimdiye kadar, hepimiz kardeş gibi büyüdük, aynı yatakta bile yatarız yeri gelince, ama herzaman benim kuzenlerim abilerim gibi olmuşlardır.
çocuklarımıda öyle yetiştirecem.
doğa kanunları..biliyorsunuz, hayvanlar alemindeki gibi, insanlar alemindede, herkesin kendine özgü bir kokusu vardır.normal olan hiç kimse, yakın akrabasının kokusunu beğenmez, bilinçsiz olarak beğenmez. feromonlar hakkında okursanız daha çok bilgi sahibi olabilirsiniz bu konuda

baba tarafımda akraba evliliği ayıp karşılanır
uzaktan bile olsa evlilik olmaz..nasıl o gözle görürler mantığı ile bu konudada çok sertler.
anne tarafında akraba evliliği var hatta dayım teyze kızıyla evli maşallah çocuklarınında hiç bi rahatsızlığı olmadı.
dine göre akraba evliliği çokk normal çünkü nikah düşmeyen herkesle evlenebilinir.
insan seviyosa neden olmasın tabi..
bende baba tarafına çekmiş olucamki eşimi 1000 lerce kilometre öteden buldum

kesinlikle bende çok siddetle karşıyım akraba evliliğine allah oğlumada nasip etmesin ....hoş ben yabancı bi erkekler evliyim yinede mutsuzum ama akraba evliliği çok başka kardeş demek dayı.amca,teyze,hala çocukları

Merhabalar. acaba genetik danismanliktan ne gibi sonuc.cikarttiniz ? Bizde esimle teyze cocuklariyiz kan uyusmazligimiz yok cevremizde anne baba taraflarinda tisk faktoru teskil eden de yok. Suan iki aylik bi yavrum var cok korkuyorum

Üzerinden çoook zaman geçmiş ama bende çok karşı çıkmama rağmen tamda bu şekilde evlendim şuan nasılsınız merak ettim bende

Biz eşimle berdel gibi kuzenleriz o benden vazgeçmedi ben aslaaa akraba olmaz deyip tukurdugumu yalayıp evlendim halama anne dayima baba dedim benim annem baba eşime hayır gerek yok söylemene dediler tek gelinim kiyaslamayi bilemem ama su bir gerçekki nasılsa yeğen diye dayımda halamda Allah ne verdiyse kızlarına saydıklarını banada sayarlardı aynı evdeyiz ben mesafemi koyana kadar benden gitti son zamanlarında çok kıymetli idim ama esimede söylerim 3 çocuğum var ama bu kadar sağlığımı kaybetmeme değmezdi

Merhabalar bende akraba ile evliyim inanin çok pişmanım. Hickimseye tavsiye etmiyorum. Uzak durun. 12 yıllık evliyim eşim gecimsiz Asabi biri çocuklara bağırır tahammülü hiç yok. 4 yaşındaki çocuktan büyük gibi davranmasini ister. Yapmasa kızar. Yabancı olsa çoktan birakmistim arada bir sulale var hangi birine anlatacaksin

Benim eşim annemin dayısının oğlu annem istediği için evlendim zamaninda ayrıca akraba evliliğini hicccc önermiyorum sen onların ailesinden olduğun için saygısız ve seviyesiz oluyorlar her istediklerini yapacakmissin mecburmussun gibi moda giriyorlar mesala ben şuan eşimin ailesinin hicbiriyle görüşmuyorum ne ölüme ne dirime dedim bana uzak nereye yakın olurlarsa olsunlar,Sana önerim sınırı cizecek olan sensin uzak dur herşeyden kendi hayatına bak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…