Akraba günü

Sessizkimsesiz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2016
10
2
1
Günaydın herkese. Bir konu hakkında fikir sormak istiyorum çünkü kararsızım. Konuyu çok kısa bir şekilde anlatmaya çalışacağım inşallah anlaşılır olur.
Evlendikten sonra akrabalarımın da çok bulunduğu bir şehirde yaşamaya başladık (eşimin işi sebebiyle , keyfi olarak değil). Birbiriyle kardeş 3 kuzenim var. Üçünün de çocukları aynı ayda doğmuşlar. Birisinin sosyal medya hesabında doğum gününde çekilmiş fotoğrafı gördüm. Gerçekten akraba olarak bir ben yoktum. Acaba eşimden mi çekindiler de çağırmadılar diye düşündüm ama eşim hepsiyle iyi anlaşır. Kırıldığımı hem anneme hem teyzeme söyledim. Aynı şehirde yaşadığımız teyzeme söylediğimde sadece o kuzenimin değil diğer ikisinin de çocukları için bütün akrabaları çağırdıkları kutlama yaptıklarını öğrendim. Geçen gün teyzem aradı ve akraba günü yapmaya başladıklarını söyledi. İlki çoktan yapılmış bu ay da bilmem kimin evinde siz de gelin diye. Annem de git araya soğukluk girmesin diye tutturdu. Ama eminim sitemimden dolayı çağırdılar.
Bir yanım gitmek istemiyor bir yanım da git para işine girme söyleyeceğini söyle dön diyor. Kararsız kaldım kısacası.(hepsiyle güya aram iyidir bundan 2 sene öncesine kadar kahvaltıyı bile birlikte yapmışlığımız vardır)Siz olsanız ne yapardınız. Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

şimdi çağırmasalar çağırmadı diye üzülüyorsun çağırdıklarında da gitmek istemiyorum diyorsun.Seni bilmem ama bence git akrabalarla görüşmemek olmaz

Neden bu kadar önemli ki akraba günü,hem gtmek iiçin onca trip çaba,hem çağırınca gitmeye karar verememe,ilginç bi durum gerçekten.kadın kadın ortamlar akrabalar teyzeler çoluklar çocuklar konular komşular offff çok sıkıcı:KK51:

şimdi çağırmasalar çağırmadı diye üzülüyorsun çağırdıklarında da gitmek istemiyorum diyorsun.Seni bilmem ama bence git akrabalarla görüşmemek olmaz
Sitem üzerine çağırılınca insan gitmek istemiyor. Yoksa bundan önce her davetlerine icabet ettim. Büyüklerimdir diye. Bu olaylardan önce yemeğe çağırdım kuzenimi gelemeyiz dediler. Evlendikten sonra bir kere olsun teyzem hariç gelmediler (davet ettiğim halde)

ben olsam ilki zaten çoktan yapılmışsa, ikincide akıllarına gelip çağırdılarsa katılmam.

onun dışında görüşeceğim varsa zaten görüşürüm.

ama git söyleyeceğini söyle dön de olmaz, çok ayıp olur..

Neden bu kadar önemli ki akraba günü,hem gtmek iiçin onca trip çaba,hem çağırınca gitmeye karar verememe,ilginç bi durum gerçekten.kadın kadın ortamlar akrabalar teyzeler çoluklar çocuklar konular komşular offff çok sıkıcı:KK51:
Şimdiye kadar kardeş gibi görüştüğümüz insanlarla böyle istenmeme durumu olunca üzülüyor insan. Gitmek için bir çabam olmadı zaten orası ayrı. Sadece kadınlar değil eşlerle olan bir gün ve inanın yaklaşık 50 kişi oluyor. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Ben hiç güne katılmadım, curcunayı sevmediğimden gitmezdim
Ama siz madme çok istiyosunuz ve dile getirmişsiniz, onlar kulak asıp çağırmışlar gidin bari içinizde kalmasın
İlk baş olacaktı o diyosan da sen bilirsin, sanki gitmezsen daha çok cephe alacak gibi duruyorsun da..

Akrep yapmaz akrabanın yaptığını.Şimdi gitmek istiyorsunuz,gittiğinizde de şöyle dediler böyle yaptılar diye de şikayet etme ihtimaliniz yüzde bin.

Sitem üzerine çağırılınca insan gitmek istemiyor. Yoksa bundan önce her davetlerine icabet ettim. Büyüklerimdir diye. Bu olaylardan önce yemeğe çağırdım kuzenimi gelemeyiz dediler. Evlendikten sonra bir kere olsun teyzem hariç gelmediler (davet ettiğim halde)
o zaman bi sıkıntı var demektir.sizde o zaman sanki yaşadığınız şehirde sanki akrabalarınız yokmuş gibi düşünü yeni çevreler edinin. yaşadığınız apartmanda gün kurun kahve günü falan yapın dışasrlarda kahvaltı günü falan yapın arkadaşlarla.Sonra da sosyal medyada paylaşın görsünler.

o zaman bi sıkıntı var demektir.sizde o zaman sanki yaşadığınız şehirde sanki akrabalarınız yokmuş gibi düşünü yeni çevreler edinin. yaşadığınız apartmanda gün kurun kahve günü falan yapın dışasrlarda kahvaltı günü falan yapın arkadaşlarla.Sonra da sosyal medyada paylaşın görsünler.
Katılıyorum :)

zorla çağırdıkları ortada ben olsam asla ne lafını eder ne de giderdim. belli ki sizi istemiyorlar isteseydiler çağırırlardı

Kendimi gördüm anlattıklarınızda... Eşimin doğu görevi sebebiyle anne tarafımın yaşadığı şehirde yaşıyoruz. 6 kuzenim var evli ve çocuklu... Başta bizde çok iyiydik sık gelir giderlerdi.Ama akraba günleri var ve beni çağırmadılar hiç üzülmedim.O kalabalık başimi ağirtıyordu zaten.Çocuk severim ama aynı yaş bir sürü çocuk ikide benim var inanin çekilmiyor... Bu yüzden sizde hiç üzülmeyin onlarla geçireceğiniz vakti evde eşiniz ve çocuğunuzla geçirin...

Back
X