• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akrabalar akrabalar akrabalar!

Bi de bana bi yanlışı görünce susup oturmak çok saçma geliyo açıkçası. Benim kendi akrabalarımdan biri yapsa karşı tarafa ben yine annem bile olsa amacın neydi diye sorarım. Ben evlenince de yurtdışına gidicem ve kendi kanımdan kimse olmayacak her yapılana eyvallah diyip oturamam ki? hepimiz medeni insanlarız karşımızdaki insana muamele ederken onun insan olduğunu unutmamamız gerekiyo diye düşünüyorum.

Daha 1 ay olmuş evliliği düşünmen için erken bence:KK14::KK14::KK14:

Aramasaydım bu sefer yarın başka bi davranışa da ses çıkarmayacağım düşünülecek o zaman...Ki seviyeli bi dille izahet ettim. Kar topu gibi bi süre sonra çığ olup, nasılsa sesi çıkmıyo olursa bu sefer daha fena değil mi? Zira suskunluğu korkaklık olarak algılama kapasitesi yüksek olan bi milletiz.

Bence hiç de değil evlenmeden önce bana bir hediye gelmişti müstakbel kvm den, çok düşüncelisiniz deyip aradım sadece teşekkür ettim ama hiç giyebileceğim bir şey değildi, aradan zaman geçtikten sonra kendisi dedi aa senin zevkine hiç uygun bir şey değilmiş, inşallah yanlış düşünmedin benim hakkımda dedi, ben de olur mu hiç sorun yok daha beni tanımıyordunuz bile dedim, ondan sonrakiler beni artık tanıdıkları için çok uygun geldi. İlk intiba önemli. Bunun izahı da yok, alt metin "ben bu hediyeyi beğenmedim!!!, bunu bana nasıl layık görürsünüz" çünkü.

Siz giyer miydiniz?
Giymem tabi ki..Benim gözümle bakarsak kolay kolay hiçbirsey giymem,ben tasarımcıyım çünkü işim bu...Tamam kötü,giyilmez ama bukadar abartıp,kendinizi sinir edip akrabayı arıcak kadar değil..Sadece zevksiz bir seçim o kadar..

Kendim foto çekip atmak istemiyorum ama internetten en yakın bulduklarımı atıyorum ve Vallahi Billahi hiç bir abartı yok

Az önce bahsettiğim gelen hediye de kırmızı bir şaldı, ne yaşıma ne de zevkime uygundu (bana göre). Simli hem de. :KK53:
Ama dediğim gibi aramadığımdan ilk ve tek olarak kaldı, arada sırada da kv ile dalga geçer güleriz, ya ben nasıl ördüm öyle bir şeyi ya diye güler, ben de gerçekten öyle anne derim.:-)

Bunları mı ??? Şoklardayım şuan Pes diyorum sana pes...

Tabi durumları iyi şirketleri var bi ev araba anahtarı filan vermelilerdi sana dimi ay sinirim zıpladı yeminle
Dikkat ettiyseniz bi hediye beklentim olmadığını üstüne basa basa söyledim çok şükür kendim istediğim şeyleri alabilecek durumdayım. Hediye değil anlamı önemlidir. Bi roman alsanız bile benim için dünyanın en güzel hediyesidir çünkü okurken keyif alınması amacını taşır. Aklı selim her birey benim durumumda yanlış anlar elbette gibime geliyor.

Resimlere baktim baktim, diyecek bir şey bulamadım. Hayır merak ettim teyzeyi arayip nasil bir konusma yaptiniz. "Yenge bana hediye almis ama hic begenmedim, cok basit şeyler ben bunlara mi layigim" gibi seyler mi söylediniz acaba.
Allah yardımcınız olsun, daha yolun basindasiniz bu düşüncelerle giderseniz evlenene kadar ya hasta olursunuz ya herkesle kusersiniz...

Giymem tabi ki..Benim gözümle bakarsak kolay kolay hiçbirsey giymem,ben tasarımcıyım çünkü işim bu...Tamam kötü,giyilmez ama bukadar abartıp,kendinizi sinir edip akrabayı arıcak kadar değil..Sadece zevksiz bir seçim o kadar..
Kendisi çok şık olan birinden almak beni şaşırttı kendi çizdiği profilden çok daha aşırı zevksiz bi seçimin nedenini merak etmemek gamsızlık olur gibime geliyo açıkçası.

Benim kv bana hamileligime kadar hicbir sey almadi.. hamileyken de iki tane siyah don yollamis.. ustelik benden iki tane girerdi o camasira.. ne mi yaptim, aldim attim..

bu arada beklentim yok diyorsunuz.. beklentisi olan insan ancak bu kadar tepki verir.. sirketleri var, zevk sahibi diye bayaa bir heves ettiniz heralde husranla sonuclandi.. teyzeyi arayip sikayet etmeler falan cok ayip.. size hediye alma mecburiyeti yok ki, ne bu kadar olay yaptiniz.. bir de hala gul alsaydi bilmem ne demissiniz.. milletin kocasi, sevgilisi bile almiyor gul, papatya..

Kendisi çok şık olan birinden almak beni şaşırttı kendi çizdiği profilden çok daha aşırı zevksiz bi seçimin nedenini merak etmemek gamsızlık olur gibime geliyo açıkçası.
Gerçekten güzel ve kaliteli bir parça değil bunda hemfikiriz..Fakat sen öyle bir dert etmişsin ki kendine ben konunu okuduğum zaman ,senin şahsına hakaret boyutuna varabilecek,çok basit birşey bekledim..Kötü bir seçim haklısın..Ama giyme,giymek zorunda değilsin ki..Sadece bunun için kendine dert yaratma bundan bahsediyorum..Ha olurda sana sorsaydı hediyeyi alan kişi üzerinde görmedim hiç diye..Çok teşekkür ederim beni düşünerek hediye almışsınız,fakat bu benim tarzım değil diyerek söylerdin gerekeni..Ama telefon açarak bunu akrabaya söylemen çok gereksiz olmuş..Çünkü ne olursa olsun onlar akraba ve tabikide birbirlerini desteklerler..Kötü olan sen olursun..Anlatabiliyor muyum?

Resimlere baktim baktim, diyecek bir şey bulamadım. Hayır merak ettim teyzeyi arayip nasil bir konusma yaptiniz. "Yenge bana hediye almis ama hic begenmedim, cok basit şeyler ben bunlara mi layigim" gibi seyler mi söylediniz acaba.
Allah yardımcınız olsun, daha yolun basindasiniz bu düşüncelerle giderseniz evlenene kadar ya hasta olursunuz ya herkesle kusersiniz...
Hukukçu olunca haksızlık karşısında susmak koyuyo galiba... Konuşma da "kendisinin şahsıyla bi problemim yok bi beklenti içinde de değilim elbet, hanımefendi bi şekilde zahmette bulunmuş teşekkür de ederim fakat bana garip geldi açıkçası" dedim. Layık olma anlamında bi cümle hiçbirşekilde sarfedilmedi.

Kendine giydiğini yakıştırmayı bilen birinin alacağı hediye de mükemmel olur diye bir kural mı var bilmediğimiz? Aşırı zevksiz ve yakışıksız hediye alanlar var, paralarından, alımlılıklarından bağımsız çünkü gözlem yetenekleri yok, kendi kıyafetlerine gösterdikleri özeni başkasınınkilere göstermiyorlar çoğu zaman o kadar veya henüz karşıdakinin zevkine uygun bir şeyler seçemezler çünkü daha tanımıyorlar (4-5 kez görmüşler sizi henüz) 10 senelik yakın arkadaşım bana abes bir hediye aldı demiyorsunuz ki.

Gerçekten güzel ve kaliteli bir parça değil bunda hemfikiriz..Fakat sen öyle bir dert etmişsin ki kendine ben konunu okuduğum zaman ,senin şahsına hakaret boyutuna varabilecek,çok basit birşey bekledim..Kötü bir seçim haklısın..Ama giyme,giymek zorunda değilsin ki..Sadece bunun için kendine dert yaratma bundan bahsediyorum..Ha olurda sana sorsaydı hediyeyi alan kişi üzerinde görmedim hiç diye..Çok teşekkür ederim beni düşünerek hediye almışsınız,fakat bu benim tarzım değil diyerek söylerdin gerekeni..Ama telefon açarak bunu akrabaya söylemen çok gereksiz olmuş..Çünkü ne olursa olsun onlar akraba ve tabikide birbirlerini desteklerler..Kötü olan sen olursun..Anlatabiliyor muyum?
Anlıyorum elbette. Sadece o an çok şaşırdım ve söylemem gerektiğini düşündüm. Biraz sakinleşsem hiç aramazdım gibime geliyo. Sadece beni önceden gördüğü halde böyle bi seçim yapması garip geldi. Sonuçta senin karında bi genç kız var dikkatli olunması gerek mi? Gözü kapalı seçim yapılsa bile böyle bi sonuç olmazdı.

Kendine giydiğini yakıştırmayı bilen birinin alacağı hediye de mükemmel olur diye bir kural mı var bilmediğimiz? Aşırı zevksiz ve yakışıksız hediye alanlar var, paralarından, alımlılıklarından bağımsız çünkü gözlem yetenekleri yok, kendi kıyafetlerine gösterdikleri özeni başkasınınkilere göstermiyorlar çoğu zaman o kadar veya henüz karşıdakinin zevkine uygun bir şeyler seçemezler çünkü daha tanımıyorlar (4-5 kez görmüşler sizi henüz) 10 senelik yakın arkadaşım bana abes bir hediye aldı demiyorsunuz ki.
Sizce de bu garip değil mi? Yani insan normal çalışan bir sinir sistemi ve ortalama bir IQ ile "ya acaba ben bunu kullanır mıydım/giyer miydim?" diyerek seçim yapmaz mı? Aksini yapmak da bi kasıt olmadığını düşünmek pollyannacılık oynamak gibi bişey sanki. Ha benim arayıp rahatsızlığımı dile getirmem yanlış, o konuda sonradan bende özür diledim zaten. Fakat buna sebebiyet verebilecek derecede bir seçim yapılmasın en başta yanlış olduğunu da kabul etmek gerekli diye düşünüyorum.

Anlıyorum elbette. Sadece o an çok şaşırdım ve söylemem gerektiğini düşündüm. Biraz sakinleşsem hiç aramazdım gibime geliyo. Sadece beni önceden gördüğü halde böyle bi seçim yapması garip geldi. Sonuçta senin karında bi genç kız var dikkatli olunması gerek mi? Gözü kapalı seçim yapılsa bile böyle bi sonuç olmazdı.
Diyorum ya her ailede binbir çeşit insan var,bunları değiştirmen mümkün değil..Kadının niyetini bilmiyoruz belki bilerek yaptı,belkide gerçekten zevksiz fakat benim demek istediğim her ne olursa olsun sen telefon açmakla hata etmişsin..Dediğim gibi onlar akraba birbirlerini desteklerler..Şimdi kim bilir ne diyecekler senin için..Bu tarz olaylara kafayı takma,sen sevgilinle mutlu olmaya bak..Yarın öbür gün evlenirseniz,sen böyle fevri davranırsan sorun yaşarsın..Tekrar söylüyorum kendince haklı olabilirsin..Ama bunu kendine sakla..Mutlu olmak için bazen 3 maymunu oynamak gerekir..Görmezden gel:KK66:

bu arada beklentim yok diyorsunuz.. beklentisi olan insan ancak bu kadar tepki verir.. sirketleri var, zevk sahibi diye bayaa bir heves ettiniz heralde husranla sonuclandi.. teyzeyi arayip sikayet etmeler falan cok ayip.. size hediye alma mecburiyeti yok ki, ne bu kadar olay yaptiniz.. bir de hala gul alsaydi bilmem ne demissiniz.. milletin kocasi, sevgilisi bile almiyor gul, papatya..
Kendi durumum yerinde hanımefendi çok şükür bi şeye heves ettiğim yok çok da iyi bi üniversitede hukuk okuyorum iki dil biliyorum kendimi idame ettirecek durumum var bu kadar üstelediğiniz için açıklama ihtiyacı hissettim. kaldı ki abartılı düğün çanak çömlek vs bana ters geliyo her zaman da bunu söylerim. İşin parası değil arkasında ki mana önemli olduğunda örnekleri verdim nereye çekerseniz o şekilde anlamanız doğal.

Kasıtlı yapmıssa ayıp etmis yenge ama soylemekle de siz yanlıs yapmıssınız simdi dilden dile aaaa hediyemizi begenmedi, kıymet bilmiyo vs dedikodu yapılma ihtimali var. Bu size ders olsun, aile uyelerini aile uyeleriyle cekistirmeyin sakın.
Bu arada ben de avukatım, yurtdısında yasıyormus erkek arkadasınız. Orada mesleginizi icra edemeyecek olmak uzmuyor mu sizi? Baska bir is mi dusunuyorsunuz yoksa calısmayacak mısınız

Back
X