akrabalar yüzünden daralıyorum

nutmeg

Never give up!
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2017
1.198
3.060
53
İyi günler hanımlar direk konuya başlayayım...

Geçen ay kuzenimin nişanı oldu, ben gitmedim. Ama akrabalar sağ olsun gitmiş kadar oldum. Çünkü defalarca anlatıp defalarca eleştirdiler. Dedikodu yapmayın dedikçe konuşuyorlar. Sizi hiç ilgilendirmez dedikçe ne demek ilgilendirmez canımız kanımız yeğenimiz diyorlar. Damat yaşlı duruyormuş, niye öyle giyinmiş, gelin bohçası da hiç güzel değilmiş, damat bari saçını yaptırsaymış... Daha bunlar aklımda kalanlar. Kuzenime kızıyorlar, nerden buldu vs diye.
Bunlar hiç hoş şeyler değil ve ben kuzenimin adına insanları susturmaktan yoruldum. Bana da ''sen de öyle yapma, düzgününü(?) bul diyorlar''

Bunlar çoğu akrabada var, yani arkadaşlarımın akrabalarında da bu tavırları gördüm.
Sorun şu ki benim erkek arkadaşım da o beğenmedikleri damatla eleştirdikleri özellikleri benzer. Hiç kimse kusursuz değil sonuçta. Benim için hiç önemli değil ve seviyorum. Kimseyi dinleyecek de değilim.
Ama akrabaları nasıl duymamazlıktan geleceğim, ya da nasıl susturacağım bilmiyorum....
Halalarım yengelerim sırf kuzenime canları sıkıldığı için bunalıyorlarmış...Onlara ne ilgilendiriyosa:işsiz:

Biz de erkek arkadaşımla seneye nişan düşünüyoruz ben bu akrabalar yüzünden şimdiden daralmaya başladım.
Sizde de benzer durum oldu mu nasıl mücadele ettiniz? Duymamazlıktan gelelim tamam da ben nasıl sabredeceğim? Erkek arkadaşım mesela kendisine bunların denildiğini duyarsa çok üzülür çok kırılır, o kırılırsa ben de insanları kırarım..

Bir fikri olan var mı hanımlar, içimi döktüm okuduğunuz için teşekkürler....

valla ben akrabalarla oturup muhabbet etmediğim için hiç böyle şeylerle karşılaşmıyorum. iş güç okul yok mu misafir misafir geziyo musunuz anlamadım.
Hayır hanımefendi ben de bunları duymaya bayılmıyorum.Sürekli telefonla iletişim halindeler ve haftada 1 2 gün bizdeler.

offf hemde ne alasını yaşadım
eşimi küçük bile gördüler
ben hepsini Allaha havale ettim
kendi evlatlarının eşleri resmen rezalet
kendiler ağızları ile söylüyorlar bu ailenin en iyi damatı eşimmiş
beni aramazlar onu ararlar
hatta benden çok severler
ama ben onları sevmiyorum

Böylelerine akraba degil akbaba diyorum ben...
Eminim dedikodu yapmak yerine ugrasmaları gereken bi ton dertleri vardır.......

Hayat sizin....
Insanların fikirlerine göre yaşamınızı biçimlendiremezsiniz...
Umursamaz olmak lazım bazen...

Kuzenine değil de gelecekti kendine üzülmüşsün gibi geldi bana:KK48:

Damat çok yakışıklı bile olsa yine konuşur ki millet.
Zengin değilmiş der mesela.
Göbeği mi çıkmış? Kaşı mı küçük? Kız o neydi öyle elini cebine atmadı bi türlü der.

Çok pis potansiyeli var bizim hala teyze milletinin.

Çekecen çare yok.

offf hemde ne alasını yaşadım
eşimi küçük bile gördüler
ben hepsini Allaha havale ettim
kendi evlatlarının eşleri resmen rezalet
kendiler ağızları ile söylüyorlar bu ailenin en iyi damatı eşimmiş
beni aramazlar onu ararlar
hatta benden çok severler
ama ben onları sevmiyorum
Aynen öyle. Kendi damatları gelinleri sanki çok mükemmel, başkasının çocuğuna da müdahale ediyorlar. Hayır çok mükemmel olsa bile kimsenin söz hakkı yok. Anlamıyorum iyi insan olması hiç mi önemli değil..

Şuanda kuzeninizin başına gelenleri erkek arkadaşınızla paylaşın. Aslında bu durumun onları ilgilendirmediğini boş boş konuştuklarını ve sizin de bu durumdan rahatsız olduğunuzu, aslında olanın ikisi dışında kimseyi ilgilendirmediğini söyleyin.

Aynen öyle. Kendi damatları gelinleri sanki çok mükemmel, başkasının çocuğuna da müdahale ediyorlar. Hayır çok mükemmel olsa bile kimsenin söz hakkı yok. Anlamıyorum iyi insan olması hiç mi önemli değil..
eğer evleneceğin insandan eminsen dik dur sen
bide sanki kendileri evleniyor yaa kendilerine ne

Böylelerine akraba degil akbaba diyorum ben...
Eminim dedikodu yapmak yerine ugrasmaları gereken bi ton dertleri vardır.......

Hayat sizin....
Insanların fikirlerine göre yaşamınızı biçimlendiremezsiniz...
Umursamaz olmak lazım bazen...
Kesinlikle çok haklısınız. Evimin kapısını kapattığımda eşimle baş başa kalacak olan benim. Ah bir de boş konuşmasalar

Kuzenine değil de gelecekti kendine üzülmüşsün gibi geldi bana:KK48:

Damat çok yakışıklı bile olsa yine konuşur ki millet.
Zengin değilmiş der mesela.
Göbeği mi çıkmış? Kaşı mı küçük? Kız o neydi öyle elini cebine atmadı bi türlü der.

Çok pis potansiyeli var bizim hala teyze milletinin.

Çekecen çare yok.
Ahahaha hem kuzenime hem kendime üzüldüm:KK70:
Kusur bulmak isteyen haşa peygamberde bile bulur. Ama ben nasıl katlanacağım hiçbir fikrim yok cidden dayanılcak gibi değilmiş.

Ben takmadım vallahi herkes önce kendine, kendi çocuğuna baksın :işsiz:

Direkt eniştelere giydirin; konu kendi kocalarına kayınca eskilere kadar deşip döküp kendilerine sarıyorlar :KK70:
Denedim, benden onaylı, tavsiye ederim.
Onu da söyledim, herkes kendi kocasına damadına iyi baksın dedim yahu bundan daha ağır cümle olabilir mi daha ne deyim. Sonra da bana ''sen de öyle bir şey buldun galiba savunuyorsun'' diyorlar..

Benimde eşimi beğenmeyenler olmuştu, eşimden öte yapmadığımız şatafatlı nişanı düşünü söz edenler olmuştu. Eşimin ailesinin getirmediği çiçeği çikolatayı nişan bohçasını söz edenler olmuştu. Benle alakası olmayan milyon tane şey sanki benim suçummuş gibi bana yüklendiği olmuştu, Kendi ailem bile zmn zmn eleştirdi laf söyledi.
Sinirimde bozuldu canımda sıkıldı ama sonunda kafaya takmamayı öğrendim. Zaten hepsinden uzakta yaşıyorum, beğenseler ne olur beğenmeseler ne olur. onların çay muhabbetine meze olmaktan öteye gitmez benim için dertlenmeleri (!). Onlara çok iyi bir eşim ve ev hayatım olduğunu ispatlamak zorunda da değilim, eleştirilerini dinlemek zorunda da değilim.
Bunu algılamak ve içselleştirmek bikaç yıl sürdü tabi. Siz vakitlice bunu telkin edin kendinize.

Back
X