• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akrabalara hediye ve beklenti

Ilkbahar38

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2015
2.302
1.935
133
Merhaba KK hanımları
uzun zamandan beri takip ediyorum birayi ancak yeni üye oldum ve sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum.

Ilk olarak yazım hatalarımı aff edin ben almanyadan katılıyorum türkçem o yüzden zayıf kusuruma bakmayın inşallah bana yardımcı olabilirsiniz.

Biz eşimle 3 yıldan beri evliyiz 11 aylık bir cocuğumuz var ve almanyada yaşıyoruz. Eşimle evlenirken aileler anlaşamadi uzun hikayeler biz esimle gitdik nikah dairesine evlendik ailelere söyledik kayınpederim hep boş laflar söyledi verdigi sözleri tutmadi. Eşimin dedesi babaannesi amcalari hepsi türkiyede yaşıyor ve onları ziyaret etmeye gideceğiz nisan da.
Daha önce hiç görüşmedim akrabalarıyla sadece bir kaç defa görüntülü arama yaptiklarinda babaanesiyle birtanede yengesiyle konuşdum çok utangaç olduğum için fazla konuşmadim hele ki telefonla konusmak beni korkutuyor nedense.

Eşimin babasi ve üveyannesi türkiye izine gitdiklerinde akrabalarınin bize aldıklarini verdiler. Amcalari coucuğuma kıyafet almişlar babaannesi de nevresim takimi. Allah razı olsun bizi düşünmüşler hediye almışlar yalniz nasıl desem kıyafetlerin kalitesi hiç iyi değil naylon gibi pazardan bile daha iyi esyalar alinir üstelik kiyafetler kimya kokuyordu. Neyse nevresim takımi da yatagin yorganin yastigin boyuna uymuyor hic kullanmadim.

Üveykayinvalidem türkiyeye gidince amcalarin yani kayinbabamin kardeslerinin hanimlarina hediye alir mesela şampuan krem deodorant gibi seyler babaanneyede kiyafet aliyormus.

Şimdi benim size sorum biz esinle izine gidince bizde onlara hediye alcaz ve onlarin yaninda kalirken tabiiki de market alış verişlerini üstelenceğiz bunuda seve seve yapacağiz tabi sonucta oblar bize kapilarini acacak yani beni lütfen yanlış anlamayin cimri felan da degilim yalniz onlar bizden hediye bekleyecek almanyada yasiyoruz diye bizi zengin saniyorlardir kesin ( yalnis anlamayin ama çoğu türkiyede yaşayanlar yurtdışindaki türkleri cok parali saniyor) bizddn bir beklentileri vardir ama ne gibi tür hediye alabiliriz onlara lütfen bana ysrdimci olun babaanneye dedeye amcalara ve hanimlarina ve cocuklara. Birde oraya gidince eşim hep onlars hizmet etmemi isteyecek siz bu konu hakkinda ne düşünüyorsunuz orada kaldigim süre icinde hep onlara hizmet etmek zorundamiyim sizce?

illa buyuk birseyler alma ev hediyesi al ustlerine baslarına birsey almana gerek yok herkesin begenisi farklı cunku..hizmet etmek cumlesinin anlamı sofrayı kurmaya yardım etmek yemek yapmaya yardımcı olmak gibidir yani hepsi oturup senden beklemezler heralde:)

Kiyafet alin bence. Ama komple degil. Birine esarp digerine hirka vs.

Eskiden almanyadan gelecek akrabalardan cikolata beklenirdi, bir de uzun kirmizi marlboro. Anilarim canlandı. Vitrinden sigara calip icerdim. :KK70:

Hizmet dedigin masa kurmak/toplamak ve cay servisj ise problem yok. Yemek yap falan derlerse yapma.

Babannem bize sampuan kahve cikolata getirirdi cocuklugumuzda..bence sizde bunlari götürün mesela turkiyeye gelince alisverise gidince mesela babanneye gore bi elbise takiyosa basortu gibi...artik eskisi gibi degil burasi ordan avrupa:KK70:hersey var cok şükür

illa buyuk birseyler alma ev hediyesi al ustlerine baslarına birsey almana gerek yok herkesin begenisi farklı cunku..hizmet etmek cumlesinin anlamı sofrayı kurmaya yardım etmek yemek yapmaya yardımcı olmak gibidir yani hepsi oturup senden beklemezler heralde:)

Evet tabi sofra kurma gibi seyler yardim ederim tabi ama bilemiyorum. Eşim beni şimdiden alistirmaya calisiyor diyorki amcamlarin agzi cok bozuk cok agir küfürlü konusuyorlarmis cok kaba insanlar sanirim nasil bir durumla karsilasacagimi bilmiyorum acikcasi

Kiyafet alin bence. Ama komple degil. Birine esarp digerine hirka vs.

Eskiden almanyadan gelecek akrabalardan cikolata beklenirdi, bir de uzun kirmizi marlboro. Anilarim canlandı. Vitrinden sigara calip icerdim. :KK70:

Hizmet dedigin masa kurmak/toplamak ve cay servisj ise problem yok. Yemek yap falan derlerse yapma.

Yani cikolata olabilit türkiyede olmayan birsey olsun bencede cünkü orada olani buradan niye getireyimki

Vallahi benim annem her gittiinde (ki yilda 2-3 kere gidiyor) cay, kahve, cikolata, sucuk :), kiyafet, mutfak gerecekleri gibi seyler götürüyor :) aklima gelen bunlar

Uzun yol yani çok bir şey götürülmez. Bayanlara kozmetik, kapalı birileri varsa eşarp. Çocuk varsa küçük 1 2 oyuncak. Bide çikolata. Tutup mobilya götürecek haliniz yok ya, ne bekleyebilirler ki.

olaya Türkiye de olan olmayan diye bakma. gelenek bu. Almanya daysan çikolata şampuan kahve parfüm felan getirirler. madem ucuz şeyler göndermişler, sende en ucuzlarından seç. markalar farklı nerden anlayacaklar :) ayrıca kişiye özel değilde her eve bir iki hediye al, kaç eve gidilecekse.

Çikolata getirin yeter valla dedemler gelince ben koşa koşa payımı alıyorum o sütlü kahverengi kutusu olan yuvarlak adını bilmediğim mıhteşem çikolatalardan :kk77: Bi de ev hanımlarına orada aşırı ucuz olan bıçaklardan getirebilirsiniz burda yok onlardan biz özellikle istiyoruz valla. (20 tl bile etmiyor Türk Lirasına 6lı takımı) . Kıyafet almayın burda daha ucuz burdan alıp götürüyorlar ne gerek var. Çocuklara da ufak oyuncak olabilir ama pahalı olabilir yine çok da elzem değil. Iyi eğlenceler :)

bize Almancı akrabalar çikolata getirirlerdi. her eve bi kutu şeklinde. Sonra küçüklere kıyafet büyüklere ise parfüm makyaj malzemesi vs. sizde o şekilde yapabilirsiniz bence. almancısınız diye sabancının torunu değilsiniz ya. gücünüz yettiğince bişeler alırsınız. hizmet görmeye gelince tüm evin işini size yıkacaklarını sanmıyorum. Bi iş yapıldığında sen hemen atla yardım edeyim mi diye emin ol senden iyisi olmaz o zaman. zaten ilk zamanlar iş de yaptırmazlar misafirsin diye.

Çikolata getirin yeter valla dedemler gelince ben koşa koşa payımı alıyorum o sütlü kahverengi kutusu olan yuvarlak adını bilmediğim mıhteşem çikolatalardan :kk77: Bi de ev hanımlarına orada aşırı ucuz olan bıçaklardan getirebilirsiniz burda yok onlardan biz özellikle istiyoruz valla. (20 tl bile etmiyor Türk Lirasına 6lı takımı) . Kıyafet almayın burda daha ucuz burdan alıp götürüyorlar ne gerek var. Çocuklara da ufak oyuncak olabilir ama pahalı olabilir yine çok da elzem değil. Iyi eğlenceler :)

Ayy acaba habgi cikolata dan bahsediyorsun cok merak etdim:110:
bide habgi bicaklar tirtir li bicakmi acaba?

olaya Türkiye de olan olmayan diye bakma. gelenek bu. Almanya daysan çikolata şampuan kahve parfüm felan getirirler. madem ucuz şeyler göndermişler, sende en ucuzlarından seç. markalar farklı nerden anlayacaklar :) ayrıca kişiye özel değilde her eve bir iki hediye al, kaç eve gidilecekse.

Cok tesekkür ederim cevap icin

Ayy acaba habgi cikolata dan bahsediyorsun cok merak etdim:110:
bide habgi bicaklar tirtir li bicakmi acaba?
Parfüm.şampuan. Makyaj malzemesi. Çikolata.kahve vs olabilir. Küçük çocuk varsa oyuncak olabilir. Kaç aile varsa ayrı ayrı alman daha uygun olabilir. Parfüm falan güzel paketleyin ama sonra kirilabilir. Bıçak yasak olabilir mi uçakta.

Back
X