• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

akrabalara hediye ve beklenti

Hediye isine hic bulasma yoksa cikamazsin isin icinden.cikolata kahve gotur yeter.cok basit gibi gorunse de cok zor bisey ya bu hediye goturme isi.ben suan sadece kendi aileme goturuyorum kiyafet vs.onun disindaki akrabalara kahve cikolata yeter.

Merhaba KK hanımları
uzun zamandan beri takip ediyorum birayi ancak yeni üye oldum ve sizlere bir konu hakkında danışmak istiyorum.

Ilk olarak yazım hatalarımı aff edin ben almanyadan katılıyorum türkçem o yüzden zayıf kusuruma bakmayın inşallah bana yardımcı olabilirsiniz.

Biz eşimle 3 yıldan beri evliyiz 11 aylık bir cocuğumuz var ve almanyada yaşıyoruz. Eşimle evlenirken aileler anlaşamadi uzun hikayeler biz esimle gitdik nikah dairesine evlendik ailelere söyledik kayınpederim hep boş laflar söyledi verdigi sözleri tutmadi. Eşimin dedesi babaannesi amcalari hepsi türkiyede yaşıyor ve onları ziyaret etmeye gideceğiz nisan da.
Daha önce hiç görüşmedim akrabalarıyla sadece bir kaç defa görüntülü arama yaptiklarinda babaanesiyle birtanede yengesiyle konuşdum çok utangaç olduğum için fazla konuşmadim hele ki telefonla konusmak beni korkutuyor nedense.

Eşimin babasi ve üveyannesi türkiye izine gitdiklerinde akrabalarınin bize aldıklarini verdiler. Amcalari coucuğuma kıyafet almişlar babaannesi de nevresim takimi. Allah razı olsun bizi düşünmüşler hediye almışlar yalniz nasıl desem kıyafetlerin kalitesi hiç iyi değil naylon gibi pazardan bile daha iyi esyalar alinir üstelik kiyafetler kimya kokuyordu. Neyse nevresim takımi da yatagin yorganin yastigin boyuna uymuyor hic kullanmadim.

Üveykayinvalidem türkiyeye gidince amcalarin yani kayinbabamin kardeslerinin hanimlarina hediye alir mesela şampuan krem deodorant gibi seyler babaanneyede kiyafet aliyormus.

Şimdi benim size sorum biz esinle izine gidince bizde onlara hediye alcaz ve onlarin yaninda kalirken tabiiki de market alış verişlerini üstelenceğiz bunuda seve seve yapacağiz tabi sonucta oblar bize kapilarini acacak yani beni lütfen yanlış anlamayin cimri felan da degilim yalniz onlar bizden hediye bekleyecek almanyada yasiyoruz diye bizi zengin saniyorlardir kesin ( yalnis anlamayin ama çoğu türkiyede yaşayanlar yurtdışindaki türkleri cok parali saniyor) bizddn bir beklentileri vardir ama ne gibi tür hediye alabiliriz onlara lütfen bana ysrdimci olun babaanneye dedeye amcalara ve hanimlarina ve cocuklara. Birde oraya gidince eşim hep onlars hizmet etmemi isteyecek siz bu konu hakkinda ne düşünüyorsunuz orada kaldigim süre icinde hep onlara hizmet etmek zorundamiyim sizce?

Ya ne alcaksiniz iste, yakinlik derecesine gore herkese ufak tefek birseyler goturun, hediyenin buyugu kucugu olmaz sonucta. Akrabalariniz cokmus, eh coluk cocukta coktur simdi, gidin buyuk marketlere, hele simdi noel zamani cikolatalarda deli indirim var heryerde. Kucuk tablet cikolatalar oluyor 3u 5i bir arada onlardan alin cokca her gelen cocugun eline verirsiniz bir tane, buyuklerin evine giderken goturmeyede daha gostterisli kutuda cikolatalardan alin (Merci, Toffee, Rafaello, Mon Cheri falan gibi, icinde alkol olmamasina dikkat edin hacilara ayip olmasin :-))
Alisverise cikmadan gideceginiz ev/aile sayisini belirleyin ona gore yapin alisverisi, fazladan alamayi da unutmayin biri geldiginizi duyar cikar gelir simdi, 1 tablet cikolata verseniz gonlu olur insanlarin. Buyuk marketlerin bide kalitesi fena olmayan kendi markalarindan karton kutularda yada yuvarlak metal buskuvileri olur onlardanda alin cokca, herkesin cantasina koyarsiniz. Ha kimin evinde kalacaksaniz eve gelen misafire tutmak icinde, markette kocaman plastik ambalajlarda normal (mars, twix gibi) cikolatalarin kucuk boylari olur, o paketlerden 1-2 tane alin sekerlige koyarsiniz. DM de falanda dolu uyguna parfumler var alin bir kac tane kokusuna bakinda cok haci yagi gibide kokmasin yani. Soyle gencten tanidiginiz daha cok kiymet verdiginiz hanimlar falan varsada, yves rocher den, body shop tan dm den falan biraz kozmetik gibi seyler alabilirsiniz, guzel kokan dus jelleri, sabunlar, dudak kremi hersey olur yani. Yasli teyzeler boyle canta gibi kullanabilecekleri seyleri cok severler, kaldiginiz sehrin adinin ustunde yazdigi bez cantalardan alabilirsiniz, mesela Berlinde oturuyorsaniz I love Berlin falan yazar, herkese 1 canta verirsiniz, her catanin icinede bir cikolata bir kahve bir parfum artik ne koyuyorsaniz oyle verirsiniz.
Alacaginiz kisi sayisina, ayiracaginiz butceye, falan bagli. Ama sunu unutmayin insanlari basta neye alistirirsaniz o is oyle gider yani her gittiginizde sizden illaki kucuk birsey bekleyeceklerdir.

Ya ne alcaksiniz iste, yakinlik derecesine gore herkese ufak tefek birseyler goturun, hediyenin buyugu kucugu olmaz sonucta. Akrabalariniz cokmus, eh coluk cocukta coktur simdi, gidin buyuk marketlere, hele simdi noel zamani cikolatalarda deli indirim var heryerde. Kucuk tablet cikolatalar oluyor 3u 5i bir arada onlardan alin cokca her gelen cocugun eline verirsiniz bir tane, buyuklerin evine giderken goturmeyede daha gostterisli kutuda cikolatalardan alin (Merci, Toffee, Rafaello, Mon Cheri falan gibi, icinde alkol olmamasina dikkat edin hacilara ayip olmasin :-))
Alisverise cikmadan gideceginiz ev/aile sayisini belirleyin ona gore yapin alisverisi, fazladan alamayi da unutmayin biri geldiginizi duyar cikar gelir simdi, 1 tablet cikolata verseniz gonlu olur insanlarin. Buyuk marketlerin bide kalitesi fena olmayan kendi markalarindan karton kutularda yada yuvarlak metal buskuvileri olur onlardanda alin cokca, herkesin cantasina koyarsiniz. Ha kimin evinde kalacaksaniz eve gelen misafire tutmak icinde, markette kocaman plastik ambalajlarda normal (mars, twix gibi) cikolatalarin kucuk boylari olur, o paketlerden 1-2 tane alin sekerlige koyarsiniz. DM de falanda dolu uyguna parfumler var alin bir kac tane kokusuna bakinda cok haci yagi gibide kokmasin yani. Soyle gencten tanidiginiz daha cok kiymet verdiginiz hanimlar falan varsada, yves rocher den, body shop tan dm den falan biraz kozmetik gibi seyler alabilirsiniz, guzel kokan dus jelleri, sabunlar, dudak kremi hersey olur yani. Yasli teyzeler boyle canta gibi kullanabilecekleri seyleri cok severler, kaldiginiz sehrin adinin ustunde yazdigi bez cantalardan alabilirsiniz, mesela Berlinde oturuyorsaniz I love Berlin falan yazar, herkese 1 canta verirsiniz, her catanin icinede bir cikolata bir kahve bir parfum artik ne koyuyorsaniz oyle verirsiniz.
Alacaginiz kisi sayisina, ayiracaginiz butceye, falan bagli. Ama sunu unutmayin insanlari basta neye alistirirsaniz o is oyle gider yani her gittiginizde sizden illaki kucuk birsey bekleyeceklerdir.

Tesekkür ederim cevabiniz icin
böyle bir durum var ben esimin akrabalarindan türkiyede yasayanlarin hic bir tanwsini bile tanimiyorum yani samimi oldugumda kimse yok
sizin dediginiz gibi yapacagim her eve cikolata alacagim degisik birer tane kutu daha gösterisli olanlardan yaninada daha degisik cikolatar paketde bolca alacagim cocuklar var hepsinin boy boy o yüzden fazla aliyim cikolatalari amcanin hanimlarinada birer tane kozmetik ürün babanneye de hem o cikolatalardan bide daha güzel birsey mesela parfüm yada ne biliyim onada esim yardim eder
bide bizim gidecegimiz evde biz geldigimiz icin müssfir gelecgini düsünmüyorum acikcasi cünkü kendileri memleketlerinde yasamiyorlar zaten yani sadece amcalar ve babanne. Bizde zaten en büyük amcada kalcaz zaten herkes hep orada toplaniyormus hepsi yan yana kaliyormus

Dediginiz gibi nasil alisirlarsa öyle gider bende alismalarini istemiyorum icimden geldigi icin onlara birsey götürmek istiyorum o yüzden fazla abartili olmasin diye cikolata ve kozmetik ürün fazla pahali degil alina bilen birsey

Çikolata getirin yeter valla dedemler gelince ben koşa koşa payımı alıyorum o sütlü kahverengi kutusu olan yuvarlak adını bilmediğim mıhteşem çikolatalardan :kk77: Bi de ev hanımlarına orada aşırı ucuz olan bıçaklardan getirebilirsiniz burda yok onlardan biz özellikle istiyoruz valla. (20 tl bile etmiyor Türk Lirasına 6lı takımı) . Kıyafet almayın burda daha ucuz burdan alıp götürüyorlar ne gerek var. Çocuklara da ufak oyuncak olabilir ama pahalı olabilir yine çok da elzem değil. Iyi eğlenceler :)
tofıffee mi:))

bende alnanyada yasiYorum hic birsey getirmiyorum trdede hersey var tasimaya degmiyor... birinin evine ni gidecem aliyorum kurabiyemi cikolatami ordan okadar

baş
yok yok ustunde almanca yazarsa dah guzel oluyor :-)[/QUOT

valla almıyorum tadı tutmuyor bu bır gercek nutellanın tadı bıle aynı dgıl kinder de öyle. marka dahı ayı olsa tad farkı. ama taşımıyorum artık . bırıne gıdınce alıyorum elıme bırsey ordan okadar. mıllet bana ne getırıyorda benden beklıyorlar. noeal babamıyım ben;))) birsürü yük.

bende alnanyada yasiYorum hic birsey getirmiyorum trdede hersey var tasimaya degmiyor... birinin evine ni gidecem aliyorum kurabiyemi cikolatami ordan okadar
Ya canim ilk defa gidecegim görecegim esimin ailesini o yüzddn kücük bir hediye iyi olur diye düsündüm

Ya canim ilk defa gidecegim görecegim esimin ailesini o yüzddn kücük bir hediye iyi olur diye düsündüm
cıkolata al nutella mesela tadı tutmuyor toffıfe pahlı trde oyle seyler alabılırsın. birde nıvea esımın yengesı hep nıvea ıster kvdemden trdekı aynı degıl dıyor... el kremlerı uygun kadınlara bırer tane mevlana caya bayılıyorlar;))))

cıkolata al nutella mesela tadı tutmuyor toffıfe pahlı trde oyle seyler alabılırsın. birde nıvea esımın yengesı hep nıvea ıster kvdemden trdekı aynı degıl dıyor... el kremlerı uygun kadınlara bırer tane mevlana caya bayılıyorlar:KK66:)))
Öyle yapcam hem cikolata yanina da kozmetik ürün kren vs birsey

Saka bir yana ben annemlere goturuyorum, zaten sevdikleri seyleri biliyorum yada lazim olan seyleri, gelirkende tarhana, eriste , patlican kurusu bazinda karsiligi oluyor :KK48:.
annen varsa o ayrı benım annemde kvdemde almanyada o yuzden pek bırsey gerırmıyorum tatıl amaclı gıdıyorum sadece

Ahh Su Almanya'dan bişeyler götürme derdi.
Birde ilk defa gidiyorsan maalesef beklentiler çok oluyor. Sana tavsiyem dm ve rossmanlarda satılan küçük Nivea, dove , bebe ve loreal bakım setleri varya küçük çantalarda 3-4 ürün oluyor hani onlardan alabilirsin bayanlara.
Parfüm, Nutella, bolca çikolata ve makyaj malzemeleri(rimmel veya renkli göz kalemleri) alabilirsin kullanan genç kız varsa ailede onlara verirsin. Küçük çocuklar için bence hiç oyuncak işine girme bolca çikolata al onlardan verirsin.

Bu arada geçen gidişimde bıçak götürdüm çok beğenmişlerdi. Nivellanın bıçakları nettoya geliyor hep.

Back
X