Akrabaları aramak için eşimi zorlamak

gurbaaprenses93

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Ağustos 2013
471
239
103
Kirikkale
Kızlar yeni evliyim .6 aylık kadar . Eşim beni annemi ara, babamı ara gibi şeylerle zorlamaz istediğin zaman ara der . Buraya kadar sorun yok.ama Kandil vs.olunca benim annem ne zaman arasam eşim duymadan bana söyler .Dayınları ara ,anneanneni ara kocan da konuşsun . Bir iki defa söyledim aradı ama farkettim ki kendini zorunlu hissediyor arıyor geriliyor konuşurken .Çünkü tanımıyor dayımı mesela bir düğün bir nişanda gördü onları.Kandil günleri artık ibadet edeceğim yerde gerilmeye başladım.Anneme nasıl anlatmalıyım , öyle bir annem var ki kibarca anne bak eşim onları arıyor ama tanımıyor geriliyor ben arasam yeter desem .Annem kafasında 40 tane şey kurar bana küser .Zaten küsmelerinden çok sıkıldım . Yani çözüm bulamadım kızlar .Tabiki büyüklerimiz arayıp sormalıyız ama bu durumu eşimi hadi sende ara demek canımı sıkmaya başladı Eşimin benden hiç böyle bir talebi olmadı çünkü ben devam edersem o da kendi ailesiyle ilgili istekleri olacak .Ki telefonla konuşmayı hiç sevmeyen hiç hazetmryen biri .Küçük bir sorun ama sizlere de danışmak istedim büyümeden

Evlenince evet iki aileyle de ilişki kurmak gerekiyor ama eşiniz size saygı duyarken siz niye aynı saygıyı duymuyorsunuz ?
Sizin babanız anne tarafınızı sürekli arayıp sorar mı ? Anneniz buna mı alışık ? Ya da o her bayramda , kandilde baba tarafınızdan herkesi arıyor mu ?

Eşinizle güç savaşına , aile kıyaslamaya gitmeyin . Muhtemelen anneniz aramasını isterken kıymetimizi bilsin , benim lafımı dinlesin diye düşünüyor ama iş öyle değil . Hem akrabalarla az , öz ve saygı çerçevesinde iletişimde bulunmak her zaman daha iyidir .
Koskoca insan senden mi öğrenecek kimi arayıp aramayacağını de annene .

Bayramda, kandilde birini aramak içinden gelerek yapılması gereken bir eylem bence. Annem bana birini ara veya biri ile konuş deyince sinirlenip konuşmam genelde. Siz birde zorla eşinizi konuşturuyorsunuz. Üzüldüm eşinize, aynısı bir geline yapılsa kötü kv diye yerden yere vurulurdu.

Cep telefonları, bedava dakikalar çıktı cuma, kandil vb kutlamalar başladı yada bizim ailemizde öyle oldu bilemiyorum.
Annenize "kuran okurken, namaz kılarken vs unutuyoruz anne biz aramaları ama sizler için de dua ediyoruz o daha önemli" deseniz kırmadan söylemiş olursunuz belki.

Esim bana ara demez.
Ben onun sevdigim akrabalarini istersem ararim.
Aramasam da sormaz,aradin mi filan demez.
Ben de ona demem,arada,o da yilda birdir,teyzemle konusurken,sen de konus diye isaret ederim ve ona veririm telefonu.
Bir hatir sorar,kapatir.
Annenize ne diyecegim,ama dusunuyorum,bende cocuklarima gerekli olanlari hatirlatirim ileride.
Ama esin dayini arasin da demem ya.
Boyle bir duzen su anda bile kurmadik cunki...

Aynı seyler bizde de vardı.
Aman Diyeyim esim bağımsız ister arayayım ister konuşayım ama annem vuuu
Bana yaptığı baskılardan dolayı aslında kendi benliğini hükmetmeye çalıştı gibi oldu
Sonra mesela helva kavurdum gelin oldu gelmeyince trip oldu kandilde ona gitmemiz lazım oldu gitmezsek olmaz oldu falan
Sonra da geri adim durunca kızı hocalık oldu inlik oldu cinlik oldu
Isin ozun kısası evliliğini etkiler ben erkek analarindan korkmuyorum artık kendiminkide dahil kiz analari cok fena

Boyle bir seyi gönül rızamla bile yapmıyorken, nefret ediyorken, birinin baskısıyla hayatta yapmazdım. Küsen de küsebilir. İnanmadığım kutlu günleri, psikolojik baskılarla kutlamaya mecbur bırakan kim varsa ondan soğurdum. Eşim de olsa annem de olsa. Bence daha fazla itici olmayın eşinize karşı. O size nasil yumuşak davranıyorsa siz de ona öyle olun.

kv yi bile uc bes kandilde bir ya ararim ya aramam.. dayilar amcalar neden araniyor? bir yerden sonra bayiyor beni bunlar. hatir gonul bilen kucuk rolu oynamak.. eltim bu isi oyle abartir ki bir dugune gitsek dugun sahibinden cok o gezer masalari tek tek buyuklerin elini oper kucukleri gonuller. artik samimiyetsiz bir seye donusur sirinlik yapmaya calismasi ortalikta. guya o hatirli gelin ben soguk gelin olacagim sizinkiler cok dayilik amcalik yapiyorsa hatirlari varsa ara tabi ama benimkilerden hayirdan ziyade zarar gordugun icin aramam etmem..

Annenize tamam diyip geçin özellikle ara dediği kişileri arayıp aradilarmi diye de sormaz ya gereksiz yere hem kendinizi hem eşinizi geriyorsunuz eminim eşiniz kendi dayisini ninesini aramiyordur yani...

Bunu benden isteyecek olan kim olursa olsun hiç hoş karşılamazdım. Bence kocanızı salın bu konuda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…