• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akrabaları aramak için eşimi zorlamak

Eşim hiçbir özel günde annemi babamı aramaz. Arıycam hatırtlat dediğinde hatırlatırım bayramlar da o kadar. Dayı da neymiş. Gereksiz ekşınlar bunlar.aksine ben eşimin yakın olduğum akrabalarını ararım bazen hayırlı cumalar demek için bile. Bu kişilik meselesi zorla olmaz.

'Biz gerekli kişileri ararız annecim. Öptüm.kib.bye' demek bu kadar zor mu?
Hadi bu zor geldi diyelim, 'he he' deyip aramamak da mı zor? (Bence bu yetmez ama günü kurtarır.)

Sizinki gibi annelere dur demeli. Yuvalar dağılır mazallah.

Eşinizde iyi sabır varmış, kıymetini bilin adamın.

Ben onun dayısının aramıyorum. O da benim dayımı aramasın diye söyle annene. Bir iki kere aramış bu bir ömür yeter🤭🤭 Tanımadığı adamla konuşması için darlamayın.

Kızlar yeni evliyim .6 aylık kadar . Eşim beni annemi ara, babamı ara gibi şeylerle zorlamaz istediğin zaman ara der . Buraya kadar sorun yok.ama Kandil vs.olunca benim annem ne zaman arasam eşim duymadan bana söyler .Dayınları ara ,anneanneni ara kocan da konuşsun . Bir iki defa söyledim aradı ama farkettim ki kendini zorunlu hissediyor arıyor geriliyor konuşurken .Çünkü tanımıyor dayımı mesela bir düğün bir nişanda gördü onları.Kandil günleri artık ibadet edeceğim yerde gerilmeye başladım.Anneme nasıl anlatmalıyım , öyle bir annem var ki kibarca anne bak eşim onları arıyor ama tanımıyor geriliyor ben arasam yeter desem .Annem kafasında 40 tane şey kurar bana küser .Zaten küsmelerinden çok sıkıldım . Yani çözüm bulamadım kızlar .Tabiki büyüklerimiz arayıp sormalıyız ama bu durumu eşimi hadi sende ara demek canımı sıkmaya başladı :KK43: Eşimin benden hiç böyle bir talebi olmadı çünkü ben devam edersem o da kendi ailesiyle ilgili istekleri olacak .Ki telefonla konuşmayı hiç sevmeyen hiç hazetmryen biri .Küçük bir sorun ama sizlere de danışmak istedim büyümeden
Benim esimde pek sevmez aramaları ilk zamanlar yeni evliyken heralde kendini zorunlu hissederdi ki yanımda arardı, bir süre sonra baktım zorla arıyor isteksiz bir şekilde bende hiç zorlamadım kendi haline bıraktım, zorunlu tel konuşması bence çok saçma eşim benim akrabalarımı düzenli aramak zorunda değil, mesela ailelerde kalmak meselesi de aynı benim için, eşime hiç zorlamadım dedim gönlün nasıl isterse öyle yap, eskiden o beni hep zorlardı kendi ailesine ve akrabalarına karşı ama benim ona tutumumu görünce o da beni serbest bıraktı, yani demem o ki anneni duyma eşine de zorla kimseyi arattırma adam durduk yere nefret edecek insanlardan, zorunlu ilişkiler çok saçma, gerekirse annene aradı falan diyip geçiştirin , anneniz çok abartmış bu durumu

Ya evli değilim ama benim annem babam bile anneanneni babaanneni aramıyorsun teyzenle görüşmüyorsun şunu sormuyorsun bununla konuşmuyorsun diyince daralıyorum inadına arayasım gelmiyor :( yapmayın. Bir de şöyle düşünün, siz ara diyince araması mı daha iyi içinden gelerek mi?

Annenizle eşiniz arasında set çekin çünkü aynı baskı sana yapılsa rahatsız olursun yetişkin bir insanınız kimi arayıp aramacağınızı bilirsiniz.

Yook artik ya..Esimin dayisini arayacagim..sebep!!Siz arayin x'in de selami var dayicim dersiniz..Evleniyorsak sulaleyle de degil yani..ayrica evinize bu derece mudahale ettirmeyin..Ikidir goruyorum böyle anneleri kizlarinin huzurunu bozmak icin adeta yaris halinde..

Ben bu kandil olaylarında aramaktan nefret ediyorum.
Herkes aranmak istiyor.
Arkadaşım gün mübarekse bir tek bana mı mübarek ?
Herkese mübarekse sen beni ara bir sefer de.
Koskoca insanları şunu ara bunu ara diye zorlayamazsınız.

Daraltmayın beni :D

Bir arkadaşın daha aynı içerikli konusu var onunki annesini araması üzerine uzun uzun yazmıştık orada da

Eşiniz hiç tanımadığı dayıyı neden arasın o ayrı da siz neden manipüle olup size onu bunu ara demeyen adama sırf annemiz istiyor diye Kandil’de dayımı ara diyorsunuz

En fazla x in de selamı var dersiniz o da kutluyor dersiniz biter o ailenin çocuğu olan sizsiniz aranacaksa siz arayacaksınız

Yine bir kandil gunu. Esim baslar " annemi aradin mi babami arasan iyi olur" demeye. Kimse kimseyi zorlamasin yetiskin insanlariz nefret ediyorum ya. Kac defa soyledim beni zorlama ben icimden geldigi zaman ararim diye yok her kandil ayni muhabbet. Kandiller bence birbirimizi arayalim diye degil ibadet edelim diye var.

Eşini sakın zorlama, o kadar kötü bir durum ki anlatamam.
Eşinin durumdayım, akrabalar değil ama annesi babası için zorluyor. Sadece kandil de zorluyor. Ama inan bana o bile zor geliyor. Çünkü içimden geldiği için yapmıyorum.

Annene tamam de geç, eşini bunun için zorlama.

Anlamıyorum ki neden insanları bir şeylere zorlarlar. İçinden gelirse arar zaten.

Bu baskiyla giderseniz esiniz soguma yaşayabilir. En iyi he tamam diyip siz istiyorsaniz arayip konusun sadece. Annelerimiz bize yapardi bunu teyzenle gel konus falan telefon verirdi. Koca adama yapilir mi bu. Ben kandil kutlamam bile kimse de atmaz bi sey. Benim ailem de oyle ustelik muhafazakar denilecek bir aileyiz. Sanirim sadece bazi aileler de kaldi bu gelenekler. Maalesef ne bayram ne kandil cok eskide kaldi bu aramalar gibi geliyo bana

Zorla yapılan bir şeyi hiç kimse sevmez. Arayacağı varsa da biri söyleyince insanın yapası gelmiyor soğuyor. Ayrıca eşin niye bir kere gördüğü dayının amcanın vs arasın ki. Bence annene tamam de dayımla konuşurken eşimin selamı var kandilini kutluyor vs dersin. Ara sıra dayını da görüyorsanız sen konuşurken eşine teli verirsin iki cümle kurar iş çözülüyor. Ama eşin onu bile yapmak istemezse bence zorlamamak lazım

Aynı şeyi benim kayınvalidem yapar hiç hoşlanmam mesela bir şehre gitsek orda bir akraba vardır diyelim hemen ona da gidin vs diye darlar. En nefret ettiğim şey eşinizi zorlamayın annenize de yetişkin insanlar olarak kimi ne zaman arayacağınızın kararını kendiniz vereceğinizi anlatın küserse de kendi bilir böyle herkesin hayatına karışma hakkı olmadığını anlaması lazım

Back
X