akrabalarımızdan göbek bağımız ne zaman kesilecek?

Bensendetutuklukaldim

saygıda kusur ettiysem vardır bir bildiğim!
Kayıtlı Üye
27 Nisan 2015
4.227
7.321
158
Sorarım size arkadaşlar... Akrabalarımızdan göbek bağımız ne zaman kesilecek... Her seferinde niye bu kadar milletin işine karışmaya bayılırlar. Büyük teyzem. Kendi oğlunu (oğlu 28 yaşında) görmeden bana (ben daha 24 yaşındayım daha erken sayılır), yeğenine niye takar evlenmiyor musun. Baba parası mı yicen daha... Çalış.... Ki benim babam daha bana hadi kızım evlilik çağın gelmiş bile diyemezken bu haddi kendinde nasıl bulursun... Hadi onu geçtim küçük teyzem işinde yükseldi diye en kuçuk teyzemle bana tebrik edin işte x kişiyi diyor... Ya sanane be kadın... İster tebrik ederim ister etmem... Belki bu durumu senden once öğrendi özel olarak tebrik ettim. Niye tebrik etmiyormuşum. Kusura bakma ben bir grncim o kadar mesajların arasında aaa dur bakim teyzem bugun ne yspmamı söylemiş diye ikide bir senin yazdıklarına mı bakıcam. Teyzeme vaktim yokmuymuş. Sanane be kadın... Dûş yakamdan artık.

Bu evlilik olayını 3 yılın ardından söyledim... Bana çalış baba parası mı yicenle evlenmeyi aynı anda kurduğu için en sonunda "sen bana bakana kadar bak ksrdeşin yanında oturuyor gelmiş 40 yaşına hala evlendiremediniz ve baba parası yiyor. Benden once ona bak sen" dedim.

Evlilik konusunda babam lafını açtırmaz
Adam çok ayrı bir sinir oluyor .
Başka odadan benim evliliğimin konusu açılınca bile duyuyor ya
Bende en iyi yaşın 24 ten sonra olduğuna inanırım
bizim kilerin karıştığı tek konu ev işi

Kurtuluş mu ? yok !
Sadece soran kitleyi azaltabilirsin

Zaten çoğuna cevap veriyorum kitle azaldı ama... Bu kadın bambaşka... Annem olsa düşünemiyorum kendisini... Sanırım 18 imi doldurunca bir erkeğin kucağına atardı

Baktım normal yolla kesilmiyor. Bir açığını bulduğum anda her şeyi yüzüne tek tek söyledim teyzemin.
Senin gibi yiğenim yok ben seni sildim dedi. Oh ne güzel, ben yazmamıştım bile dedim geçtim
Şimdi diyorum ki neden daha önce yapmamışım.
İçimde kalsa üzülürdüm.
Hayat benim hayatım istediğim gibi yaşarım istediğimi alır istediğimi kapıda bırakırım.
Kimseye eyvallahım olmaz anne babama da. Akraba aile yoktur benim için hayatta.
İyi insan - kötü insan vardır.
Keşke bana karşıda insanlar böyle yapsa ikili oynamasa ama nerde...

İşte insanoğlu çiğ süt emmiş derler ya... Aynen bu durum işte. Hayır o kişiye bunu yapınca ne oluyorsa :) sanki başları göğe erecek.

İşte insanoğlu çiğ süt emmiş derler ya... Aynen bu durum işte. Hayır o kişiye bunu yapınca ne oluyorsa :) sanki başları göğe erecek.

İnsan hayatta meşgul olmak zorunda. Bunlarda işsiz, aa o mu iş değiştirmiş aa bu mu bekar diye çevreye sataşır işte.

İnsan hayatta meşgul olmak zorunda. Bunlarda işsiz, aa o mu iş değiştirmiş aa bu mu bekar diye çevreye sataşır işte.
Birde oyle bir durum ki... Sen Allah'ın bana yazdığı yazgıyı neden değiştirmek istiyorsun... Belki benim yazgımda evlenmek yok... Beni niye evlendirmeye çalışıyorsun diye de sorarlar insana :)

Birde oyle bir durum ki... Sen Allah'ın bana yazdığı yazgıyı neden değiştirmek istiyorsun... Belki benim yazgımda evlenmek yok... Beni niye evlendirmeye çalışıyorsun diye de sorarlar insana :)

Şimdi senden az dedikodu çıkıyor. Evlensen çocuk yapmasan kısır mı diyecek. Yapsan çocuğa karışacak...

ben de beekarken adım evlenemeyen kıza cıkmıstı. beekle bıraz zamanla azalıyorlar. yani azalıyor dedıgım sayıları azalıyor. sonucta ıyıce yaşlanan mefta bır de sayıları azaldıkca görusmeler azalıyor o zaman dahaa az laf gonderıyor laf edıyorlar... evlenınce de agızları tıkanıyor tabı ne kadar erken evlenırsen o kadar ıyı . bosanınca da konusurlar sanıyorum kı onu yasamak ıstemem, bekarlıktan cok cektım o yuzden bosanırsam hemen yıne bırıyle evlenırım muhtemelen. sarkan sulanan da cok oluyor bekarken, kımbılır dulken ne kadar cogalır. gercı bekarken zorbuldum dulken mı cabucak bulucam hem de yıllar gecıp yaslanmısken, pek sanmam da neyse evlı ıyıym boyle sevıyorum da allahtan, adam boşar mı bılmem. bekarlık berbattı ama, bır de gec evlendım cok laf yedım. yani sızın de yemenız normal. ben düğünlere gıdınce bıle bana evde kalmıs kız gozuyle bakarlardı artık hatta pek sormuyorlardı bıle evlenemedıgım ıcın... kötuydu bakıs açıları ve gelen laflar.

hic sevmem su akrabalik islerini. Ailem ve birkac kuzenim disinda selam bile vermem neredeyse. Ohh kafam oyle rahat ki!
Onlara bir gebeliginiz yoksa, organik bir baginiz olmasi da gerekmez. Defedin hepsini gitsinler. Zaten sizi seven dusunen insan olsalar burda bu basligi acmaya bile ihtiyaciniz olmazdi:)

akrabalık zırvalığını hiç takmadım ömrümde.zaten geneli 5 para etmez.
birinin hakkımda konuştuğunu duydum yaşım 17 idi,telefon açtım en argo ve cadı halimle çem çem çemkirdim.
daha da kimse laf edemedi.
görüşmem zaten kimseyle.

Çok benzer durumdayız yahu :) Ben de 25 yaşındayım, yeni mezun ve işsizim. Üstüne bir de birkaç ay önce arkadaş kazığı yedim, aylarca uğraş verdiğim bir plan bu kişi yüzünden mahvoldu, psikolojime sağlı sollu girişildi anlayacağın. Yine sağlamım bence ama yılmak yok. İnsanlar kötü, insanlar hadsiz. İyiliğini düşündüğünden soran kimse yok, cidden. Akraba dediğin garip naneyi hiç çözebilmiş değilim. Sana eğitim hayatında karşılaştığın onca problemi bilmelerine rağmen hiç ne yaptın ne ettin, bir şeye ihtiyacın var mı, bir sıkıntın var mı demez, bildiği kadarıyla yol gösterip destek çıkmak istemez ama okul biter bitmez tepene üşüşür. Sanki ona neyse, karnımızı mı doyuruyor, yatacak yer mi veriyor, elimize harçlık mı veriyor anlamadım gitti bunların karın ağrılarını. Komşular da keza öyle. Çok az insan kendi hayatına bakıyor. Annemin çekirdek ailesi dışındakilerle pek görüşmüyorum, hayatıma pozitif hiçbir katkıları olmadığı gibi safi negatifler. Ben bu konuda çok doluyum valla. Konuşmak istersen özelden yazabilirsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…