Akrabalarla görüşülmeli mi

Sheldon_Cooper

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2018
1.192
858
123
28
Evet sorum gayet açık.Çekirdek aile dışındaki kan bağı olan kişilerle görüşmek zorunlu mu ?
Kafa yapınızın,hayat görüşünüzün,kişiliklerinizin,ilgi alanlarınızın uyuşmadığı akrabalarla bir araya gelip bir şeyler yapmak zorunluluğumuz var mı gerçekten ?
Üniversite öğrencisiyim bu yıl eğitim online ve kendi şehrimdeyim üniversiteye gidemedim.Corona yüzünden başka insanlarla da çok görüşemiyoruz(riskli bir şehirdeyiz) hep akrabalarla köydeyiz.Sadece anneannemleri görmek için gidiyorum onun dışında oradaki ortam gerçekten çok farklı hiçbir şey anlamıyorum.
Annem ileride de hep kuzenlerimle akrabalarımla görüşmem gerektiğini akrabalık gereğinin bu olduğunu ileride onlardan başka kimsenin yüzüme bakmayacağını,görüşmez sırt dönersem tek kalacağımı söyledi.
Bence akrabalık dediğin iyi ve kötü günlerde birbirine destek amaçlı bir arada olunduğunda yeterlidir.Gerisine gerek duymuyorum.Sevmemekle ilgisi yok.
Hiçbir ortak noktanızın olmadığı,bir şeyler paylaşamadığınız,bir arada olunca pek keyifli vakit geçiremediğiniz insanlarla kan bağınız var diye günlük hayatta görüşmek zorunlu mu ?
Ama bayağı bayağı farklar var arada.Eğitim,kültür(bu üstünlük/alt seviyelik anlamında değil,fark sadece) hayat görüşü,inanç farkı( ki bunu açamıyorsunuz da onlara görüşlerinizi gizliyorsunuz )
Konuşma farkı(bir taraf bol küfürlü bir taraf değil)
Gerçekten zorunlu mu sizce görüşmek,ilerde iyi ve kötü gün veya belki bayramlar dışında görüşmezsem kötü mü olurum sizce ? Sebebi sevgisizlik değil asla ,aşırı farkların soğutması sadece bir şeyler paylaşamamak yakınlık hissetmemek

Zorunda değilsiniz bence
Bir araya gelseniz bile
Ve akraba ile din ve siyaset asla konuşmayın
Geriye konuşacak ne kaldoysa artık
Bunları asla konuşmuyoruz zaten yoksa bayağı hayat tarzım yadırganır ailemle bile konuşmuyorum.
Başka da konuşacak konu bulunur da üslup,kültür,ilgi alanı farklılıkları da olunca hiç konuşacak bir şey kalmıyor ya da ben bulamıyor.Onların gözünde yabani sevimsiz biri olarak görünüyorum ama aslında o yüzden değil sadece karakter ve görüş farklılığından dolayı ister istemez uzaklaşıyorum.Yoksa ben de isterdim sıkı fıkı olup her şeyi paylaşabilmeyi.

Kimse kimseyi zorla alıp o ortama sokamaz tabi ama aynı ortamda olmadığınız,bişiler paylaşmadığınız kişilere karşı nedir bu önyargı?
Bi konuşun bişiler paylaşın bi kahve içince dünyalar kopmayacak.
Kendinizi çok başkalaştırıyo ve uzak tutuyormussunuz gibi geldi. Tercih sizin ama size kötülüğü olmayan kişilerse şayet bahsettiğiniz yakınlarınız ilerde pişman olabilirsiniz.
Örneğin ben kuzenlerimle abla kardeş gibiyim kıllarına zarar gelsin istemem hep bi aradayızdır.

Zorunluluk yok tabi,aynı ortamda bulunduğunuz durumlarda bi iki kelam edersiniz..çoğu akrabalık ilişkileri bitmiş,düşmanın yapmayacağı şeyler yapılmış sizinkilerle iki kelam edebiliyorsanız şanslısınız..

Edebiliyorum tabii ki öyle kötülükler yok ama görüşlerimi bile gizlemek zorunda olunca ve fark aşırı olunca sık görüşmek içimden gelmiyor.İyi ve kötü gün bir de bazı bayramlar yetiyor bana.
Annem de akraba olunca mutlaka görüşülmeli diyen bir insan,başka kimse bakmazmış yüzüne.Yerine göre ona da hak veriyorum tabii.

Doğduğumdan beri bu insanlarla aynı şehirdeyim görüşüyorum yani hiç bilmemekten değil,zaten amacım hiç görüşmemek de değil iyi ve kötü günlerde destek dışında görüşmemek.Akrabalık bence öteki türlü zorunlu olmamalı.
Ama belki ben yanlış düşünüyorumdur tabii.
Bu arada ben de kuzenlerimin kılına zarar gelsin istemem.

İstemek zorunda değilsin
Bizim milletin el ayak öptürmek gibi bir hevesi saygıyı utanıp kokuşamamak olduğunu sanma gibi bir algısı var
Onlar gibi düşünmeyeni yadırgama küçük görme yerme alışkanlıkları var
Kadınsa kıyafetinden alışkanlıklarına kadar sanki konuşma hakkı var
Eğer böyle bir çevreyse sadece merhaba merhaba o kadarı yetecektir

Zorunlu değil tabiki, zaten cok akrabam yok ama sadece sevdiğim kişilerle görüşüyorum. Diğerleri gerçekten umrumda değil, bizde öyle birbirine pek bağlı akrabalıklar yok zaten. Doğduğundan beri yüzünü (suan üniversiteye başlaması gerekir tahmini) 1 kere gördüğüm bir kuzenim bile var. Yani, kan bağı bana cok gereksiz geliyor. Sonuçta hiçbirini ben seçmedim neden zorunlu görüşeyim.

Küçük görmeyi yadırgamayı bilmem ama bol dedikodulu ve yargılayıcı bir çevre (ben de gerçi şu an eleştiriyorum ama onlar daha farklı bir boyut) herkes bunları illaki yapmıştır ama bazen abartılır ve hoş olmayacak konuma gelir işte ben bunu görüyorum çevrede.Mesela bir kıza çirkin pis demişlerdi bir kere.
Kıyafet de aynı şekilde tayt giyinsem yadırganır o yüzden köye pantolonla gidiyorum.Bir erkekle yan yana yürüsem direkt yollu olurum onların gözünde hemen anneme şikayet ederler o yüzden dikkat ederim.
Tamam görüşleri böyle olabilir saygı duyarım da ben de kendi düşüncelerime göre yaşayabilmeliyim bence.

Bana da öyle geliyor ama ileride tek kalırsın kimse zor gününde yanında olmaz diyor eşim bile zulmedermiş bana kendiminkilerle görüşmesem de onunkilerde görüşmek zorunda kalırmışım.
Ya ben demiyorum ki iyi ve kötü günde desteği eksik edelim,ama yok onun için illa normalde de görüşmek lazımmış.Onlar olmazsa hayatta kalamazmışım gibi konuşuyor.Öyle mi acaba düşünmeden edemiyorum.

Zorunlu değiliz .teyzenin oğluyla geliniyle halen mesela bir araya gelmedim
Kız soğuk bişey zaten yalnızlıktan catlasam görüşmem

Bı kız var ben evlendim gelmedi
o evlendi hatta hamile dogurcak bile.bende ona gitmedim

Dayılarimin kızlarına da daha hiç gitmedim ayrıca görüşmuyorum bile ne telefon ne instagramdan

Ay banane yani zaten.az eşya az insan .kafam kaldirmiyo benim .
İki samimi olsan mutlaka bı tadını kaçıracak bişey cikar ne gerek var

Zorundalık diye bişey olamaz yahu.
+1
Akrabalık bağlarım genelde güçlüdür ama sevmediğim/kötü insan olduğunu düşündüğüm yakın akrabalarım da var bağları tamamen koparmak mümkün olmasa da fazla görüşmem. Ama iyi ve içten insanlarsa akraba güzel bişey kalabalık sülalede büyüdüğüm için sanırım böyle düşünüyorum.

Ben açıkçası sizi çok önyargılı buldum. Nedir yani iletişim kurunca incileriniz mi dökülecek
Tamam ortam oluşturmaya çalışmayın ne bileyim illa bir araya gelmek için çabalamayın ama arada sırada bir araya gelme durumunuz varsa da konuşacak birseyler illa ki bulunur. Ha uzakta yaşarsınız o zaman iletişime zaten gerek kalmaz ama böyle gerçekten yabani görünüyorsunuz kusura bakmayın. Mecliste vekiller bile o kadar fikir ayrılığına rağmen oturup konuşabiliyorlar normal zamanlarında. Siz uzaylı misiniz ki hiç ortak noktanız yok

Hic de oyle bir zorunlulugunuz yok
Anneniz de çok yaniliyor , akrabalarimi senede bir kere görürüm , ortak bir paylasimim olmayanlari hic gormem hatta
Bugune kadar hicbir kaybim da olmadi bu yuzden
Ben de öyle düşünüyorum zaten kötü günde de ne olursa olsun destek olurum.Ben yanlarında olamazsam annemleri yollarım illa ki.İyi günde de en azından bir mesaj atar arar tebrik ederim (düğün gibi)
ama onun dışında gerekli gelmiyor bana.
Benim hiçbir ortak paylaşımım yok bu arada aşırı farklar var.

Akrabayla gorusmuyorsun diye esin sana niye zulmetsin yahu 6 yildir evliyim esimin o kadar akrabasi varki, boguluyorum resmen onlarin icinde. Çok cahiller, esimde bunu bildiği için ısrar etmiyor, hatta kendide görüşmek istemiyor çoğuyla. Bayramda düğünde denk gelirsek konuşuyoruz o kadar. Insanın moralini bozmaktan başka bir ise yaramıyorlar çünkü. Düğünde gördüğümüz yarim saat icinde bile 19384 tane laf sokmadan rahat edemiyorlar. Zaten normalde de görüşmediğimiz icin içimden, hala aynılar bu dengesizler deyip gülüp geçiyorum söylediklerine. Beni aşağı çeken insanlarla görüşmem
Kendi akrabalarımla görüşmüyorum eş akrabalarını hic çekemem vala.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…