Akrabası olmayan yapayalnız hisseden var mı?

Millet akrabadan kurtulmak istiyor. Siz görüşmek istiyorsunuz ilginç.
Akrabalarımla görüşmem. Kendi seçtiğim arkadaşlarım var. Onlar benim akrabam.
"İyi dostlar edindim. Ailem oldular."
Akraba=Dedikodu,aşağılanma,memnuniyetsizlik,samimiyetsizlik,karşılaştırma,dalga geçilme ve ailenin onlar akrabadır deyip susması. Akrabalarıyla arkadaş gibi olanları oldum olası anlayamam

Peki bir derdiniz oldugunda kime anlatiyorsunuz. Tek anne dünyalara deger evet ama hepte kaldiramaz. Evlat desen küçücük anlamaz. Arkadasliklarimda surekli şehir degistirdigimden kisa süreli. Eşim dert dinleyip sorun çözmek yerine derdime dert ekler
İşte orada takılıyorum ben kimseye anlatmıyorum kolay kolay. Hep yalnız büyüdüğümden böyle alışmışım

Annenize hayrı olmayanların size karşı ne gibi bir faydası olur ki?bu kadar şey çekmiş anneniz onlardan sizde gidip bile bile onlarla ilişki kurmak istiyorsunuz.ben olsam koşarak uzaklaşırdım.

Annenize hayrı olmayanların size karşı ne gibi bir faydası olur ki?bu kadar şey çekmiş anneniz onlardan sizde gidip bile bile onlarla ilişki kurmak istiyorsunuz.ben olsam koşarak uzaklaşırdım.
Haklisiniz. Eşimin ailesi psikolojimi bozdu galiba bana eksik hissettirdi o nedenle olabilir

Ben varım. Keşke annem de babam da tek olsalarmış. Dayımlar ha var ha yok. Geçen yıllarda çok zor bir anımızda yardım istemiş annem haberim yok dayımdan yardım edemem demiş. Öğrendiğimde zaten bekliyorum oldu tepkim. Baba tarafı yapmadığını bırakmadı. Hem de babam ölüm döşeğindeyken. Bir annem ablam var işte. Ablam da uzakta yaşıyor aramız iyi çok şükür🙏. Annelerimize Allah uzun ömür versin. Annemsiz bir hayatı düşünemiyorum. Sanırım bu dünya ile tek bağım.
kısacası sizi çok iyi anlıyorum çok zor. Ama düştüğümde yardım istememeye her işimi kendim halletmeye alıştırdım artık kendimi. Rabbim kimselere muhtaç etmesin.

Ne diyorsun sen akraba mi aman aman benden uzak Allah a yakın olsun babaannemle en son 2017 senesinin anneler gününde babamin elime zorla telefon tutusturmasiyla konustum. Halamlada 2018de mecburi babamlarin yanina geldiginde görüştüm . Kuzenlerimin cep telefonu bile yok bende..bikac dostunuz komsunuz olda yeter. Hatta bence ona bile gerek yok ya neyse..

Bırak bana öyle yansitsinlar vallahi her lafı söylerim akrabanın bana ne faydasi var uzak olsunlar benim anne baba tarafında 76 kuzenim var toplam sadece 1isiyle aram çok iyi hicbiriyle görüşmüyorum çoğuda çevremde yani yolda görsem selam vermem çoğuna o derece :KK48:

insana en yakını annesi babası kardeşi, ötesi her an tetikte oluyor bi yerden vurmak için. akrabalar hep bir açığını kolluyor, dedikodu kazanı hiç durmuyor, hasetlik bitmiyor. onun yerine dış çevreden iki üç gerçek dostunuz olsa yeter, akrabadan daha öte olabiliyor.

1)Annem ailenin en küçüğüymüş. Annesi ve babası o cok gençken vefat etmiş. Dayılarımın , teyzelerimin ilişkileri basta cok iyi olsada sonradan bozulmuş. Annem onların yanında çok ezik yaşamiş. Hizmetci gibiydim diyor. Sonrasinda araya miras meseleleri girmiş. Herkes çok kopuk birbirinden. Şimdi annemin çoğu kardeşi öldü. Kalanlarda aramaz sormaz hicbir yegenide aramaz.
2) Babamla evlendiğinde bu seferde bu geldiği evde ayni şeylere maruz kalmış. Halam babaanneme gelecek diye anneme zorla döverek ev temizletilmis. Onlar oturur annem hizmet edermiş. Bu da yillarca sürmüş. Hep babamla kavga ederlerdi. En son annem yaslaninca rest cekip yeter dedi.Babamın ailesi resmen bize hizmetçilik etmiyorsan görüşme dediler. Simdi onlarda çok tavırlı anneme kızgınlıklarını benden çıkarıyorlar
Sizlere sorum şu anne ve babamın tarafindaki bu olaylar direk beni etkiledi. Şimdi hicbir kuzenimle ilişkim iyi değil. Bir tane erkek kardeşim var o da evlenince aramaz sormaz oldu. Benim durumumda olan var mi? Cok yalniz hisseden... Anneme bisey olsa kimsem yok. Arayipta hal hatır soracak. Ne tavsiye edersiniz. Ben elimden geldigince aradim sordum. Ama anne tarafım tamamen tepkisiz. Baba tarafimsa cok çamur insanlar var. Kıskanç ve insan kullanan. Düzeltemedim iliskilerimi malesef. Hatta başımada eşimin ailesi tarafindan cok kalkıldı. Akrabadan yana yalnız olanlar kiminle dertlesiyor. Nasıl vakit geçiriyor?
Valla cok guzel vakit geçiyor canim bir suru dost arkadas var ben sahsen uzak olsunlar huzur versinler modundaym

1)Annem ailenin en küçüğüymüş. Annesi ve babası o cok gençken vefat etmiş. Dayılarımın , teyzelerimin ilişkileri basta cok iyi olsada sonradan bozulmuş. Annem onların yanında çok ezik yaşamiş. Hizmetci gibiydim diyor. Sonrasinda araya miras meseleleri girmiş. Herkes çok kopuk birbirinden. Şimdi annemin çoğu kardeşi öldü. Kalanlarda aramaz sormaz hicbir yegenide aramaz.
2) Babamla evlendiğinde bu seferde bu geldiği evde ayni şeylere maruz kalmış. Halam babaanneme gelecek diye anneme zorla döverek ev temizletilmis. Onlar oturur annem hizmet edermiş. Bu da yillarca sürmüş. Hep babamla kavga ederlerdi. En son annem yaslaninca rest cekip yeter dedi.Babamın ailesi resmen bize hizmetçilik etmiyorsan görüşme dediler. Simdi onlarda çok tavırlı anneme kızgınlıklarını benden çıkarıyorlar
Sizlere sorum şu anne ve babamın tarafindaki bu olaylar direk beni etkiledi. Şimdi hicbir kuzenimle ilişkim iyi değil. Bir tane erkek kardeşim var o da evlenince aramaz sormaz oldu. Benim durumumda olan var mi? Cok yalniz hisseden... Anneme bisey olsa kimsem yok. Arayipta hal hatır soracak. Ne tavsiye edersiniz. Ben elimden geldigince aradim sordum. Ama anne tarafım tamamen tepkisiz. Baba tarafimsa cok çamur insanlar var. Kıskanç ve insan kullanan. Düzeltemedim iliskilerimi malesef. Hatta başımada eşimin ailesi tarafindan cok kalkıldı. Akrabadan yana yalnız olanlar kiminle dertlesiyor. Nasıl vakit geçiriyor?
Anneniz ölse aramasalar ne olacak ki.Bu kadar anneme eziyet eden akrabayi zaten ben istemem yalniz kalin ne olacak bu geleneksel kafa yapısını kırın akraba diye mecbur degiliz iliskiye kötüyse kötüdür atarız gider.Aile dostu arkafas komşu bunlardan edinin zamanla az ve öz.

Milletin arayıp bulamadığı huzur ayaklarınıza serilmiş, bence çok şanslısınız . Şu zaman da akrabadan gördüğü kötülüğü yedi kat yabancidan gören mi var? Elbette iyi denecek akrabalar da çıkıyor fakat kimse olmazsa olmaz değil. En azından benim için öyle.

Evden ortaokulu yatılı okumak için ayrıldım ve bir daha da eve dönmedim. Biyolojik ailem kocam yabancı diye Red etti beni. 20 yıldır seslerini bile duymuyorum. Kendime ömürlük dostluklar edindim yabancı bir ülkede. Ne dil ortak, ne din, ne ırk. Yani yaşanıyor ve çokta huzurlu olabilirsin, aileyi seçemezsin ama çevrendekileri seçmek senin tercihin ☺️

Akrabanın en iyisi uzak olan bence.
Yakın 1-2 arkadasınız varsa akrabaya hic gerek yok bence.
Cünkü genelde kıskanc ve cıkarcı oluyorlar.

Cok sagolun tavsiyeler icin. 3 cocuk icin gec kaldim malesef. Eşimin aileside kendi akrabalarim gibi malesef
Evli olduğunuzu bilmiyordum. Insanları çok takmamaya çalışın inşallah mutlu olursunuz

Kendi cekirdek ailenizle mutlu olmaya bakın. Akraba çok olunca haset, dedikodu falan da çok oluyor. Zor gününde yardımcı olandan çok laf sokan, saçma sapan akıl veren oluyor.

• Beğen
Reactions: 000

Okumadan başlığa dayanarak yazıyorum akraba akrepten beterdir zorunlu bi görüşme dışında başka bi ise yaramazlar şahsen

• Beğen
Anne tarafından akrabam çok baba tarafı şükür az. Ama Bi tane arkadaşım var gerçi bacım diyorum artık. 30 yıllık .hiç kimseye değişmem. Düğün CD sini izliyorum. Genç kızlar hiç gelmemiş büyük kuzenlerde yedi kat yabancı gibi oturup gitmişler. Düğünümü arkadaşlarım şenlendirmiş.akraba akbaba😂

• Beğen
Şu kadınlar kulübündeki akraba düşmanlığını bir türlü anlamıyorum.

Back
X