• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akrabaya Kredi

Canım ben şunu anlamadım bu çeki kırdırada bilir factoring şirketlerine?
Yani böyle bir çek varsa sizden alması saçma değil mi?
Ay başına %2-2,5 kesintisi olurki bu senin çektiğin kredinin faizinden bile azdır.

Hemen hemen herkes aynısını deneyimlemiş.
Kendim ödedim diyorlar ..

Para hala benim bankada.
İade mi etsem acaba yol yakınken.

Sonra da benimle dalga mı geçiyorsun diye başlar, sayar sayıştırır..

Bence aynen iade et. Bir sorun cikti, vermediler krediyi diyebilirsin. Arkadaslarin da dedigi gibi, ceki kirdirabilir. Konustugun hemen herkes "kendim odedim" demis, hala neyi dusunuyorsun ki? Seni zorlayacak bir paraymis bir de bu para. Bence iade et.

Canım ben şunu anlamadım bu çeki kırdırada bilir factoring şirketlerine?
Yani böyle bir çek varsa sizden alması saçma değil mi?
Ay başına %2-2,5 kesintisi olurki bu senin çektiğin kredinin faizinden bile azdır.

Evet, 2,3 bin kesinti yapıyorlar,yapmasın diye tarihini bekliyorum dedi.

Günaydınlar herkese..
Dün dayıma 10bin kredi çektim.Babamla (üvey) annemin haberi yok..
Çeki varmış dayımın 20bin tl'lik.Brkaç ay beklemesi gerekiyormuş bozdurmak için.
Bozdurunca da bana olan 10bini ödeyecekmiş söylediğine göre.

Çevremdeki herkes yapmasaydın , mağdur duruma düşersin dedi.
Gece uyku girmedi gözüme.
Acaba hata mı yaptım bilemedim..

Çekmek niyetinde değildim ama uzun uğraşlar sonucu evet dememin sebebi şu oldu;
Eğer ona yardımcı olursam , o da bundan sonra benim yanımda olacağını söyledi bundan sonra.
İstanbul şartları en yakınını bile böyle çıkarcı mı yapıyor?...

Aileyle büyümediğimden dolayı yanımda hep birileri olsun istedim.
Bunun açlığıyla büyüdüm ve babam (öz babam), gittiğinden beri kaybetmek istemiyorum hiçbir insanı..
Özellikle de yakınım olanları ve beni sevdiğini düşündüklerimi.. :KK43:
çekmişsin artık canım ahh vahhh demek faydasız
umarım geri ödemesi yapılır
yapılmama ihtimalini düşünüp kendini üzmen mantıksız
bekle ve gör

eğer krediyi geri ödeyecek gücün yoksa sakın sakın dayına verme
iade edebilirmisin bilmiyorum ama sanmıyorum da hemen erken ödeme yap ve tamamını kapat az bir zarar ile kurtulursun
dayın illa ki kredi para diyecek olursa elindeki çeki teminat olarak kendine al ve bankaya sor çek sahibinin referansını çekin ödenip ödenmeyeceğinin bilgisini sana verirler dakikada çek sağlamsa kendini garantiye al dayına parayı öyle ver
bu devirde kimseye güvenmeyeceksin de dayın bana sağlam papuç gelmedi
insan yeğenini dolandırmaya kalkmaz

faizi 1,850tl gibi bir seydi.
bu zararı ve gireceğim tartışmayı göze alabilirsem 10bin tl yükün altına girmemiş olurum.
Daha önce de sunu demişti; birikim yaptım birkaç bin.Onu bir yere verip, değerlendirelim, ayda 100tl kazanalım ekstradan.
Yazdıkça başımın ağrısı artıyor resmen.

Doğru dürüst işi yok, düzenli işe gelemiyor.
Hala lüksüne düşkün.
Ordan burdan kısayım demek yok hiç.

2,3aya tamamını kapatacakmış, bu parayı bankaya verecekmiş.
18bin borcunu, 10bine düşürmüşler vs vs.

Bence sizin hassasiyetinizi duygusallığınızı biliyor, ikna edeceğini düşündüğü için de sizden istemiş yok mu dayınızın aha yakını. Hem bundan sonra yanımda olacağını söyledi diyorsunuz neden bu zamana kadar olmadı da borç alınca yanında olacağım diyor. İçtenlikle olmak isteyen yiğenini seven insan her halukarda zaten bu zamana kadar yanında olurdu braz çıkar sezdim ben bunda ne güzel yanında olacağım canım yiğenim deyip parayı almış zaman gösterecek bakalım umarım yanılmazsınız hem yakınlık görür hem de paranızı zamanı gelince geri alabilirsiniz.

Asla kimseye ne kefil ol ne kredi çek.
Hayatımın son 3 yılında bunu çok iyi deneyimledim.

bu zararı ve gireceğim tartışmayı göze alabilirsem 10bin tl yükün altına girmemiş olurum.
Daha önce de sunu demişti; birikim yaptım birkaç bin.Onu bir yere verip, değerlendirelim, ayda 100tl kazanalım ekstradan.

Aman arkadaşım inan ki çekeceğin sıkıntının haddi heabı yok dayın sağlam pabuç gibi gelmedi bana, seni kullanıyor..lütfen iade et parayı.. senin yerinde olsam asla yapmam, kadın halinle böyle para pul işlerine hiçç girme, koskoca adam baksın başının çaresine...zaten imkanı da varmış. Gireceğin tartışma sinek ısırığı gibi kalır, göze al yani. Durumu da politik bir şekilde açıklarsın. Annem-babam izin vermedi, banka sorun çıkardı, hocaya sordum faiz haram dedi vs. vs. vs... kızarsa da kızsın öyle dayıdan hayır gelmez.

böyle aptal aptal planlar yapanlardan bi halt olmaz. madem birikimi var 100 tl nin hesabını niye yapıyor neden kredi çektiriyor sana?? kandırlıyorsun şuan. para konularında hassasım vermeyi de almayı da sevmem kendini kullandırtma lütfen.
erken ödeme yaparsan faizi daha düşükten kapatırlar

erken kapama yapacağın için faiz ya hiç ödemeyeceksin yada çok az ilk ayınkini belki
ama her kredi işleminde sigorta ve dosya masrafı olur onları geri alamazsın yanan onlar olsun de bence erken kapama yap
dayına da para mara verme dolandıracak seni seçmiş
ben adım gibi eminim ki öle bir çek yok ve sana 1 kuruş bile ödemeyecek

Bu devirde babana bile güvenmeyeceksin derler.
Dikkat etmek gerekir bu mevzular baska birşeye benzemez.

kendisi de kredi çekebilirdi...
bankalar kredi verelim diye can atıyorlar resmen
keşke siz çekmeseydiniz
inşallah öder ve mağdur olmazsınız.
kaldı ki sizinde şüpheleriniz var ki yazmışsınız

Ona yardımcı olursan,bundan sonra yanında olacakmış haa!!

dayıya bak sen!papucumun dayısı!

Back
X