Yoo bilimsel gercekleri taniyorum tanriyi da taniyorum,orda sıkınti yok,darwinin kitaplarini açıp bizzat okumadim ,okullarda bize ögretildigi kadariyla biliyorum, internetten videolardan izledigim kadariyla biliyorum,ve dedikleri şu tesadufi herşey meydana geldi,Allah yaratti demiyor,maymunlarla kuzen olacak kadar benzerligimiz var falan filan...Hayir bu degil ben darwini cok iyi tanirim diyebilirsiniz,ama verilen egitimde bize bu empoze edildi dolayisiyla bu teorinin ögretilmemesi daha iyi:)
Philly sen sasirmissin ama ben hic sasrmadim, klasik bir ogretmen tablosu goruyorum karsimda. Avustralya'da yasasam ben de sasirabilirdim belki, bilmiyorum ama dogma buyume Turkiyeli olunca pek sasirmiyorsun.Liseden mezun olduktan sonra hiç kitap okumadın mı, sadece okulda ne verildiyse onunla mı yetindin ? Peki bildiğini söylediğin dili kullanıp araştırma da mı yapmadın! Her söylediğinde beni şaşırtıyorsun İnan!
Philly sen sasirmissin ama ben hic sasrmadim, klasik bir ogretmen tablosu goruyorum karsimda. Avustralya'da yasasam ben de sasirabilirdim belki, bilmiyorum ama dogma buyume Turkiyeli olunca pek sasirmiyorsun.
Aynen darwin teorisi hic ilgimi çekmedi,darwini araştirayim hic demedim:)maymunlarla olan yakinligimizi hic araştirmadim,tesadüflerede hic inanmadim:) O yuzden okullarda bu haliyle evrim teorisi lutfen anlatilmasin,yoksa benim gibi kimse ciddiye almaz,araştirmaya değer bulmazLiseden mezun olduktan sonra hiç kitap okumadın mı, sadece okulda ne verildiyse onunla mı yetindin ? Peki bildiğini söylediğin dili kullanıp araştırma da mı yapmadın! Her söylediğinde beni şaşırtıyorsun İnan!
Aynen darwin teorisi hic ilgimi çekmedi,darwini araştirayim hic demedim:)maymunlarla olan yakinligimizi hic araştirmadim,tesadüflerede hic inanmadim:) O yuzden okullarda bu haliyle evrim teorisi lutfen anlatilmasin,yoksa benim gibi kimse ciddiye almaz,araştirmaya değer bulmaz
Biliyorum, yaratiliscilar zaten batidan cikti, bizimkiler de onlarin argumanlarini kullanıyor zaten :) Aynen dedigin gibi, evrim tanri hakkinda yorum yapmaz zaten semavi dinlerin anlattigi sekilde bir yaratici bilimin ilgi alanina dahi girmiyor, bu fikir ilk hangi ileri zekalidan cikti cidden merak ediyorumBu türlerin membasında yaşıyorum ben, onlarda da hırıstıyanlık ayağına aynı teraneyi söyleyen var da, üni. Mezunlarında pek bulunmaz , oranı daha az. Hayır belki inandığınız Tanrı sizin evrimleşerek insan olmanızı sağladı:)
Alys sana detaylı mesaj atayım sonra olur mu.
Yorumlar beni dumur ediyor
Konu sahibi bir seyi merak ettim
Okulunuzda kendi dini inanciniza yonelik bir ibadethane var mi? Yoksa sadece muslumanlara yonelik mescit mi var?
Konuyu dine cekmek istemiyorum
Sadece biz de musluman degiliz ve bende cocuguma okulda dini konularda fikirlerini soylememesini istiyorum
Bu gercekten cok aci
E zaten bu mantıkla gidersek dinle ilgili hiç bir şey anlatılmamalı. Hangisi ispatlanmış ki? Öbür tarafa gidip geri dönen mi var da cennet cehennem anlatılıyor...Ne ilginçmişsiniz :)) onun adı Darwin teorisi değil, Evrim teorisi. bir de okullarda kesin kanun olan seyler okutulmalı diyorsunuz, kurban olayım bu lafları başka yerde söylemeyin, komik duruma düşüyorsunuz. Sizin öğretmen olmanıza ğlzümüş olmamda akşam lisesinde öğretmen olmanız bir nebze de olsa içimi azıcık ferahlattı. :)
Yorumlar beni dumur ediyor
Konu sahibi bir seyi merak ettim
Okulunuzda kendi dini inanciniza yonelik bir ibadethane var mi? Yoksa sadece muslumanlara yonelik mescit mi var?
Konuyu dine cekmek istemiyorum
Sadece biz de musluman degiliz ve bende cocuguma okulda dini konularda fikirlerini soylememesini istiyorum
Bu gercekten cok aci
E zaten bu mantıkla gidersek dinle ilgili hiç bir şey anlatılmamalı. Hangisi ispatlanmış ki? Öbür tarafa gidip geri dönen mi var da cennet cehennem anlatılıyor...
Anadolu lisesinde de çalistigim dönemler oldu:) derslerimde evrimi darwini hic konuşmadik,eger yanlış birşeyler biliyorsamda ögrencilerimi bu konuda yanlış yönlendirmedim Allahtan,bana kaynak adı veya link atinda okuyayim sizin bildikleriniziNe ilginçmişsiniz :)) onun adı Darwin teorisi değil, Evrim teorisi. bir de okullarda kesin kanun olan seyler okutulmalı diyorsunuz, kurban olayım bu lafları başka yerde söylemeyin, komik duruma düşüyorsunuz. Sizin öğretmen olmanıza ğlzümüş olmamda akşam lisesinde öğretmen olmanız bir nebze de olsa içimi azıcık ferahlattı. :)
Ben bodrumda yasiyorum bizim burda okullarda mescit yok o yuzden sasirdimYa Milana merede yaşıyorsun :)) tabi ki yok ve belliki mescide gitmeyen çocuklar hedef alınmış. Ötesi berisi yok işin, ayan beyan ortada yani.
ben de katolik çoğunluk bir ülkede yaşıyorum, sözde seküler eğitim veren bir okula gidiyor ama,
genelde hristiyanlık dogmaları öğretiliyor anaokulundan itibaren.
artık şöyle düşünüyorum, çocuk her yerden bir şeyler kapacak, aile olarak baskıcı olunmadığı sürece ve eğitim kurumunda da baskı görmediği sürece öğrendikleri ona kar olacak. sonuçta isterse başka dinleri de öğrenebilir araştırabilir konumda olacak.
ama tamamen seküler eğitim alsın, belirli yaşa kadar hiç dini eğitim almasın demek pek mümkün değil gibi şimdilik.
Gohacim ben zaten tum merak ettigi sorulari cevapliyorumben de katolik çoğunluk bir ülkede yaşıyorum, sözde seküler eğitim veren bir okula gidiyor ama,
genelde hristiyanlık dogmaları öğretiliyor anaokulundan itibaren.
artık şöyle düşünüyorum, çocuk her yerden bir şeyler kapacak, aile olarak baskıcı olunmadığı sürece ve eğitim kurumunda da baskı görmediği sürece öğrendikleri ona kar olacak. sonuçta isterse başka dinleri de öğrenebilir araştırabilir konumda olacak.
ama tamamen seküler eğitim alsın, belirli yaşa kadar hiç dini eğitim almasın demek pek mümkün değil gibi şimdilik.
Hırıstıyanlık derslerı mı alıyor çocuğunuz? Nasıl öğretiyorlar merak ettim, benim olduğum ülkede yok mesela .
Icimi okudunuz sanki.. yillar once din dersinde okuduklarim ve anlatilanlar dilimin ucuna da hadi diyorum susayim.. 2010 dan beri forumdayim hicbir polimige dahil olmadim, hic banlanmadim. Bu ilk olmasin diyorumE zaten bu mantıkla gidersek dinle ilgili hiç bir şey anlatılmamalı. Hangisi ispatlanmış ki? Öbür tarafa gidip geri dönen mi var da cennet cehennem anlatılıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?