Akran zorbalığı

Liseden mezun olduktan sonra hiç kitap okumadın mı, sadece okulda ne verildiyse onunla mı yetindin ? Peki bildiğini söylediğin dili kullanıp araştırma da mı yapmadın! Her söylediğinde beni şaşırtıyorsun İnan!

Philly sen sasirmissin ama ben hic sasrmadim, klasik bir ogretmen tablosu goruyorum karsimda. Avustralya'da yasasam ben de sasirabilirdim belki, bilmiyorum ama dogma buyume Turkiyeli olunca pek sasirmiyorsun.

Mescidi okuyunca imam hatip sandım özel okul olduğunu okuyunca ağzım açık aldı.

Peşini bırakmayın gidin dilekçe verin söyleseymiş lafına pişman edin

Philly sen sasirmissin ama ben hic sasrmadim, klasik bir ogretmen tablosu goruyorum karsimda. Avustralya'da yasasam ben de sasirabilirdim belki, bilmiyorum ama dogma buyume Turkiyeli olunca pek sasirmiyorsun.

Bu türlerin membasında yaşıyorum ben, onlarda da hırıstıyanlık ayağına aynı teraneyi söyleyen var da, üni. Mezunlarında pek bulunmaz , oranı daha az. Hayır belki inandığınız Tanrı sizin evrimleşerek insan olmanızı sağladı:)

Alys sana detaylı mesaj atayım sonra olur mu.

Aynen darwin teorisi hic ilgimi çekmedi,darwini araştirayim hic demedim:)maymunlarla olan yakinligimizi hic araştirmadim,tesadüflerede hic inanmadim:) O yuzden okullarda bu haliyle evrim teorisi lutfen anlatilmasin,yoksa benim gibi kimse ciddiye almaz,araştirmaya değer bulmaz

Yorumlar beni dumur ediyor
Konu sahibi bir seyi merak ettim
Okulunuzda kendi dini inanciniza yonelik bir ibadethane var mi? Yoksa sadece muslumanlara yonelik mescit mi var?
Konuyu dine cekmek istemiyorum
Sadece biz de musluman degiliz ve bende cocuguma okulda dini konularda fikirlerini soylememesini istiyorum
Bu gercekten cok aci

Ne ilginçmişsiniz :)) onun adı Darwin teorisi değil, Evrim teorisi. bir de okullarda kesin kanun olan seyler okutulmalı diyorsunuz, kurban olayım bu lafları başka yerde söylemeyin, komik duruma düşüyorsunuz. Sizin öğretmen olmanıza ğlzümüş olmamda akşam lisesinde öğretmen olmanız bir nebze de olsa içimi azıcık ferahlattı. :)

Biliyorum, yaratiliscilar zaten batidan cikti, bizimkiler de onlarin argumanlarini kullanıyor zaten :) Aynen dedigin gibi, evrim tanri hakkinda yorum yapmaz zaten semavi dinlerin anlattigi sekilde bir yaratici bilimin ilgi alanina dahi girmiyor, bu fikir ilk hangi ileri zekalidan cikti cidden merak ediyorum

Ya Milana merede yaşıyorsun :)) tabi ki yok ve belliki mescide gitmeyen çocuklar hedef alınmış. Ötesi berisi yok işin, ayan beyan ortada yani.

E zaten bu mantıkla gidersek dinle ilgili hiç bir şey anlatılmamalı. Hangisi ispatlanmış ki? Öbür tarafa gidip geri dönen mi var da cennet cehennem anlatılıyor...

ben de katolik çoğunluk bir ülkede yaşıyorum, sözde seküler eğitim veren bir okula gidiyor ama,
genelde hristiyanlık dogmaları öğretiliyor anaokulundan itibaren.
artık şöyle düşünüyorum, çocuk her yerden bir şeyler kapacak, aile olarak baskıcı olunmadığı sürece ve eğitim kurumunda da baskı görmediği sürece öğrendikleri ona kar olacak. sonuçta isterse başka dinleri de öğrenebilir araştırabilir konumda olacak.
ama tamamen seküler eğitim alsın, belirli yaşa kadar hiç dini eğitim almasın demek pek mümkün değil gibi şimdilik.

Anadolu lisesinde de çalistigim dönemler oldu:) derslerimde evrimi darwini hic konuşmadik,eger yanlış birşeyler biliyorsamda ögrencilerimi bu konuda yanlış yönlendirmedim Allahtan,bana kaynak adı veya link atinda okuyayim sizin bildiklerinizi

Ya Milana merede yaşıyorsun :)) tabi ki yok ve belliki mescide gitmeyen çocuklar hedef alınmış. Ötesi berisi yok işin, ayan beyan ortada yani.
Ben bodrumda yasiyorum bizim burda okullarda mescit yok o yuzden sasirdim
Hani mescit yapan acaba diger din mensuplarina da bi ibadethane yapmis midir diye :)
Fazla saf dusundum sanirim

Hırıstıyanlık derslerı mı alıyor çocuğunuz? Nasıl öğretiyorlar merak ettim, benim olduğum ülkede yok mesela .

Gohacim ben zaten tum merak ettigi sorulari cevapliyorum
Benim inancim bu ama sen istedigine inanabilirsin diyorum
Henuz kucuksun buyudukce arastirip okursun ona gore karar verirsin diyorum
Ona su anda benimki mantikli geliyor ama 10 sene sonra karsima gecip muslumanim , hristiyanim , budistim dese de hic problem degil benim icin
Yeter ki aklina yatana inansin

Iki gundur takip ediyorum konunuzu. Sonunu okuyunca o kadar uzuldumki.. oglunuz adina uzulmustum o ayri, ustune diger cocuga da bir o kadar uzuldum. Kemerle cocuk dovmek ne demektir Allah im.

4 ve 6 yasinda iki oglum var. ufaklik daha yirtik ama buyuk oglum gercekten hirpalaniyor. Sabah aksam ben birakip aliyorum ve surekli pdr uzmani, okul muduru ve ogretmeniyle her daim iletisim halindeyim. Okulda farkindayim takip ediyor Allah icin ama sunu ogrendimki yapilmasi gereken cocuga kendini korumayi hatta ve hatta gerekirse kavga edebilmeyi ogretmek lazimmis. Maalesef bu devirde oyle saniyorum artik...

Hırıstıyanlık derslerı mı alıyor çocuğunuz? Nasıl öğretiyorlar merak ettim, benim olduğum ülkede yok mesela .

yok benimki anaokulunda.

ders şeklinde değil ama mesela incilde geçtiği şekilde musanın hikayesini öğrenmiş bir gün, eve gelip anlatıyor heyecanla. peygamber vs şeklinde değil de işte bir insan var gemi yapıyor hayvanları topluyor, büyük bir rüzgar çıkıyor... falan filan.

christması da dini bayram şeklinde kutladılar, ilahiler falan söylediler. tabi tam anlamıyor, anne burada bebeklere baby jeasus diyorlar demeye başlamıştı mesela, kardeşini baby jeasus diye seviyordu o dönem :)

philly tabi burada seküler eğitime diğer avrupa ülkelerine göre baya geç geçilmiş.
Zorunlu din kültürü dersi son on yıl içinde kaldırılmış ve isteğe bağlı olmuş sanırım.
Bunun yanında katolik okulları da ayrıca yaygın.

E zaten bu mantıkla gidersek dinle ilgili hiç bir şey anlatılmamalı. Hangisi ispatlanmış ki? Öbür tarafa gidip geri dönen mi var da cennet cehennem anlatılıyor...
Icimi okudunuz sanki.. yillar once din dersinde okuduklarim ve anlatilanlar dilimin ucuna da hadi diyorum susayim.. 2010 dan beri forumdayim hicbir polimige dahil olmadim, hic banlanmadim. Bu ilk olmasin diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…