- 23 Kasım 2008
- 5.893
- 7.345
- 723
Okula gitmene gerek yok. Git dava aç.Oğlum 12 yaşında, 6. sınıf öğrencisi sınıflarına bu yıl başka bir şubeden gelen bir öğrenci tarafından zorbalık görüyormuş. Ben de cuma günü öğrendim.
Çocuk bizimkinden epeyce iri ,90 kg civarı. Bizimki uzun boylu ama ince yapılı bir çocuk. Haliyle ne yapsa da karşı koyamamış. Zorla elinden harçlıklarını almış. Mescide götürüp namaz kılmaya zorlamış, karşı koyunca üzerine oturup,bileklerini tespihle bağlamış. Tekmeler atarak karşılık vermiş ama ben bile annesi olarak( 55 kilo bir kadınım) düşünün ben bile karşı koyamam o cüssedeki bir çocuğa. Çocuğun ailesini filan hiç tanımıyorum ve bilmiyorum.
Müdür yardımcısına telefon ettim. Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz, neden sizin oğlunuz bize söylemedi ki bunu, kabahat sizinkinde gibi bir konuşma yaptı. Sinirimden çatlıyorum. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" peki.
Pazartesi okula gidip yüz yüze görüşeceğim. Rehber öğretmenden de randevu alacağım. ( Özel okul).
Sakin olup rasyonel düşünmek ve ona göre hareket etmek istiyorum ama şu an kafam çok karışık. nasıl harket etmeliyim?
evet olay çok çirkinOğlum 12 yaşında, 6. sınıf öğrencisi sınıflarına bu yıl başka bir şubeden gelen bir öğrenci tarafından zorbalık görüyormuş. Ben de cuma günü öğrendim.
Çocuk bizimkinden epeyce iri ,90 kg civarı. Bizimki uzun boylu ama ince yapılı bir çocuk. Haliyle ne yapsa da karşı koyamamış. Zorla elinden harçlıklarını almış. Mescide götürüp namaz kılmaya zorlamış, karşı koyunca üzerine oturup,bileklerini tespihle bağlamış. Tekmeler atarak karşılık vermiş ama ben bile annesi olarak( 55 kilo bir kadınım) düşünün ben bile karşı koyamam o cüssedeki bir çocuğa. Çocuğun ailesini filan hiç tanımıyorum ve bilmiyorum.
Müdür yardımcısına telefon ettim. Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz, neden sizin oğlunuz bize söylemedi ki bunu, kabahat sizinkinde gibi bir konuşma yaptı. Sinirimden çatlıyorum. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" peki.
Pazartesi okula gidip yüz yüze görüşeceğim. Rehber öğretmenden de randevu alacağım. ( Özel okul).
Sakin olup rasyonel düşünmek ve ona göre hareket etmek istiyorum ama şu an kafam çok karışık. nasıl harket etmeliyim?
Ben çocuğumu evrensel değerlere ve insanlık onuruna saygıyla büyütüyorum. Sanırım bu tür durumlarda nasıl yardım alacağını bilemedi.
Gerçekten kanım dondu.Acıma duygusu olan vicdanlı çocuklar yetiştirmek çok önemli.Müdür yardımcı bunu bildiği halde akran Zorbalığı diyip geçiyor.Çocuk aylardır fiziksel ve psikolojik olarak şiddet görüyor çok çok üzüldüm gerçekten.Çocuklar kavga eder birbirine vurur neyse ama ellerini bağlayıp kırbaçlamak ne demek yaTesbihle ellerini bağlayıp diğer bir tespihle de kirbaclamiş yavrumu.
Ben çocuğumu evrensel değerlere ve insanlık onuruna saygıyla büyütüyorum. Sanırım bu tür durumlarda nasıl yardım alacağını bilemedi.
Bakıyorum da herkes coşmuş. Bir kere pedagojide bu yapılana akran zorbalığı denir gerçekten. İdareci sizi sakinleştirmek ister doğal olarak ama yapılanı hafifletmek için uydurduğu bir tabir değil bu. Literatürde böyle geçer cidden. Hem size hem idareye en baştan söylemeliydi çocuğunuz. Ancak madem olan olmuş, okula gidince önce sakin olmanızı, aynı öğrenciyle ilgili başka benzer şikayetler olup olmadığını sormanızı, aynı zamanda okul idaresinin ciddiyetini tartıp ona göre gerekirse kademe kademe yükselmenizi tavsiye ederim.
Bakıyorum da herkes coşmuş. Bir kere pedagojide bu yapılana akran zorbalığı denir gerçekten. İdareci sizi sakinleştirmek ister doğal olarak ama yapılanı hafifletmek için uydurduğu bir tabir değil bu. Literatürde böyle geçer cidden. Hem size hem idareye en baştan söylemeliydi çocuğunuz. Ancak madem olan olmuş, okula gidince önce sakin olmanızı, aynı öğrenciyle ilgili başka benzer şikayetler olup olmadığını sormanızı, aynı zamanda okul idaresinin ciddiyetini tartıp ona göre gerekirse kademe kademe yükselmenizi tavsiye ederim.
Ben evrensel değerlere ve insan onuruna saygı duyacak şekilde yetiştim ancaaakkk... Küçükken sokakta oynardık ve bize zorbalık edenler olurdu. Bir dayak yedim, iki küfür yedim. Ailem başlatan sen olma ama sakın altta kalma, şikayetle bir daha gelme bu eve, sana vurana sen de vur dedikten sonra asla zorbalığa maruz kalmadım. Herkese verdim karşılığını. Şimdi kızımı da aynı şekilde yetiştiriyorum. İki kere bağır sertçe ( hem caydırıcı olur, hem çevreden duyarlar) devam edene karşılığını ver. Tavsiye ederim.ben öğretmen veya okul çalışanı değilim
12 yasında bir kız çocuk velisiyim
evrensel değerlere ve insanlık onuruna saygı ile müdür yardımcısına olayı söyleyememesinin veya 5 aydır size anlatmamasının nasıl bir alakası var?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?