Çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için.Karşınızdaki "kesinlikle sorunlu bir ailenin sorunlu çocuğu. Muhtemelen zengin bir aile ve okula extra yardımda bulunuyor.Yoksa bu tür olayları pek örtbas etmezler. Bence önce okul Müdüriyetine yazılı bir dilekçe ile şikayette bulunun. Aynı içerikli dilekçeyi Milli Eğitim Müdürlüğüne de verin. Ama bu arada sakin olun. Çocuğunuz bu süreçten olumsuz etkilenip okul hayatından soğumasın.
Büyük olasılıkla konu incelendikten sonra sizi diğer çocuğun ailesi ile uzlaştırmaya çalışacaklardır,çünkü O'da henüz bir çocuk,reşit değil. Siz cezada ısrarcı olur ve yapılanları kanıtlayabilirseniz tacizci çocuğun Çocuk Islah Evine gönderilmesi bile söz konusu olabilir(Konunun -suçun-tam içeriğini bilemiyoruz) Oğlunuzu ve sizi zorlu günler bekliyor,ergenlik döneminde de olması nedeniyle oğlunuzu işlemlerden mümkün olduğunca uzak tutun ve destek aldırın,benim önerim bu yönde.
Tesbihle ellerini bağlayıp diğer bir tespihle de kirbaclamiş yavrumu.
Oğlum 12 yaşında, 6. sınıf öğrencisi sınıflarına bu yıl başka bir şubeden gelen bir öğrenci tarafından zorbalık görüyormuş. Ben de cuma günü öğrendim.
Çocuk bizimkinden epeyce iri ,90 kg civarı. Bizimki uzun boylu ama ince yapılı bir çocuk. Haliyle ne yapsa da karşı koyamamış. Zorla elinden harçlıklarını almış. Mescide götürüp namaz kılmaya zorlamış, karşı koyunca üzerine oturup,bileklerini tespihle bağlamış. Tekmeler atarak karşılık vermiş ama ben bile annesi olarak( 55 kilo bir kadınım) düşünün ben bile karşı koyamam o cüssedeki bir çocuğa. Çocuğun ailesini filan hiç tanımıyorum ve bilmiyorum.
Müdür yardımcısına telefon ettim. Aman biz buna akran zorbalığı diyoruz, neden sizin oğlunuz bize söylemedi ki bunu, kabahat sizinkinde gibi bir konuşma yaptı. Sinirimden çatlıyorum. "Hırsızın hiç mi suçu yok?" peki.
Pazartesi okula gidip yüz yüze görüşeceğim. Rehber öğretmenden de randevu alacağım. ( Özel okul).
Sakin olup rasyonel düşünmek ve ona göre hareket etmek istiyorum ama şu an kafam çok karışık. nasıl harket etmeliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?