Akran zorbalığı

Aynen öyle. Oğlum biz dinde zorlama yok. Allah sevgisi içinden gelir, sen doğru dürüst ol, çalma, küçüklerine sevgi ile büyüklerine saygı ile davran. Efendiliğini koru. Çalışkan ol diyoruz ama birileri geliyor mescitte kırbaçlıyor! Hem bu mescitlerde niye namaz vakitlerinde bir gözetmen yok. Allah korusun büyük sınıflarla küçükler bir arada. Her şey olabilir.

Okul yönetimiyle konuşun. Ve telefonunuzu en uzun süre ses kaydı yapacak şekilde ayarlayın bu konu ile ilgili kimle konuşursanz ses kaydı alın.
Çocuğun adını adresini de öğrenin.
Noterden ihtar gönderin işinizi garantiye alın.
Eğer bir sonuca ulaşamazsanz da savcılığa şikayet edin.

Siz önce yapılması gerekenleri yapın, kendinizi sonra suçlarsınız. Geçmiş olsun evladınıza. İnşallah unutur gider ve bir daha kimseye fırsat vermez. İçine atmasına çok üzüldüm. Siz de çocuğunuzun yanında paniğe kapılmayın sakın. Söylediğine pişman olmasın çocuk.

Böyle çocuklardan nefret ediyorum.genelde bir yaptırım uygulamıyorlar özellikle özel okulda.başımıza geldi daha önce olan benim kardeşime oldu.Allah beterinden saklasın ama her türlü pisliği yapabilecek ruh hastası çocuklar ve ilgisiz anne babaları var.bu tarz çocukları bir yere toplayıp tedavi etmek lazım diğerlerine zararları dokunmaz en azından.

Gözlerim ayrıldı okuyunca.. biran önce düzelir umarim

Benim anlamadığım nasıl okulmuş o öyle?

Hafi devlet olsa, sınıfşar kalabalık vs diye kimse fark etmemiştir diyebiliriz, ki onda bile dememek lazım aslında.
Ama özel okul kalabalık da değildir ve eğitimciler dışında da bir sürü görevli yetişkin vardır. Kimsenin bu olaya şahit olmaması çok ciddi bir güvenlik açığı değil mi? Bir kez de değil aylardır olan bir durum, ben olsam o okula güvenemem bundan sonra

5 ay boyunca bu muameleye maruz kalıyor ve size nasıl hiç bir şey söylemiyor? Siz oğlunuzun hareketlerinden nasıl anlayamıyorsunuz? Mutlaka hareketlerinde değişim olmuştur. Okula gitmek istemezdi böyle bir durumda.

Söyleyememesini anlayabilirim ama hiç mi bu çocuğun tavırlarında farklılık olmadı bu süreçte, bunu anlayamıyorum.

Çok güzel ayrıntılı bir şekilde yazmışsınız. Benim de anlatmak istediğim buydu.

Bende yaşadığım şehirde pedagog yok diye üzülüyordum. Neden peki psikiyatrist?

Bende yaşadığım şehirde pedagog yok diye üzülüyordum. Neden peki psikiyatrist?
Pedagog unvanını kullanan pek çok kişi aslında pedagog değil.Turkiyede bu unvanla mezun eden bir lisans programı yok.Pdr okuyup çocuk gelişimi yüksek lisansı ve ya tam tersi çocuk gelişimi mezunu olup psikoloji yüksek lisansı yapmış olması gerekiyor.Ozgecmise bakıyorsun ya anasınıfi öğretmenliği ya da çocuk gelişimi mezunu çıkıyorlar.Bir de 12 yaş artık ergenlik denilecek bir yaş aralığına girmistir.Ergenlerle çalışan psikolog/psikiyatrist daha uygundur .Zaten tanı koymak için de bu gerekli

Teşekkür ederim. Ben de 7 yaşında ki oğlumu götürmek istiyorum o yüzden öğrenmek istedim :)

Yaşanılan problemin boyutuna da bağlı olmak üzere psikolog/psikiyatriste başvurmaniz durumu değişebilir ama oyunterapisi almış psikologların içe dönük ,çok paylaşımda bulunmayan çocuklarda ve küçük yas çocuklarında daha ise yaradiklarini goruyorum.Ama DEHB,yoğun davranış bozukluklarında ilaç kullanımı da gerekeceği için çocuk psikiyatrisi daha faydalı oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…