• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Akşam yemeği davetii marifetli hanımlar yardım edebilir mi???

İzmir köfteyi iyi yapıyorsan demek ki köfte de başarılısın:) Fırında sebzeli köfte falan yapabilirsin.

Ben çorbada mercimekçiyim. Herkese hitap eder.

Biz meze/salata gibi, salatalık rendeleriz, patatesi haşlarız ve ezeriz püre haline getiririz, içerisine yoğurt ve mayonez (yoğurdu daha fazla) biraz da sarımsak. Harika bir lezzet oluyor. Oldukça bereketli de. 3-4 salatalık 3-4 patates yeter de artar bile.

Zeytinyağlı barbunya yapabilirsin hem doyurucu hem lezzetli.

Pilav zaten klasik. Yanında sebzeli fırın köfte ve baharatlı patatesler.
canım seninde menün güzelmiş yaaa valla köfte hiç düşünmedim ama mantıklı geldi gibi sanki not ediyorum bunuda

binbir çeşit çorba var canım başka bir tane yaparsın nolcak:cool: o kadar kıymadan patlıcanın tadı çok anlaşılmıyor biz kışın da yaparız bu yemeği hem görünüşü güzel olur hem lezzetli hem de çok pratik :KK14:
evet canım mantıklı olabilirrr ayyy kafam karıştı yaaa nekadar güzel yemekler çıktı ortaya böyle :-)

yaaa ebe gümeci turp otu börülcee offf offf çok özledim hepsini. valla bıktım hamur işi yemekten ot verin bana diyorum eşime :KK36: işyerinde yemeğe gitsek hemen yeşilliğe sarılıyorum falan :KK48:
bak karnıyarık da yapabilirsin ana yemek olarak .Çok da lezzetli olur .

fırında köfte patates patlıcan olabilir domates biber arpacık soğan filanda koyuyorum çok çeşitli ve güzel bir yemek oluyo rama öncesinden hepsini az yağda kızartıyorum domatesi biberi arpacık soğanıda soteleyip üzerine doküp bide salça sos dök fırına ver eğer vaktin yoksa ön pişirmelerini bu akşam yapıp yarın salça sos döküp fırına verebilirsin:KK66: çorba olarak ezogelin çorba yapabilirsin bereketli olur düdüklün varsa onda yap zamandan tasarruf:) bir tane börek yapabilirsin pastırmalı kaşarlı milföy böreği olabilir ben mantarda koyarım akşam yemeğine süper bir börek oluyor hemde kolay ağır olur dersende yufka al ondan yap. ortaya havuçlu kabaklı yoğurt ve zeytinyağlı bir yemek daha ilave edersin birde pilav yaptınmıı on numaraa... şimdiden kolay gelsin:kk77:
ayy canım benim menün güzelmiş bende fırına tavuk baget düşünüyorum mantıklı geldi :KK68:

Herhangi bir çorba, yaprak sarma, paçanga böreği, salata, pilav, kuzu incik ve tatlıyı da kendin seç :):)

menün güzel canım benim çok beğendim. not ediyorum trileçe yi merak ediyorum ya neymiş. bakacağım hemen
ben bu menüyle baya prim yaptım şahsen.
bayağ tatmin edici oluyor. trileçe bence manyak bişey, ben onu keşfettikten sonra başka tatlı yemez oldum. karamelli ve frambuazlı favorim.

çok güzel olur yarmalı yoğurt çorbası iç Anadolu çok beğenir emin ol

o zaman fırında köfte yerine patlıcan kebabı yap fırında yada arkadaşların dediği gibi fırında biftek yap

yaprak sarman dışında izmire özgübir kaç zeytin yağlı yap enginar gibi değişik olsun

:KK60::KK60::KK60:tabiki sarılalım ohhhh mis mis :KK48:valla herkesin kendi memleketi bir başka benimde kendi memleketim burnumda tütmekle kalmıyor resmen yanıyor.
cuma gidicem şimdiden heycan bastı.:KK53:

izmir nerdeydiniz siz biz bucadayız
özelden atayım mesaj canım evet yoğurtlu çorba yapacağım bu kesin :KK24: mis gibi oldu valla sarılmamız :KK19: :KK48:

çok basit patlıcanları közlüyorsun kişi başı kadar patlıcan kullan,sonra bu patlıcanların etrafını saracak kadar köfte harcı yap baya bildiğimiz madalyon köfte harcından yap sonra bu patlıcanlar közlendikten sonra etrafını şu şekilde kapla
IMG-20120927-01541.jpg
sonra bunu fırına at biraz ğiştikten sonra üstüne domatesli sarımsaklı sos dök iyice pişince çıkartırsın fırından .görüntüsü lezzeti gerçekten çok hoş oluyor bak bittiğinde şu şekil oluyor
021.JPG
ama ben bu domates sosunu bütün tepsiyi kaplayacak şekilde koyuyorum burda hap kadar koymuşlar sen çok koy canım
sayfa bulunamadı diyor canım :110:

Memleketlimsin benim tavsiye edeceklerim o yüzden ne kadar yeterli olur bilemedim ama ..
  • Mercimek ya da Ezogelin Çorba
  • Patlıcan Oturtma ya da fırında patlıcan kebabı
  • Şehriyeli pirinç pilavı
  • Püre
  • kuru fasulye ( düdüklüde pişirirsin zamandan tasarruf olur )
  • Yeşil salata
  • Mantarlı közlenmiş biberli salata
  • Yoğurtlu havuç ve kabak salata
  • Varsa turşu çıkartırsınız sofraya
  • Ve istersen vakit varsa humus
Ben kalabalık misafirlerde mezeyi bol tutmayı tercih ediyorum, bu yolun çok fazlasını gördüm.
Ama dediğim gibi ben de bir İzmir'li olarak ne kadar o yöreye yakın bir menü tavsiye ettim bilemiyorum
cansın sen yaaa hemşerim benim :KK19: aynen benim gibi dşünmüşsün eşim diyorki egeyi unut yarın akşamlık diyor :KK60: iç anadoluluymuşsun gibi yemek hazırla diyor :KK48:

yeni bir tatlı öğrendim sayende bugün yumurta yok evde olsa denerdim valla:KK53:
ama yapıcam yiyecem ohhhhhhhhhhh keyfim olsun:KK70::KK70::kk77:
ay ben de bu akşam o trileçeye ya kavuşucam ya kavuşucam, iki elim kanda olsa akşama hazır olucak o trileçe. :D
karamelini de evde yapınca, çok hafif oluyor ve sütle mükemmel uyum sağlıyor cidden.

Son düzenleme:
Back
X