Akşama kadar gömūyorsun

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Parssının olup olmadığını söylememiş ki?
Ki parasının olup olmadığını eşi zaten biliyordur, olmasa böyle söylemez zaten.

Haberim var finansal durumlarını paylaşır bende çoğu zaman destek olmaya çalışırım elimden geldiğince. Akşama kadar aklı fikri yemekte olan biride değilim zayıf biriyim öyle çok boğazlı değilim öyle olduğunu farz saysak bile söylenecek şey değildi çok kırıldım.

Onun söylediği kadar sizin söylediğiniz de yanlis bence avuç kadar alma ne demek. Belki o an cebinde o kadarına yetecek kadar para var. Her şey ateş pahası.

Ben sizin ne demek istediğinizi anladım ama yakınmayı gerektirecek bir durumu yok. Öyle olsaydi bende ona gore bir alış veriş listesi çıkarırdım.

Senin mesajlarını okuyorum bazen okurken benim eşim canlanıyor gözümde çoğu zaman biliyormusun. Şimdiki erkekler bi acayip.

Öyle sorumsuzca davranan biri değilim. Maddi durumunu biliyorum ona gore söylüyorum lazım olanları.
Bazı insanlar düşünmeden konuşur ya da kendince espri yaptığını sanar. Senin eşin de öyle belliki. Eşini tanıyan sensin senden 2 meyveyi esirgeyecek bir adam mi cevabın hayırsa takılma derim.

Birbirinize biraz takılacak kadar, hatırınız yok mu?
Bugün "Sen tabi akşama kadar gömüyorsun" der, siz de gülerek "Gel yanıma yanaş birlikte gömelim bebeğim" der gülersiniz; şaka olur cilve. Bence, alıngan bir günü yaşıyorsunuz, belki Corona stresi, belki gelecek bilinmezi. Böyle şeyler için kalbinize yük yüklemeye cidden gerek yok. Erkekler (Ki genellemeyi sevmiyorum ince ruhluları da elbette var ama) genellikle biraz kaba kalıyor biz kadınların fikrince. Nitekim tam olarak bizim ağzımız aklımız gibi diyalogda olabilselerdi, zaten kadın olurlardı.

Bu minik gerginliği, gülümseme ile sonlandırın derim. Bu günlerde herkesin buna daha çok ihtiyacı var, sizin de, eşinizin de.

Ben bu alınganlık işini anlamıyorum harcama konularında. Ben olsam “pek güzel gömüyorum, Allah motorlarına zeval vermesin kocacım” deyip 2’şer kilo al hatta şundan bundan da al der yollardım ki öyle yapmışlığım çoktur. Baskın olun azıcık.

Kocanız cimri sanirim ve oyuzden alındınız.
Sonucta adamı siz tanıyorsunuz.
İlk kez boyle demıs olsaydı hobilerimin arasında gommek var napayım derdım ama, belli ki sizi daha once de ıncıtmıs siz alınmıssınız.

Bence konuyu acmayın cunku saka yaptım diyecek, gerek yok daha da sinirlenmeye.

belki de eşiniz gerçekten sizin parayı düşüncesizce harcadığınızı düşünüyor. fırsatını bulunca laf sokmuş.

Bana şaka gibi gelmedi. Bugüne dek eşime bir defa bile avuç içi kadar alma demedim hiçbişey için. Tüm birikimine hakimim ama böyle bişey demem. O an öyle uygun görmüştür. Domates mi istediniz kötüsü vardır, çok almamıştır idareten almıştır derim geçerim. Cimriyse alışkındır bu lafa gerçi o zaman sizde bu üsluba alışkınsınızdır. İki taraflı eşitlik oluyor sorun yok. Yok ilk defa söylediyse hayat mücadelesinde kendisini yalnız hissediyor demektir. Bu da sizin açınızdan pek hoş bir durum değil.

Bir tane 2.5 yaşında diğeri 4 aylik iki bebekle belki haftalardır dışarı çıkmadan sabahtan akşama kadar evdesin..her gün de dolması ,çorbası ,çayın yanına pastası adamı doyuruyorsun !! Tek başına "gommuyorsun" yani ..yanlış hatirlamiyorsam eşinin düzenli bir maaşı var haftaligimi alamadım -isten çıkarıldım meseleleri yok yani!! Bu şartlarda sana "karın tokluguna yaşamayı " bile vaat edemiyorsa neyine güvenerek evlenmis? Üzgünüm ki eşin giderek ailesi zihniyetine bürünüyor ..

Simdi adami tanimiyoruz,belki cidden cimri ondan soyledi. Belki de sizin lafiniz agirina gitti. Siz guya adami dusunmus az almasin da surekli gitmesin diye soylediniz ama o farkli algilamis. Boyle dusunenlere bir dahakine acimayin,elli kere daha git gel yapsin,nasilsa cikip alan o. Her seyden 100er gram alsin saat basi madem.

Senin kocana ve onun ailesine gıcık oluyorum
Söylenecek çok şey var aslında. Bir çok şeyin üstesinden geldiğimizi düşünüyordum ama bazen böyle ufak bir kıvılcım herşeyin tutusmasina sebep oluyor. Yapı itibariyle arsız biri değilim öyle biri olmuş olsaydım kendime dert etmeyip önüme bakardım. Ama şimdi düşünüyorum bu lafın üzerine nasıl rahat yiyip içeyim kendi evimde nasıl mutfağa girip rahat bir şekilde hareket edeyim. Ben ailemden asla böyle birşey görmedim eşimle değerlerimiz o kadar farklıki. Şimdi ona söylesem ne var bu lafımda şaka yaptım diyecek ama bende böyle şeylerin şakaya bile vurulmamasi gerektiğini düşünüyorum. Bana karşı cömert ve imkanları dâhilinde herşeyin iyisini yapmaya çalışan biri olsaydi kişiliğini biliyorum derdim o lafı da fazla dokunmazdı bana. Ama tamda bu yüzden geçmişte bir sürü huzursuzluk yaşadık ortalama her insanin giydi aldigi verdigi şeyleri ben yapinca battı kendisine ve ailesine. Bu yuzden bu konuda oldukça hassasım üzerine böyle bir şaka yapmış olması eski anıları canlandırdı kafamda çok moralim bozuldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…