Şehriye çorbası yap kuzum.Yav biri bana yardım etsin ben napcami bilemedim bi tek aklımda kabak dolması var çorba yapıdan ne çorbası yapim sokmanın yanina bisey yapsam napim bilemedim kaldim
Mercimek çorbası da güzel olur.Yav biri bana yardım etsin ben napcami bilemedim bi tek aklımda kabak dolması var çorba yapıdan ne çorbası yapim sokmanın yanina bisey yapsam napim bilemedim kaldim
Eristeli yeşil mercimek çorbasıBarbunyalı taze fasulye
Sehriyeli bulgur pilavı
Cacık. Turşu.
Dün :
*Mercimek çorbası
*Kıymalı makarna'sarımsaklı yoğurt naneli sos eşliğinde'(benim için)
*Salçalı makarna (eşim için)
*Mevsim salatası
Kizlar guzel bir firinda sutlac tarifi olan var mi ?
Bugun menumde
Kremali bruksel lahanasi
Ve somon baligi var
Tarif bulursam firin sutlac yapmayi dusunuyorum
Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsiniziesoğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Toprak kase kullanacaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor. Afiyet olsun…
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı buğday nişastası
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı su
Tamam tesekkur ederim
Cok sag olun
Kendi sutlac tarifim var ama
Firinda guzel olur mu diye emin olamadim
Bunu deneyecegim
Pratik olan fırın sütlaç var bir de sun un verdiği dışında..Kizlar guzel bir firinda sutlac tarifi olan var mi ?
Bugun menumde
Kremali bruksel lahanasi
Ve somon baligi var
Tarif bulursam firin sutlac yapmayi dusunuyorum
İlk defa duydum ,denemek lazım.Pratik olan fırın sütlaç var bir de sun un verdiği dışında..
1,5 paket vanilyalı puding, 1,5 çorba kaşığı pirinç ile..(pirincin cinsi küçükse)
Pirinçi 1 su bardağı süt ile pişirip, yumuşatıyoruz biraz, sonra 1 lt süt ile pudingleri pişirmeye başlayıp, kaynamaya başlayınca pirinci içine atıyoruz.. Daha sonra ılıtıp içine 1 yumurta sarısı çırpıp pudinge ekleyip fırın kaplarına döküp, 10 dk kadar kontrollü pişiriyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?