Akşama Ne Yemek Var ?

Kizlar guzel bir firinda sutlac tarifi olan var mi ?

Bugun menumde
Kremali bruksel lahanasi
Ve somon baligi var
Tarif bulursam firin sutlac yapmayi dusunuyorum

• 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su

Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ilave edip kaynatın. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve 1/3 su bardağı sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ilave ediniz. 10-15 dk daha kaynatıp altını kapatın. Fırın için uygun ısıya dayanıklı sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın. Tepsiniziesoğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin ( Tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek)Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin. 200 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. Toprak kase kullanacaksanız bu tarife göre 6 adet çıkıyor. Afiyet olsun…

Tamam tesekkur ederim
Cok sag olun
Kendi sutlac tarifim var ama
Firinda guzel olur mu diye emin olamadim
Bunu deneyecegim

Kizlar guzel bir firinda sutlac tarifi olan var mi ?

Bugun menumde
Kremali bruksel lahanasi
Ve somon baligi var
Tarif bulursam firin sutlac yapmayi dusunuyorum
Pratik olan fırın sütlaç var bir de sun un verdiği dışında..
1,5 paket vanilyalı puding, 1,5 çorba kaşığı pirinç ile..(pirincin cinsi küçükse)
Pirinçi 1 su bardağı süt ile pişirip, yumuşatıyoruz biraz, sonra 1 lt süt ile pudingleri pişirmeye başlayıp, kaynamaya başlayınca pirinci içine atıyoruz.. Daha sonra ılıtıp içine 1 yumurta sarısı çırpıp pudinge ekleyip fırın kaplarına döküp, 10 dk kadar kontrollü pişiriyoruz

İlk defa duydum ,denemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…