Canım fırında beşamel soslu tavuğu nasıl yapıyorsun acaba.besamel soslu fırın yiyeceklerine bayılırım.Sebze çorbası
Beşamel soslu fırın tavuk+patates
Cacık
Afiyet olsun
Canım fırında beşamel soslu tavuğu nasıl yapıyorsun acaba.besamel soslu fırın yiyeceklerine bayılırım.
Evet tadı güzel olur eminim.bu şekilde hiç yapmadım denenecekler listesine alındı .yaparsam foto ds atarım ssğol canımBu şekilde yapıyorum canım biz bayıla bayıla yiyoruz bende çok severim ve bu tarife çok yakışıyor öneririm
Beşamel Soslu Tavuk Yapımı
beşamel sos için;
- 1 tavuk göğsü
- 1 tane soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 tane yeşil biber
- 2 tane patates
- kekik, pul biber, karabiber
- 1 yemek kaşığı kadar salça
Beşamel Soslu Tavuk Yapımı Tarifi Yapılışı
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
- biraz tuz
Tavuk göğsünü kuşbaşı doğruyoruz ve soteliyoruz. Önce suyunu salıp çekmesini sağlıyoruz, sonra az yağ ilave edip kızarmasını bekliyoruz. Hafif kızarmaya başlayan tavuk göğsünün üzerine doğradığımız soğan, sarımsak ve biberleri ekliyoruz. Baharatları ve 1 yemek kaşığı kadar salçayı ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Ayrı bir tarafta küp doğradığımız patatesleri kızartıyoruz ama tekrar pişeceği için tam olarak kızartmayınDiğer taraftan beşamel sos için unu yağda karıştırarak kavuruyoruz. Rengi hafif dönünce yavaş yavaş süt ilave ediyoruz. Ama unu karıştırmayı da bırakmıyoruz. Devamlı karıştırarak kaynatıyoruz. Damak tadınıza göre biraz tuz ilave ediyoruz. Eğer unda topaklanma olursa blenderdan geçirebilirsiniz birazda karabiber eklerseniz topaklanmaz. Fırın kabına tavuklu karışımı yayıyoruz ve üzerine az kızarttığımız patatesleri yayıyoruz. Beşamel sosu döküyoruz. Fırına sürerek pişmeye bırakıyoruz. Kızarmaya başlayınca rendelenmiş kaşar peynirini serpip erimesini bekliyoruz. Sıcak olarak servis yapıyoruz. Afiyet olsun…
Rica ederim canım memnun kalırsın inşallah çok lezzetlidirEvet tadı güzel olur eminim.bu şekilde hiç yapmadım denenecekler listesine alındı .yaparsam foto ds atarım ssğol canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?