Akşama Ne Yemek Var ?

Kıymalı tava böreği yaptım bugün ilk kez, aşırı müthiş bir şey oldu. Denemeyenlere çok tavsiye ediyorum, aşırı kolay :) Önden terbiyeli sebze çorbası içtik.

Astoria'nın bekar mutfağından sevgilerleee.

tarif verirmisin

Böreğin mi? Tabi vereyim. :)

Önce içini hazırlayın. Ben klasik 200 gr kadar kıymayı kavurdum, içine minik minik doğradığım 1 orta boy soğan ve 1 diş sarımsak ekledim, baharatları da ekleyip altını kapattım. Baharat olarak tuz, karabiber, az birşey kimyon ve toz kırmızı biber kullandım siz damak zevkinize göre eklersiniz. 2 yumurtayı, 2 çorba kaşığı yoğurdu, 1/3 su bardağı sütü, 1/3 su bardağı zeytinyağını ve 1 tutam tuzu bir kapta çırpın. 2 yufka kullanıyoruz. Tavayı boşken altını biraz yağlayarak ateşte ısıtın. Böylece böreğiniz tavaya yapışmayacaktır. Tavayı ateşten alın ve bir büyük yufkayı tam ortasına gelecek şekilde yerleştirin, yufkanın bir kısmı kenarlardan sarksın. Yerleştirirken dümdüz değil kırışık yerleştirin ki her kat yeri piştiğinde çıtır çıtır olsun. İkinci yufkanın 1/3’ünü iki parçaya ayırıp birini koyun. Üzerine hazırladığınız karışımın yarısını dökün, diğer yufka parçasını da koyun. Daha sonra hazırladığınız içten bir miktar ekleyin. Sonra yufkanın kalan kısmının yarısını tavaya koyun ve biraz daha kıymalı iç ve karışım ekleyin. Diğer 1/3 lük yufkayı da koyup kalan yumurtalı harçtan dökün. Son yufka parçasını da koyun ve yumurtalı harcı bitirin. Son kat olduğu için kenarları düzgün kapatmaya dikkat edin. Tavanızın kapağını kapatın ve ateşe koyun. Kenarlardan sarkan yufkaları da ortada birleştirip kapatın. Yayvan ve kısık ateşte pişirin. Yaklaşık 4-5 dakika sonra düz bir tencere kapağını böreğin üzerine kapatın ve bir elinizle tavayı diğeriyle kapağı tutup yukarı kaldırın. Ateşten biraz uzaklaşıp elinizle ters çevirin. Tavayı tekrar ocağa koyup böreği kapaktan tavaya kaydırın. Kaydırmadan önce tavayı mutlaka biraz tereyağlayın. Çevirdikten sonra üzerine de tereyağı sürün. Diğer tarafı da çıtır çıtır olunca börek hazırdır. :)

teşekkürler

Şahane.. Deneyeceğim.. ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…