Akşama Ne Yemek Var ?

Sütlü kabak çorbası
Taze fasulye
Bulgur pilavı
Cacık

Bir de dün irmik helvası kavurmuştum eşim iş yerine götürsün diye amaaa o kadar şekerli oldu ki yollmadım. Bugün onun altına bisküvi tavanı yapıp üstünü de muhallebiye çevirmeyi planlıyorum. Pasta gibi götürür. Başka fikri olan var mı? Çok şekerli helva ile ne yapabilirim

Sütlü kabak çorbası
Taze fasulye
Bulgur pilavı
Cacık

Bir de dün irmik helvası kavurmuştum eşim iş yerine götürsün diye amaaa o kadar şekerli oldu ki yollmadım. Bugün onun altına bisküvi tavanı yapıp üstünü de muhallebiye çevirmeyi planlıyorum. Pasta gibi götürür. Başka fikri olan var mı? Çok şekerli helva ile ne yapabilirim
Dondurmali servis yapabilirsin ya da icine koyabilirsin tatlisini keser aslinda

Sütlü kabak çorbası
Taze fasulye
Bulgur pilavı
Cacık

Canım çok sekerli olduysa içine sekerini alacak bişey karıştırabılırsın
Olgunlaşmamış muzla (yani yumusak ama sekeri az sen anladın benı🙈)karıştırıp top haline getirebılırsin
Sonra üstüne bitter çikolata sosu ve Hindistan cevizine bulayabılırsın🤷‍♀️

Sütlü kabak çorbası
Taze fasulye
Bulgur pilavı
Cacık

Üstüne muhallebiyi portakal sosuyla yaparsan hafif eksi tatda o tatlılığı keser
Kaseye önce irmik helvası sonra portakal soslu muhallebi🤷‍♀️

Ben de açım galiba ya🙈🙈

Sütlü kabak çorbası
Taze fasulye
Bulgur pilavı
Cacık

Ben bu dönüştürme işinde hic iyi degilim. Muhtemelen bende malesef cope giderdi.
Ama muhallehiye dönüştürürseniz ne guzel olur.

Bugün mutfağa ara ara girip sürekli birşey pişirdim . Akşam yemeği ile alakasız şeyler ama yine de paylaşayım belki başka öğüne fikir olur:)

Ekşi mayali tuzlu kurabiye ( iç kabak çekirdekli,pulbiberli,susamlı falan)
Mahlepli ,tuzlu kurabiye
Fındıklı ,cikolatali tatlı kurabiye
Cevizli ,tarçınlı muffin kek
Dereotlu ,beyaz peynirli poğaça

Dondurmali servis yapabilirsin ya da icine koyabilirsin tatlisini keser aslinda

Canım çok sekerli olduysa içine sekerini alacak bişey karıştırabılırsın
Olgunlaşmamış muzla (yani yumusak ama sekeri az sen anladın benı🙈)karıştırıp top haline getirebılırsin
Sonra üstüne bitter çikolata sosu ve Hindistan cevizine bulayabılırsın🤷‍♀️

Üstüne muhallebiyi portakal sosuyla yaparsan hafif eksi tatda o tatlılığı keser
Kaseye önce irmik helvası sonra portakal soslu muhallebi🤷‍♀️

Ben de açım galiba ya🙈🙈

Ben bu dönüştürme işinde hic iyi degilim. Muhtemelen bende malesef cope giderdi.
Ama muhallehiye dönüştürürseniz ne guzel olur.
Ay ben okudum da yazmamamışım🙈 öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Hepsini okudum yazdıklarınızın ve o Kadar sekerliydi ki hepsini karıştırıp bir şeyler yaptım. Bu arada olay şu, ben 1 su bardağı irmik, yarim şu bardağı undan yapmıştım helvayı. Serbete yanlışlıkla 2.5 bardak şeker koydum. Ağda oldu yani🙈 neyse ben de 2 bardak sütte 1 limon sıktım (portakal bulamadım) onu iyice helvaya karıştırdım. Sonra pişirdim. Kek kalıbına bisküvi ve tereyağ ile taban yaptım. Üstüne bu muhallebiye döktüm. Üstüne de bitter çikolata erittim. Üşütme yaban mersini koydum. Eşime dedim bir de dondurma al, öyle yiyin. Ben dondurmasız baktım tadına gayet yenilebilirdi. Teşekkür ederim hepinize 🙏🏻🙏🏻

Back
X