Akşama Ne Yemek Var ?

Etli nohutlu Topalak çorbası (bazı yerlerde ekşili köfte de diyede geçer)
Nohutlu tereyağlı dövme pilavı
Karışık salata ve karışık turşu
Benim de yarınki yemeğim ekşili köfte. 🤩 Annem çok sever, ona yapayım ben pek köfteci değilim 😄
Yanına karnabahar graten ve salata yapacağım. Aslında 2 gündür köfte yediğimiz için araya bi sebze koyayım dedim ama sebzenin yanına yine köfte koymuşum :(

Dünden kalan mercimek çorbası
Tarhana çorbası
Taze fasulye
Pirinç pilavı
Cacık

Oğlum okuldan gelince veya sabah atıştırır diye dereotlu pogaca yaptım. Peynir yemedigi icin icine kaşar ve sucuk koydum.

Taze fasulye de oğlumun en sevdigi sebze. Artik sezonu kapatiyoruz.
Taze fasulyeyi şoklayıp dondurucuya koyabilirsiniz. Konserveyi ben çok sevmedim ama bu hâli ile yani şoklayınca taze gibi oluyor.

Dünden kalan mercimek çorbası

Taze fasulyeyi şoklayıp dondurucuya koyabilirsiniz. Konserveyi ben çok sevmedim ama bu hâli ile yani şoklayınca taze gibi oluyor.
Daha once yaptım ama hep sert kaldi.
Cigden koydum olmadi, kavurup koydum olmadi, haslayip koydum olmadi.
Bir turlu beceremedim. Ben de vazgectim 😂

Daha once yaptım ama hep sert kaldi.
Cigden koydum olmadi, kavurup koydum olmadi, haslayip koydum olmadi.
Bir turlu beceremedim. Ben de vazgectim 😂
Fasulye adı gibi taze değil demek ki 🤣büyük ihtimalle sertlesmistir sert fasulye çok geç pişer bu mevsimde başlıyor artık eski tazeliği olmuyor

Patates, karnabahar, patlıcan,kabak,havuç, yeşil biber ve kırmizi biber kızartması (sarımsaklı yoğurtlu)
Semizotu salatası (domatesli soğanlı salatalikli eksili ve zeytinyağli )
Kola

Fasulye adı gibi taze değil demek ki 🤣büyük ihtimalle sertlesmistir sert fasulye çok geç pişer bu mevsimde başlıyor artık eski tazeliği olmuyor
Yok aslinda tam mevsimiyken yapıyordum bu zamanlara kalmiyordum.
Benim beceriksizligim muhtemelen 🤭
Bir de soklanmis seylerin tadini pek sevmedigimden vazgectim. Aman mevsiminde yeriz 😂

Dünden gelen ekşili köftem var.
Doyurdu bu bizi karnabahar grateni yapmadım, haşladım duruyor dolapta onu yaparım.
Bir de annişkoya mantı.
Bey yemesin bişi.

Back
X