Akşama Ne Yemek Var ?

bu akşam;
tarhana çorbası
taze fasülye (dünden)
etli biber dolması
salata-yoğurt

annem bu aralar evde olmadığı için yemekleri ben yapıyorum.bugünde:
tavuk pirzolası (kavurma şeklinde tavada yaptım)
pilav
karışık salata

derincim reçelin süper gözküyo tatlım eline sağlık bende vişne yaparım sadece ekşili reçeli severim :)
melisim tavuklu pilavın çok iştah açıcı vesselam cokacimcoook
saolll cnmm afiyetlee

melisdeniz'cim....fırında tavuklu pilav harika görünüyor.....tarifini istesem ayıp olur mu?...:kedi:
neden olsunnn ayşecik gim verrirmm hemenn
ellerine sağlık canım..

çok güzel görünüyor..

tarifini bekliyoruz inş..
yzarımm şimdii canım saolasın afiyetleee

kırmızı mercimek çorbası
kıymalı bamya(limon tuzuyla haşlayıp buzluğa atmıştım)
dünden mısırlı pilav
elelrine saglıkk cnmm
cokacimcoook

500 gram tavuk eti
1 Su Bardağı Pirinç
2Domates Tereyağ yada isteğe bağlı kullandığınız yağ
Biraz tuz karabiber

Bir tencereye domatesleri rendeleyip yağ ile pişirelim üzerine yıkadığımız pirinçleride ilave edip 5 dakika kadar kavuralım.Başka bir tencerede kuşbaşı doğradığımız tavuklarımızı biraz tuz ilave ederek kavuralım suyunu birakıp cekene kadar pişirmeye devam edelim sonra karabiber ve isteğe bağlı olarak biraz yenibahar ve pulbiberde koyabiliriz .. Elimize tavukların tamamını alacak büyüklükte sıcağa dayanıklı bir kase alıp tavukları içinde koyalım sonrada fırınımıza koyacağımız tepsimizin tam ortasına ters cevirelim tavuk etlerimizin üzerine kapalı olarak bırakalım ve kenarınada kavurduğumuz domatesli pirinçlerimizi yerleştirelim 2 su bardağı suyumuzuda koyup 180 derece ısıttığımız fırınımızda pirincler suyunu çekene kadar pişirelim..bukadarrr tarifimmmm:ecrin_bebek:

dün akşam oldu artık ama yazim yinede

tavuk suyuna mercimek çorbası
karnıyarık
pilav
haşlanmış tavuk
kırmızı lahana salatası
cacık
ve etiburçaklı pasta vardı

biraz arttı hepsindende yarın yeriz artıkın :)

Mercimek çorbası
Ciğer kavurma
Pilav
Bol salata

Çikolatalı pasta - Çilek ve ahududu soslu pirinçunu muhallebisi - Kurabiye (Bugün eşimin doğum günü de :asigim:)

Mercimek çorbası
Ciğer kavurma
Pilav
Bol salata

Çikolatalı pasta - Çilek ve ahududu soslu pirinçunu muhallebisi - Kurabiye (Bugün eşimin doğum günü de :asigim:)

afiyet olsun .. rabbim eşinede sanada güzel ömürler nasip etsin inşşş mutlu yıllarr
bende dün akşam
patateesli tavukk bol kekikliii
pirinç pilavı
ayran yaptım
tatlı yerinede
meyve yedükkkkk :icecream:

yumurtalı ıspanak(dünden)
bulgur pilavı(dünden)
tavuk but(baharatlayıp kızartırım)
eşim içinde az pirinç pilavi yaparımmmcokacimcoookcokacimcoook

Gece kayınvalidemlerdeydik şimdide babamlardayım:1:
Öğleden sonra eve gidip karnıyarık yapmayı planlıyorum yanınada makarna.Alyada seviyor karnıyarık,gerçi onunda menüsü öğlen için teyzesi taze tauk suyuna çorba yapmış onu içecek.

Back
X