Akşama Ne Yemek Var ?

hee doğru eskiden bizde de öyle bir adet vardı ama tuzu kısmak için alınan ilk önlemlerimizden olmuş sanırım, şimdi nostaljik geldi:9:

ayrıca kaşık salatası denilen bi tür çoban salata,bir gün sora daha bi sosunu çekmiş olduğundan,daha lezzetli oluyo bana göre:56:

lokantada yemiştim sadece evde hiç yapamadım amaaa :56::56: tarifini bilen yardımsever biri varsa baş harfi m :1: paylaşır mı acaba :78:

tebiiii hemmennn:29:

Kaşık salatası
Pratik Kaşık salatası Tarifi
Malzemeler: 2 kişilik
2 domates
2 salatalık
2 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
2 sivribiber
sos için: 2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 limon, 1 soğan, 1 diş sarımsak, tuz
süslemek için: kiraz domates, nane yaprakları
Hazırlanışı: Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın. Domates ve salatalığı ilave edin harmanlayın. Karışımı servis tabağına alın. Sos malzemesini bir kapta karıştırıp salatanın üzerine dökün. 5 dakika dinlendirip servis yapın.

Son düzenleme:
:9: yeniyor, neden yenmesin. zeytinyağlı ve limonlu bizim salatalar ama, sirkeli nasıl olur bilmiyorum. bir de combul combul yağlı değil ondan mı yeniyor acaba sen şaşırınca ben de şaşırdım şimdi :1:

Okuyunca güldüm sabah sabah :1:
Kız ne bileyim biz de salatayı öyle yaparız da sanki marul eskir gibi geldi. Hani cıvık cıvık olur ya limonda bekleyince...

-fırında köfte patates
-salata ya da brokoli

tebiiii hemmennn:29:

Kaşık salatası
Pratik Kaşık salatası Tarifi
Malzemeler: 2 kişilik
2 domates
2 salatalık
2 dal taze soğan
yarım demet maydanoz
2 sivribiber
sos için: 2 çorba kaşığı nar ekşisi
1 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 limon, 1 soğan, 1 diş sarımsak, tuz
süslemek için: kiraz domates, nane yaprakları
Hazırlanışı: Domates ve salatalıkları soyup küp şeklinde kesin. Taze soğan, maydanoz ve sivribiberi temizleyip kıyın. Domates ve salatalığı ilave edin harmanlayın. Karışımı servis tabağına alın. Sos malzemesini bir kapta karıştırıp salatanın üzerine dökün. 5 dakika dinlendirip servis yapın.

of nar ekşisi girince zaten apayrı bir tat oluyorrr:56: çok teşekkürler yardımsever baş harfi m arkadaşımmm :16:

Okuyunca güldüm sabah sabah :1:
Kız ne bileyim biz de salatayı öyle yaparız da sanki marul eskir gibi geldi. Hani cıvık cıvık olur ya limonda bekleyince...

:1: o zaman bir püf noktası olsun, tuzunu limonunu az dökün tabağınıza alıp ekleyin çok seviyorsanız;)))
tabi karıştırmadan daha çok dayanıyor aslında bolca doprayıp hazırlayıp o günlük limon, tuz ,yağ en iyisi, ama bazen elimiz kaçıyor işte :1:

Son düzenleme:
akşamlara abimler yemeğe çağırdı menüde sanırım çiğköfte tavuk ve pilav var.çorba ve tatlıdan haberim yok:1:

:9: yeniyor, neden yenmesin. zeytinyağlı ve limonlu bizim salatalar ama, sirkeli nasıl olur bilmiyorum. bir de combul combul yağlı değil ondan mı yeniyor acaba sen şaşırınca ben de şaşırdım şimdi :1:

etsiz çiğ köfte hazır mı ev yapımı mı diye soracaktım da :56::78:

ev yapımı canım bi arkadaşım getirmiş bana

Dün tavuk sote+pilav+yogurt +baklava vardı

Bugün içli köfte
mercimek çorbası
ezme salata+yoğurt
ve kestane kebab var
:56::56:

kıymalı biber dolması..
mercimek çorbası..
yoğurt..
irmikli bi tatlı..