Akşama Ne Yemek Var ?

bugün yemek yok dışarda yiyecez:64:
dün kuru fasülye, pilav, semizotu salatası yapmıştım

yeşil mercimek yemeği:3:
pilav ama değişik olsun istiyorum internetten tariflere bakıcam:6:
cacık:66:
cornflakesli bi tatlım var onu yapıcam(ismini bilmiyorum:17:)

Patatesli, havuçlu ve bol domatesli taze fasulye
Şehriyeli pirinç pilavı
Patates salatası
Ayran (Eşime)
Meyve

poşettee fırında tavuk ve patates derinciğimden alındı
biber doması
pilav
salata
vişne suyu :))

yengem çağırmıştı yemeğe menüde

*barbunya
*tavuk şinitzel
*patates kızartması
*makarna
*ıspanak salatası ve yeşil salata vardı :56:

Bugun erkek arkadaşımla kumpir yedik eve bi geldim annem fındık lahmacun yapmış kuşbaşı etli Allahım dayanamayıp yedim şimdi napimm..oda bu kadar lezzetli yapmasaydı:47::60:

Bugün aslında kısır yapma niyetindeydim ama hem dünden yemekler arttı hem de eşim pazar akşam üstü yaparsın deyince vazgeçtim. O yüzden menüm:

Patatesli havuçlu yeşil fasulye (Dünden)
Pirinç pilavı
Salata
Ayran

bi ara şu tatlının tarifini alabilirmiyiz senden canım :56:

1 paket corn flakes(250 gr)
3 tane barlı çikolata(ben metroyla yapıyorum)
aslında tarifinde 4 kaşık bal var ama ben hiç koymuyorum,çikolatanın tadı yeterli geliyo
yarım su bardağı ceviz
125 gr margarin,ben teremyağ ile yapıyorum
yağı erit,içine parçalanmış çikolataları ekle,cevizi ve corn flakesi katıp iyice karıştır hatta biraz eze eze tabiri caizse:))Kahve fincanı ya da o tarz minik yuvarlak bir kaseyi suyla çalkala bastırarak malzememizden koy ters çevir buzdolabında biraz beklettikten sonra servise hazır.Yapımı çok kolay ve benim çocuklarım çok seviyolar bunu.Yaparsan afiyet olsun canım.
Bu arada ben bunun resmini daha önce bir topiğe eklemiştim ama hangisine bilemiyorum bulabilirsem tekrar eklerim:16:

resmi buldum :74::74::74::74::74::74:

Eklentiler

• $Fotoğraf-0008.webp
    $Fotoğraf-0008.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 39
1 paket corn flakes(250 gr)
3 tane barlı çikolata(ben metroyla yapıyorum)
aslında tarifinde 4 kaşık bal var ama ben hiç koymuyorum,çikolatanın tadı yeterli geliyo
yarım su bardağı ceviz
125 gr margarin,ben teremyağ ile yapıyorum
yağı erit,içine parçalanmış çikolataları ekle,cevizi ve corn flakesi katıp iyice karıştır hatta biraz eze eze tabiri caizse:))Kahve fincanı ya da o tarz minik yuvarlak bir kaseyi suyla çalkala bastırarak malzememizden koy ters çevir buzdolabında biraz beklettikten sonra servise hazır.Yapımı çok kolay ve benim çocuklarım çok seviyolar bunu.Yaparsan afiyet olsun canım.
Bu arada ben bunun resmini daha önce bir topiğe eklemiştim ama hangisine bilemiyorum bulabilirsem tekrar eklerim:16:

redcim yağı eritiyoruz ocaktayken çikolataları ekleyip eriyene kadar ocakta tutuyormuyuz? malzeme yumuşak mı oluyor fincana koyarken :39:

Back
X