Akşama bi yemek yokKedi keseriz belki, ya da dışarıda yeriz. Muhtemel Dışarı menümüz:
Pilav üstü döner
ayran-ya da kola
datlu
kedi buğulama mı kızartma mı? hamile kadına söylenir mi şimdi bu nasıl canım çekti yaa...
ya kızlar bu arada keşkeği nasıl yapıyosunuz. benim komşum erzincanlıydı. hamileyken bana yapıp getirmişti çok sevmiştim. tavukla buğdayla düdüklüde yapmıştı. onu şimdi kaşıklamı eziyosunuz yoksa blendırdanmı geçiriyosunuz. internetten ölçüleri aldım ama her iki şekildede olur diyo. gerçi konuyu dağıttım biraz kusura bakmayın ama ne zamandır aklımda olan bişey bu. denk gelmişken sorayım dedim...
keşkek ben yapıorum düdüklüde hemde bızım yörenın yemeğidir...
buğdayı bır gün önceden ıslattım daha kolay pişmesı için, düdüklüye buğdayı,tavuk,tuz,su,bırazda sıvıyağ ve isteğe göre tereyağı koyup kapatıyorum, kaynadıktan sonra kısık ateşte 1saat pişirip altını kapatıorum sonrada kaşıkla ezip üzerıne salçalı sos yapıorum...
benım ttarıfım bu şekılde ben çok sevıyorum güzelde oluyor yanınada köy ekmeği taze taze süper oluyor...
sehriye corbasi, kiymali kabak dolma, salata,yogurt..
sehriye corbasi, kiymali kabak dolma, salata,yogurt..
Dünden tavuk sulu kuskus çorbası ve pirinçli semizotu yemeği var, yanına da patates ve havuçlu taze bezelye yemeği, makarna ve salata yaptım. Herkese afiyet bal şeker olsun....
Dünden tavuk sulu kuskus çorbası ve pirinçli semizotu yemeği var, yanına da patates ve havuçlu taze bezelye yemeği, makarna ve salata yaptım. Herkese afiyet bal şeker olsun....
ben keskegi bir gun once islatiyorum ben etli kemikten yapiyorum hepsini tencereye koyuyorum ama cok agir pisiririm uzerine surekli soguk su ilave ederim suyu azaldikca pisin ce de mikserde cirparim en sonda uzerine tereyag pul buber eritip uzerine gezdiririm ben boyle yaparim umarim anlata bilmisimdir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?