uyduruk bişi canım
şöyle yapıyorum
tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı döküyorum,
1 büyük soğanı çok iri iri doğruyorum,
2-3 biberi de aynı şekilde neredeyse ikiye bölüp tavaya atıyorum, 2-3 diş sarımsak bütün olarak, 1 kabak ve 1 patlıcanı da iri iri doğrayıp tavaya ekliyorum, 1 havucu da aynı şekilde..2-3 domatesin kabuklarını soyup halka halka kesip üzerine diziyorum tuzlayıp en kısık ateşte pişmeye bırakıyorum..başka hiç bişi eklemiyorum, hem kolay hem lezzetli :))
bu iki kişilik tabi, malzemeler çoğaltılabilir..
evet öyle diyolar canım ama ben yemeklere katıyorum, bu sebzeler kızartma olmuyo, tavanın kapağını kapattığım için öyle buharlanıyo o şekilde pişiyolar çok kısık ateşteyalnız canım uzmanlar zeytin yağında kızartma olayını onaylamıyorlar,vücuda zararlı hale geliyormuş,,,oyüzden ben herşeyi fırında yapıyorum o dediğin soteyide fırında dene çok güzel oluyo bayılıyorum ben patetste katıyorum fazladan şakşuka deniyo buna ama malzemeler küp küp doğranıyo tabi gelişi güzel değil
evet öyle diyolar canım ama ben yemeklere katıyorum, bu sebzeler kızartma olmuyo, tavanın kapağını kapattığım için öyle buharlanıyo o şekilde pişiyolar çok kısık ateşte
bu akşamki menü: (annemlerdeydik yine)
tavuk çorbası
fırında mezgit
yoğurtlu semizotu salatası
çoban salata
fırında tavuklu pilav
patlıcan kızartması
güllaç
kola
pazar günü menüm bbirazcık değişti =)dün akşamiftara davetliydikk =) dışarda yemek yedık
menude
mercimek çorbası
pizza
salata
iftariyelikler(çeridomates,salatalıkpeynır çeşitleri,pastırma,zeytın,hurma ,kaysı,yağ,bal,reçel)
çay
ana yemek tazefasulye ve havuç eşliğinde et
pilav
fırın sütlaç
tel kadayıf
karpuz-üzüm
=) kahvede geliodu dedık yeterli sağolun hemencık kaçtık =) çok güzeldii
bu akşamda kayınvaldeme davetlyıız menude ne var bilemiyorum =)
ama ben yarınki gelecek olan misafirlerime iftar sofrasını şöle düşünüyorum
domatesli arpaşehriyeli çorba
snıtzel
zeytınyağlıbarbunya
frın makarna
salata
iftariyelikler(kaysı,hurma,fındık=)
çerkez tavuğu ( misafirimiz bizzat yapıcak =)
tatlı olarakta
sütlü ıslak kek düşünüyorum =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?