Merhaba arkadaşlar ben de kuzu gerdan almıştım akşam haşladım onları bir çorba yapayım diyorum internetten tarifini buldum düğün çorbası gibi bişey olacak sanırım . Bugün de istavrit almıştım pazardan ama bu çorba ile o gitmez herhalde balıklar yarına kalacak...
Neyse benim asıl sormak istediğim şu ben 8 aylık hamileyim perşembe günü eşimin doğum günü var ve onun için hazırlık yapmak istiyorum... diyorum ki yarından itibaren başlayım hazırlığa mesela elmalı kurabiye hamurunu yoğurup buzluğa atayım perşembe çıkarıp çözdürüp şekil verip pişireyim pastasının kekiki yarın yapayım çarşambada kremasını ve süslemesini yapayım... onun dışında patlıcan dolması yapmayı planlıyorum onu perşembeye bırakırım bir de komşumuz iki tepsi su böreği yapacak sağ olsun... Benim kafama takılan şu kurabiye hamurunun tadı kötü olur mu acaba sonuçta pişirmeden saklayacağım pişirip saklamaya kalksam çok yer kaplayacak buzluğum ufakya da sizin önerebileceğiniz başka bir şeyler varsa çok sevinirim...
Sanırım eşinizin doğum gününü topluca kutlayacaksınız...
İkramlar acısından söyledim yani.
Kurabıye hamurunun buzlukta saklandığını daha önce hıc duymadım.
O yüzden bişey dıyemıycem,bence hamur bozulur gibime gelıyor.
İsterseniz netten bir arastırın belkı fikir edınebılırsınız...
Nohut-pilav-salata-yoğurt =) Lokanta menüsü gibi..
Evlendim evleneli ikinci defa nohut yapıyorum, hiç tarzım değil böyle anne yemekleri. Ama bazen ne pişiricem stresi çok daraltıyor beni ve değişik olsun da ne olursa olsun modunda yemekler yapıyorum. Sıkıcı geliyor sulu yemekler bana ama hop diye pişirilebildikleri için kolayıma geliyor, saatlerce mutfakta vakit geçirmeye sabrım olmuyor. İmam bayıldı, bilmem ne oturtma falan yapamıyorum daralıyorum :/
Merhaba arkadaşlar ben de kuzu gerdan almıştım akşam haşladım onları bir çorba yapayım diyorum internetten tarifini buldum düğün çorbası gibi bişey olacak sanırım . Bugün de istavrit almıştım pazardan ama bu çorba ile o gitmez herhalde balıklar yarına kalacak...
Neyse benim asıl sormak istediğim şu ben 8 aylık hamileyim perşembe günü eşimin doğum günü var ve onun için hazırlık yapmak istiyorum... diyorum ki yarından itibaren başlayım hazırlığa mesela elmalı kurabiye hamurunu yoğurup buzluğa atayım perşembe çıkarıp çözdürüp şekil verip pişireyim pastasının kekiki yarın yapayım çarşambada kremasını ve süslemesini yapayım... onun dışında patlıcan dolması yapmayı planlıyorum onu perşembeye bırakırım bir de komşumuz iki tepsi su böreği yapacak sağ olsun... Benim kafama takılan şu kurabiye hamurunun tadı kötü olur mu acaba sonuçta pişirmeden saklayacağım pişirip saklamaya kalksam çok yer kaplayacak buzluğum ufakya da sizin önerebileceğiniz başka bir şeyler varsa çok sevinirim...
balık yapcak eşim
Mercimek çorbası
Yerelması yemeği
Yoğurt
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?