Akşama Ne Yemek Var ?

süzme mercimek çorbasi
su böregi
kafkas kebabi
buLgur piLavi
osmanli salatasi
kola
elmali bisküvili pasta (dünden)

tabi hepsi azar azar 2 kisiyiz :)

Son düzenleme:

Damak tadınızı bilemiyorum ama klasik bişeyler isterseniz

Mercimek Çorbası
Güveç (Yanına pilav olabilir)
Zeytinyağlı Biber Dolması ya da Kuru Dolma
Bir çeşit zeytinyağlı sebze yemeği (Yeşil Fasulye, karnabahar, enginar gb)
Çoban Salata

1-2 çeşit meze de ekleyebilirsiniz, dolmayı 1 gün önceden hazırlayıp ertesi gün pişirebilirsiniz, güveç zaten vaktinizi almaz pişme sırasına göre doğrayıp kooyarsınız ocağa
gerisi zaten taş çatlasa 1 saatlik iş. Pasta yapacaksanız onu da 1 gün önceden yapabilirsiniz...

Tarhana Çorbası (Bol domates rendeleyip, piştikten sonra da 1 limon sıkabilirsiniz)
Izgara yada Fırında Balık
Kıvırcık Salata ya da Akdeniz Salatası

Böyle bir balık menüsü yaparsanız ve pasta yapmayacaksanız İrmik Tatlısı yapabilirsiniz...

Közlenmiş Domates Çorbası (üzerine rende kaşar)
Lazanya ya da değişik bir spagetti
Göbek Salata

Sebze Çorbası
Köri Soslu Tavuk (Mantarlı ve Dolma biberli olabilir sos ya da kolay olması için marketten ananas aromalı köri sosu temin edebilirsiniz)
Fırında Baharatlı Elma Dilim Patates
Kıvırcık Salata ve Havuç Salatası

Bizim gb pasta sevmeyen bir çiftseniz Kartopu Tatlısı deneyebilirsiniz ya da Çikolata Soslu Browni...

Aralarından öğrenmek istediğiniz tarif varsa seve seve yazabilirim, birlikte nice nice güzel yıllarınız olsun

okurken bile hepsini yemiş kadar oldum cok tesekkürler :) amiiiin cok tesekkürler hepimize inşallah yazdıgınız tüüüm yemekler cok seviyoruz özellikle tavuk hastası biciftiz beyaz eti daha cok seviyoruz ama ben son zamanlarda et e düşkünlügü basladı güvenc iyi bi secim sanırım kremitte sunum yaparım sütlac pişirmek için küçük güvecler varya onlara koyarım güzel bi görünüm olabilir cok tesekkür ediyorum kartopu tatlısını da ögrensem fena olmaz hani :)

Havuç çorbası
Nohut yemeği
Kuru biber patlıcan dolması
Ayran
Turşu
Pişmaniye

Küçük güveçlerin varsa tabiki daha şık duruyor :))

Kartopu tatlısına gelince, benim yaptığım tarif budur...

1 lt. süt
125 gr. margarin
1 su bardağı un
1 su bardağı şeker
2 paket vanilya ve 2 adet damla sakızı (Dr.oetkerin damla sakızlı vanilyaları çıkmış, ondan bulabildiğimde 2 paket koyuyorum)
hindistan cevizi
çilek (ben çilek bulamadığımda nar koyuyorum, muz ya da antep fıstığı da hoş olur )

Bir tencerede margarini eritip üzerine unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
Üzerine sütü ilave edip sürekli karıştırın.
Kaynamaya yakın şekeri, damla sakızını ve vanilyayı ilave edip 4-5 taşım kaynatıp ocaktan alın.
Mikser ile 5 dakika çıpıp(ben mikser kullanmıyorum yoksa dert etmeyin :) ) meşrubat bardaklarına boşaltın. oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup en az 4-5 saat bekletin.
buzdolabından alıp bardakların üst kısmına su doldurup bardağı hareket ettirerek muhallebiyi bardaktan yavaşça çıkartın.
Islatılmış bıçak yardımı ile muhallebiyi dilimleyip hindistan cevizine bulayıp servis tabağına dizin.
Yıkayıp temizlediğiniz çilekleri blendırdan geçirip muhalebilerin üzerine dökün

Eki Görüntüle 574944 Eki Görüntüle 574945

Benim yaptığım narlı olanlar da bunlar :)

Dediğim gibi Çikolata Soslu Browni ya da reçel sevenlerdenseniz de eklediğim diğer resimdeki tatlının tarifini de verebilirim

Tarhana Çorbası
Bezelye ve Pastırmalı Spagetti
Roka Salatası(Domates ve kurusoğanlı)

Tatlı yapmaya da üşeniyorum bu aralar buzluktan Kakaolu kek falan çıkarcam

harika görünüyor kartopu tatlın mutlaka deneyeceğim..

kuru fasulye
bulgur pilavı
köfte
salata
turşu
akşama yenilecekler.....

$öyle canim nasil acili eksili çigköfte çekiyor dün geceden beri kizim uyursa aksama onu yapim diyorum

yoksa ;
tarhana çorbasi
lahmacun(buzluktan çikartirim)
baharatli halka sogan ve yesil salata
limonlu gazoz

çayla birlikte kuruyemis

menüm normalde
etli kuru fasulye ve şehriyeli pirinç pilavıydı
eşim aradı, arkadaşlar gelcek dedi
domatesli kıyma ve revani ekledim menüme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…