Akşama Ne Yemek Var ?

canım çok çekti şimdi un çorbası
nasıl yaptın?
hastayım da, ne güzel giderdi değil mi :2:

bizimde hasta çorbamızdı,annem hep yapardı kulakları çınlasın :)
arkadaş nasıl yapıyor bilmiyorum ama ben şöyle yapıyorumm..unu kavuruyorum az yağda,önce az su koyup eziyorum topak topak olmasın diye sonra suyunu yeterince koyuyorum ki et suyu,domates rendesi,baharatlı,pirinçli güzel olur..
ben unu fazla miktarda kavurup kavanozla dolapta muhafaza ediyorum,acil durumlarda oğluma hemen çorba yapıyorum,bayılıyor..

hamileyim çok bulantım var değil ne yapacağımı düşünmek yemek denildiği an mahvoluyorum şu saate kadar düzelirim diye bekledim ama düzelmedim o soğan kavrulurken çıkan koku ne kadar hoşuma giderdi ama şuan nefret ediyorum

gelelim konumuza z.yağlı barbunya yapcam yanına kuru kolay bişey yapayım diyorum tavsiyede bulunursanız sevinirm canlar

yayla çorbası-
etli güveç
pirinç pilavı
brokoli salatası
tatlı yokk ne yapsam bilemedim şöyle kolay bişe...

nohutlu, tavuk suyuna şehriye çorbası
pilav
tavuk

YELPAZ-E arkadaşım, kolay olarak etimek tatlısı yapabilirsin, hazır kadayıf bulundur evde ben bazen öyle yapıyorum,eşim çok seviyor.sütlaç severseniz o da olur :) sütlaç tarifi bilmiyorum ama yapmak isterdim ben de, bilen varsa paylaşsa bend e yapsam bugün :)

Son düzenleme:
Havuçlu kuru fasulye (Azıcık dünden)
Sebzeli bulgur pilavı (Dünden)
Baharatlı tavuk kızartma
Pırasalı kıymalı börek (Dünden)
Islak kek (Dünden)

Etimek tatlısı iyi fikir teşekkür ederim.sütlacı esim çok seviyor bende bilmiyorum dediğin gibi biri tarif versede yapsak.

mercimek çorbası-yoğurtlu brokoli-çiğ köfte-fırında cevizli balkabağı tatlısı

Etimek tatlısı iyi fikir teşekkür ederim.sütlacı esim çok seviyor bende bilmiyorum dediğin gibi biri tarif versede yapsak.

bir lt.süt bir su bardağından az pirinç bir buçuk su bardağı şekerle kaynatılır kaynayınca bir paket vanilya katılır ağzınıza pirinçler bütün gelmesin derseniz blendrdan geçirebilirsiniz pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin kaselere bölüştürün fırında yapmak isterseniz tencereye süt şeker pirinç ve bir yumurta sarısı koyun iyice karıştırarak pişirin pişince küçük güveç kaselerine alın üzeri kızarıncaya kadar pişirin

dün akşam
yayla çorbası
kuşbaşılı teryağlı bulgur pilavı
salata
kola

bugüne de kaldı dışarda yemezsek onları yeriz artık

ohhh süperr.tarif için teşekkürlerr.hemen not edeyim

dün
islim kebabı
pilav
brokoli yoğurtlama vardı

bugün
eşim ve abime pirzola kızartıcam
birde ıspanaklı peynirli börek yeterde artar bile

Domates çorbası, pirinç pilavı, etli nohut.. Amaaan yeter de artar bile

benim eşim de sütlaç sever. ben yaptım sütlaç,netten tarif buldum, genelde birbirine benziyordu tarifler. SERAP85 arkadaşımızın tarifi gibiydi, yalnız ilk kez yaptığım için kafam karıştı. pişti pişti suyunu çekmedi, sinir oldum, kaselere boşalttım artık tarifteki süreye göre, bakalım soğuyana kadar suyunu çekecek mi ...

dün;

zeytinyagli bakla
etli biber dolma
yogurt
su )
kakaolu islak kek

bugün;
kremali domates çorbasi
zeytinyagli taze fasulye
salata
yogurt

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…