Akşama Ne Yemek Var ?

Domates çorbası
Zeytinyağlı brüksel lahanası
Ispanaklı peynirli milföyler
Ayran

Çaya misafirim var

Üzeri çikolata soslu içi nutellalı kurabiye
Antep fıstıklı prenses lokumu
Hazır pasta
Çatal kurabiye (dondurucudan)
Kurumeyve tabağı
Kuruyemiş çeşitleri

Son olarak meyve.
Vakit kalırsa türk kahvesi..

aha yapmışsın brüksel lahanası:46: bana güzel bi tarif verirmisin brüksel lahanası ama etli olmayacak :56:

Bugün misafirlerim vardı:16:
Topalak çorba(tvde gördüm yaptım favori çorbalarımızdan biri oldu artık,bulgur köfteli,nohutlu bir çorba):31:
pirinç pilavı:40:
Et kavurma:37:
zeytinyağlı barbunya:42:
salata:3:

aha yapmışsın brüksel lahanası:46: bana güzel bi tarif verirmisin brüksel lahanası ama etli olmayacak :56:

Canım herkesin tarifi belki değişir ama ben eşimin sevdiği şekil yapıyorum onun tarifini vereyim sana :)

500 gr brüksel lahanası
2 orta boy havuç
2 orta boy patates
1 soğan
1 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 bardak tavuk suyu
1 çorba kaşığı salça
Alabildiğince su
Tuz
Pulbiber
Karabiber

Şimdi önce zeytinyağında soğanları kavur üzerine eğer çeşitlendirmek istersen 1 tane yeşil biberde doğra canım sonra salçayı ekle sarımsak patates ve havucuda koyup kavur üzerine brüksel lahanalarını ilave et ben burda buzluktan tavuk suyu çıkarıp ekledim ama şart değil göz kararı su ilave et limon suyunuda sık ve pişir yumuşadıktan sonra baharatları ekleyip bir taşım daha pişirip dereotu veya maydanozla süsleyip servis yap :)

Uzun anlattım ama :1:

Canım herkesin tarifi belki değişir ama ben eşimin sevdiği şekil yapıyorum onun tarifini vereyim sana :)

500 gr brüksel lahanası
2 orta boy havuç
2 orta boy patates
1 soğan
1 diş sarımsak
Yarım limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 bardak tavuk suyu
1 çorba kaşığı salça
Alabildiğince su
Tuz
Pulbiber
Karabiber

Şimdi önce zeytinyağında soğanları kavur üzerine eğer çeşitlendirmek istersen 1 tane yeşil biberde doğra canım sonra salçayı ekle sarımsak patates ve havucuda koyup kavur üzerine brüksel lahanalarını ilave et ben burda buzluktan tavuk suyu çıkarıp ekledim ama şart değil göz kararı su ilave et limon suyunuda sık ve pişir yumuşadıktan sonra baharatları ekleyip bir taşım daha pişirip dereotu veya maydanozla süsleyip servis yap :)

Uzun anlattım ama :1:

teşekkür ederim canım lezzetli oluyomu:26: ben evde ilk yapcam genelde dışarda sotesini yerim ama benim yediğim sankii turşu kavurması gibi meze gibimi desem farklıydı sevmiştim onu:26: ellerine sağlık canım çok sağol bunları haşlamaya gerek yoktu kolay pişiyomu?

teşekkür ederim canım lezzetli oluyomu:26: ben evde ilk yapcam genelde dışarda sotesini yerim ama benim yediğim sankii turşu kavurması gibi meze gibimi desem farklıydı sevmiştim onu:26: ellerine sağlık canım çok sağol bunları haşlamaya gerek yoktu kolay pişiyomu?

Valla canım o dediğini bilemiycem eğer çok sevdim diyosan yediğin yerden bi tarif iste bakalım verirler belki :1: ama internettede göz atarsan zeytinyağlı brksel lahanası deyince bu tarif veriliyor.. Bunları haşlamaya gerek yok orta ateşte hepsi yumuşacık oluyor ama su ilavesi baya olmalı çünkü piştikçe çekiyor

Valla canım o dediğini bilemiycem eğer çok sevdim diyosan yediğin yerden bi tarif iste bakalım verirler belki :1: ama internettede göz atarsan zeytinyağlı brksel lahanası deyince bu tarif veriliyor.. Bunları haşlamaya gerek yok orta ateşte hepsi yumuşacık oluyor ama su ilavesi baya olmalı çünkü piştikçe çekiyor

tamam canım çürümeden yapayım bari lahanacıklarımı:1: teşekkür ederim tarif için:16:

ezogelin çorba
zeytinyağlı yaprak sarma
sarmısaklı yoğurtt
fındıklı puding
ayyy bi sürü iş yaptım bugün bunlar yeterlii

aaaa dün benden sonra kimse bi şey yazmamış:19:
dünden yoğurtlu şehriye çorbası:40:
kıymalı kapuska:46:
zeytinyağlı barbunya:4:

merhabalar:3:

sebze çorbası

nohut yanında pilav

yogurt ve salata

tatlı ne yapsam onu düşünüyorum :51:

5 sebzeli 6 kurubaklagilli çorba (tamamen benim uydurmam)
kizartma; pane balik,kabak,patates,kirmizi ve yesil biber
sarimsakli domatesli sos
ayran
yulaf kepeginden kurabiye

Son düzenleme:
Back
X