Akşama Ne Yemek Var ?

ne yapacağımı hiç bilmiyorum ya offf içimden de bişey gelmiyobilmiyorumkismile

evet ya aynen bende en sonunda belirledim kafamda bişeyler bi aksilik çıkmazsa
menü hazır..ama yemek yok:1:
sende kolay bişeyler yapabilirsin yoğurtlu makarna ya da soslu makarna çeşitleri,
köfte,kızartma,mercimekli köfte benim kurtarıcılarımdır ;))) [/B

bende yemek yapamadım koşturmacalardan akşama bayat ekmeklerim var fırında yumurtalı ekmek yapıcam biraz patates atarım yanınada kahvaltılık çay yarın akşam içinde yemeğimi yaparım

bı arkadas sormus karnıyarık yaparken kızartmadan nasıl yaptıgımı ama cevap veremdım buran vereyım fırına patlıcanları koyuyorum bıcakla cızık atıyorum
onlar bıraz ölüyo sora içine bu arada hazırladıgım kıymalı soganlı kavurdugum harcı koyuyorum
üstüne yesil biber ve domatesle süslüyorum
yagsız ama nasıl lezzetlı oluyo anlatamam normal karnıyarık gıbı vıcık vıcık yağlı olupta baymıyo hem lezzetlı hem hafif oluyor herkese tavsıye ederım daha saglıklı
bızım buranın salı gunlerı pazar oldugundan evde sebze kalmadı kısmetse yarın alıcam
dunden kalan bulgur pılavımın yanına fırında patates ve nugget tavuk parcalarından yapıcam
yanına coban salatası ve ayran bukadar
tatlı yok artıkın bende gebelık sekerı cıktı artık tatlıyı gunluk rutınden cıkarmayı dusünuyorum

Mantar yemeği, pilav bir de salata yaparım yeter
He biraz da kendime peynirli patates püresi yaparım

Kızlar ctesi akşama 5 kişilik misafirim var. Üniv. arkadaşım eşi filan gelecek çocuklarda var. 1 gece kalacaklar

Sizden ctesi akşama ve pazar günü kahvaltı için tarifler istiyorum mümkünse.

Pratik olsun, zor olmasın, göze güzel görünsün, tadı da güzel olsun (çok oldum biliyorum:tomato: )

Kuzum haftasonu kahvaltı için denediğim bir tarif gayet lezzetli oldu.
Malzemeler;
*Patates
*Sosis
*Sucuk
*Tereyağı ( Arzunuza göre sızma zeytinyağı da olabilir)
*Kekik,tuz,karabiber,kırmızı pul biber
*Az miktarda taze kaşar ( Arzunuza bağlı eklemeyebilirsiniz de )
Hazırlanışı;
1.Patatesler kabukları soyularak yıkandıktan sonra zeytin tanesi büyüklüğünde küp küp doğranarak, yanmaz yapışmaz bir tavaya yada tencereye alınır.
2.Patateslerin üzerine tereyağı veya zeytinyağı ile tuz eklendikten sonra patatesler ara sıra karıştırılmak üzere, tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. ( Yağın çok fazla eklemeyin, patatesler hem kendi suları ile pişecek hemde az yağın etkisi ile kavrulacak.Yanlız patatesleri çok pişirmeyin. Çünkü sosis ve sucuklada pişecek)
3.Patatesler pişerken sosisleri halka halka, sucukları ise yarım halka olacak şekilde doğrayın.
4.Patatesler bir miktar yumuşadıktan sonra sucuk,sosis ve baharatları ekleyerek ve ağzı açık şekilde ara ara karıştırarak kavurmaya devam edin.
5.Tüm malzeme piştikten sonra üstüne kaşar rendesini ekleyerek, kaşarların erimesi için tencerenin kapağını kapatın. Kaşarlar eriyince sıcak servis yapın.

Ufuk mutfakta'dan alınmıştır.

Back
X