Akşama Ne Yemek Var ?

Çok kolay ve süper oluyor hayatım..
1 su bardağı sıvıyağ,1 su bardağı ılık süt,1 bardak ılık su maya için,1 paket yaş maya,1 tatlı kaşığı tuz, 1 yumurta akı,1 çorba kaşığı tozşeker,100 gr margarin,aldığı kadar un
Üzeri için:
1 çorba kaşığı yoğurt,1 yumurta sarısı

İç malzemesi:
Haşlanmış patates,arzu edilen baharatlar(Kimyon, pulbiber, karabiber) tuz
Pideleri hazırladıktan sonra üzerine yumurta sarısı ve yoğurt karışımını sür. Muhteşem oluyor..

slm canım patatesi nasıl yapıyorsun eziyormusun ,hamuru açık mı oluyor biraz daha detaylı anlatırsan memnun olurum

ya arkadaşlar yeşil fasulyeyi çok seviyoruz fakat kılçıkları temizlense dahi pişince kılçıklar tekrar çıkıyo bu beni ve çoçukları rahatsız ediyor ne yapmalıyım? sürekli yemek tariflerini soruyorum belki farklı oluyor diye ne yapayım değişik ve farklı tatları seviyorum

Son düzenleme:
bu akşam dünkü misafir menümdekiler var kalanları yiyeceğiz
dünkü menümse;
sarı mercimek çorbası
z.yağlı taze fasülye
z.yağlı yaprak sarması
fırında kanat ve baget( hazır toz tavuk sosuyla yaptım enfes oldu)
pirinç pilavı
yalancı tavukgöğsü

domates çorbanı nasıl yapıyorsun canımCADIARZUCADIARZUCADIARZU

iki kasik unu siviyagda hafif kavuruyorum bir dometes rendesi ve bir kasik salca katip birazcik kavuruyorum ustune 1 litre civari fazla olabilir kaynamis su katiyorum kaynayincada birbardak sut katip 5 dk daha kaynatiyorum..rende kasarlada servis ediyorum...

ya arkadaşlar yeşil fasulyeyi çok seviyoruz fakat kılçıkları temizlense dahi pişince kılçıklar tekrar çıkıyo bu beni ve çoçukları rahatsız ediyor ne yapmalıyım? sürekli yemek tariflerini soruyorum belki farklı oluyor diye ne yapayım değişik ve farklı tatları seviyorum[/QUOTE
ya taze yaptaze olacak fasulye yada bol zeytinyagiyla yapacaksin..bir yemege bir cay bardagindan fazla zeytinyagi koyarsan yumusacik olur..

ya arkadaşlar yeşil fasulyeyi çok seviyoruz fakat kılçıkları temizlense dahi pişince kılçıklar tekrar çıkıyo bu beni ve çoçukları rahatsız ediyor ne yapmalıyım? sürekli yemek tariflerini soruyorum belki farklı oluyor diye ne yapayım değişik ve farklı tatları seviyorum

Aldığınız fasülye sert ve kılçıklıysa ne yaparsanız yapın pişirdiğinizde de kılçıklı olur.
Alırken ortadan ikiye kırın ve kılçığı olup olmadığını kontrol edin.

Dolma içi çorbası:2:
Patates oturtma
Pilav
Cacık

e yeter dagamyoncuiremsu

etli sarma ve biber dolması- yoğurt
ev yapımı baklava

hamileliğimin son güçünü kullanıyorum artık:)

Back
X