Akşama Ne Yemek Var ?

Melis'çim özellikle pizzana bayıldım ben de isterim :)
Ellerine sağlık bitanem...

mercimek çorbası
ıspanak yemeği
makarna

tatlı olarakta sütlü irmik tatlısı cokacimcoook

Yayla Çorbası
Teyik pancarı(yöresel bir yemek asma yaprağının kurusundan yapılır)
Pilav
Karnıyarık
Salata
Turşu
çilekli puding

bence mantar çorbası yapma mantar yemeği yapıcakmışsın zaten
hım eet cnm ymkleri bağlamk için öle düşünmüştüm ama =) mericmek çorbası ypmya karar verdim sağoll tatlım
Kızlar bu akşama biber dolması yanına sivri biberli spagettımi yapsam, yoksa fırında kaşarlı mantar yapıp yanına sivri biberli spagettı mı yapsam.

cnm biber dolması ile makrna uyummlu olmaz sanki mkrna ve mntr olabilir bence

melis onlar ne bayıldımm pizza tam benim sevdiğim gibi bol peynirlicokacimcoook
bugün yemek yok sanırım patates salatası ya da makarna tarzı şeyler yaparım

sim fırında hamsi çok severım kılçıklarını çıkarıp msıır ununa buladım mımm yeme yanında yatt afiyet olsun cnm sana

bu fikre bayıldım, biz kızartma yapmıyoruz ve fırında da nedense hiç bir şeye bulamadan öyle diziyoruz. eminim una bulanmış harika olur. peki tepsiyi(biz borcamda yapıyoruz genelde, kokusu sinmesin diye) sıvıyağla mı yağlıyorsunuz, unlar çok yapışmıyor mu, bir an önce denemek istiyorum. delikafadulden

malatya yemeği olan ayranlı köfte

bir markanın köfteli ayran çorbasını aldık geçenlerde, çok hoşumuza gitti. o da aynı yerden türemiştir belki de değil mi? bu yemeğin tarifini zahmet olmazsa yazabilir misiniz?

ah ah neler yapmak istiyorum ama daha yeni basladim yemek yapmaya ogrenicem yavas yavas =)) ...
bezelye
pilav
kofte
vegetayla firinda patates
salata ve ayran
puding

vegeta çesniymiş (anneme sordum :kedi:) nasıl yapıyorsunuz sadece çeşni ve sıvıyağ mı? nasıl kesiyorsunuz patatesleri, kaç derecede, kaç dakikada, çok soru sordum ama ben de artık farklı yemek denemeye taktım kafaya, aile geleneklerinden bıktım 30 yıldır aynı tip şeyler yemekten :gitme:

ya arkadaşlar tarhana çorbasını ben hazır alıyorum böyle önerebileeğiniz mis kokulu köy tarhanası markası var mı?

bunu ben de merak ediyorum. hazır çorbadan mı memnunum gerçi knorr'un ama yine de daha güzeli varsa mahrum kalmayalım di mi? :lepi:

bizim menümüzdede karnıbahar yemeği
fırında patates(yoğurtlu ve soslu)
Salata var

fırında patates, yoğurtlu ve soslu, kulağa harika geliyor. tarif edebilir misiniz?

Back
X