Akşama Ne Yemek Var ?

Kızlar akşam yemeğim:

grnt477.jpg

ay yokkk bu görüntüye dayanamiycimm:56:

ellere sağlık canım:81:

-mercimek çorbası
-pazı kavurma
-yoğurt
-patates salatası

aslında çavdar ekmeği yapıp top top pişirilse olmaz mı hamburger ekmeği niyetine? aynı olmaz tabii ama :26: çavdardı değil mi şeker hastalarına tavsiye edilen :44:
ben de galeta unumu kendim yapıyorum neeeee dışardan alıp para vericem :13:

bizde bu akşam
yayla çorba (yaşasıııııın artık süt ürünleri tüketebiliyorum diyetim açıldı!!!)

canım çavdarlı, tam buğday, tahıllı vb ekmekler ama karbonhidratları az tüketmek amaç insülin direnci benimki şeker hastası değilim tam. o yüzden seçme yapıyorum, en çok sevdiğim şeylerden yiyebilmek için diğerlerini kısıyorum :34:

bu arada hayırdır ne diyeti? süt ürünlerine demişsin, bir rahatsızlığa yönelik sanırım, geçmiş olsun. :71:

selam aranıza yeni katıldım burası çok güzelmiş bende de barbunya pirinç pilavı ve turşu var bu akşam

hoş geldiiin, bu topicten sonra işlerim kolaylaştı kesinlikle, alışverişe çıkınca haa kızlar lşunu şunu yazmıştı,şundan yaparım ben de diye alışveriş yaparken buluyorum bazen kendimi :9:

Dün akşam buzluğa atmak üzere sigara böreği sardım...
Eşimin sağolsun canı çekti birazını bıraktım...
Bugün onları kızartıcam yanına da çay yaparım eşime...

akşama işten çıkınca rejimde olduğum için kendime ıspanak yemeği yapıcam :52::52:

bu arada hayırdır ne diyeti? süt ürünlerine demişsin, bir rahatsızlığa yönelik sanırım, geçmiş olsun. :71:

teşekkür ederim oğlumun süt alerjisi var emzirdiğim için ben de süt ve süt ürünleri tüketemiyorum/tüketemiyordum geçtiğimiz cumadan bu yana ben artık yiyorum çocukta tepki olmazsa (şimdilik yok gibi :nazar:) böyle devam edeceğiz ve belli bir süre sonra ona da deneyeceğiz, tepki olursa ben bir 6 ay daha (veya emzirme faslı bitene kadar) diyete gireceğim ki sütsüz, peynirsiz, yoğurtsuz yaşayamam sanırdım yaşanıyormuş :50:

bugünkü menüye gelince...
hiçbir fikrim yok :17:

b_i_o'cum geçen gün menünde ton balığı köftesi diye birşey gördüm...
Onu nasıl yapıyorsun, çok ilgimi çekmişti...

Akşama eşim ve oğluma kuzu gerdan yapıcam bende dünden kalan kabak yemeği ve mantıyla idare edicem artık.Herkese afiyet olsun.:82:

-kısır
-kereviz salatası
-(belki gözleme ya da sigara böreği birkaç tane ekleriz)

Dün akşam buzluğa atmak üzere sigara böreği sardım...
Eşimin sağolsun canı çekti birazını bıraktım...
Bugün onları kızartıcam yanına da çay yaparım eşime...

buzlukta sigara böreği çok iyi oluyor derincim. az önce reklamlarda sigara böreği gördük de, annemin canı çekti, biraz kızartalım mı dedi buzluktan :1:

teşekkür ederim oğlumun süt alerjisi var emzirdiğim için ben de süt ve süt ürünleri tüketemiyorum/tüketemiyordum geçtiğimiz cumadan bu yana ben artık yiyorum çocukta tepki olmazsa (şimdilik yok gibi :nazar:) böyle devam edeceğiz ve belli bir süre sonra ona da deneyeceğiz, tepki olursa ben bir 6 ay daha (veya emzirme faslı bitene kadar) diyete gireceğim ki sütsüz, peynirsiz, yoğurtsuz yaşayamam sanırdım yaşanıyormuş :50:

bugünkü menüye gelince...
hiçbir fikrim yok :17:

anladım biocum, umarım aşarsınız bu sorunu. benim de süte karşı var, sütlü kahve vb bile kıvranmama neden oluyor. ama çok şükür peynir, yoğurt dokunmuyor :nazar:

bugün için karnabahar mücveri ve şehriye çorbası yaptım.
karnabahar mücverini çok sevdim..
daha önceleri kızartmasını ya da fırında beşamel soslusunu yapıyordum.
biraz yağlı ama onunda peçeteye yağını alınca güzel oluyor..
herkese bereketli sofralar
:68:

bugün için karnabahar mücveri ve şehriye çorbası yaptım.
karnabahar mücverini çok sevdim..
daha önceleri kızartmasını ya da fırında beşamel soslusunu yapıyordum.
biraz yağlı ama onunda peçeteye yağını alınca güzel oluyor..
herkese bereketli sofralar
:68:

karnabahar mücverini nasıl yaptın canım
tarif edebilirmisin,geçen gün ben yapmıştım hiç beğenmedim
ben beceremedim galiba :44:

derin resimdekiler harika görünüyor köfteye bayılırım da :52:

bizde bu akşam;
dünden kalanlar tarhana çorbası ve karnabahar kızartması var
yanına patates kavuracam şöyle soğanlı birazda baharatlı :34:

Son düzenleme:
Benim de Brokoli çorbası
köfte-patates ayrılmaz ikilisi
salata
cola
bir de kabak tatlısı yaptım ama hala anlamadım ağda gibi oldu tabağa yapıştı bir tadına bakayım dedim dişime yapıştı:89:acaba şekerini mi çok koydum, çok mu pişirdim?:31: 1 kg kabağa 1.5 sb şeker koydum

Back
X