Akşama Ne Yemek Var ?

Daha yeni geldim eve ne yapıcam bilmiyorum bişey de yetişmez...
Tost yaparım eşime. Bide ayran...
Ben de makarna falan yerim...

evt bende yazım bari :1: etli biber dolması soslu makarna yanına cacık ve karışık salata yaptım ama sizin yazılarınızı okurken canım lahana dolması çekti hamileyimde :43: ayy resmen çok istedi üstünede yoğut ayy ben daha gelmiyom bu siteye :1::1::1::1:

kubi benimde canim cekti inan yaninada domates tursusu olsun be:43:

:43::43::43::43:gelmiyelim kuzum buralara daha :43: :1::1: ben birde mutfağada zor giriyorum ama yarın olsun görümcemden isticem sende gel buyur inşallah lahana kalmıştır markette :26: ben bide hem beyaz lahana hemde karalahana istiyom :43::43:

:43::43::43::43:gelmiyelim kuzum buralara daha :43: :1::1: ben birde mutfağada zor giriyorum ama yarın olsun görümcemden isticem sende gel buyur inşallah lahana kalmıştır markette :26: ben bide hem beyaz lahana hemde karalahana istiyom :43::43:

sanslisin vesselam senin gorumce varmis benim kimsem yok gurbet ellerde.:43:bende bu gidisle giremeyecegim mutfaga :50::37:

ben beyaz lahana istiyorum acili olsun arasinda biraz yumusak et olsun hafif yagli olsun babaanneminkinden olsun o kuyruk yag atardi icine :69:hmmmmm leziz yanindada buz gibi,tuzlu,eksi domates tursusu olsun.

istom,istom,istom iste:84:

ilk kez yapıyorum şuan ocakta :24:
Erişteli yeşil mercimek corbası
Makarna
Turşu
Yarın profiterol yapıcam ana yemekde düşünüyüm corbam yarında yeter ohh mis gibi
:56:
herkese afiyetler olsunnnn

mercimek corbasi
kofte
patates kizartmasi
icli kofte
kisir
islak kek
mide bulantilarim yuzunde mutfaga pek giremiyordum..ama aclik canima tak etti girdim bugun:))

ilk kez yapıyorum şuan ocakta :24:
Erişteli yeşil mercimek corbası
Makarna
Turşu
Yarın profiterol yapıcam ana yemekde düşünüyüm corbam yarında yeter ohh mis gibi
:56:
herkese afiyetler olsunnnn

arzu_84 erişteli yeşil mercimek çorbasını nasıl yapıyoorsun tarif edermisin şimdiden tşkler

tavuk şinitzel..
şehriyeli pilav..
patates salatası..

önden bol salata (çorba niyetine)
sonra da sosyete mantısı :56:

(kim derdi bu kadarcık mantı bana yeter diye ama valla patladım desem yeridir, önden salata yiyince :1: şeker hastalığına esir olmıycam işte :63:)

arzu_84 erişteli yeşil mercimek çorbasını nasıl yapıyoorsun tarif edermisin şimdiden tşkler

arzuya sormuşsun ama cevap göremeyince kendi tarifimi vermek istedim:
Yeşil mercimeği suyla birlikte ocağa koyuyoruz.Et suyumuz varsa onu yoksa istersek bulyon kullanıyoruz.Kaynamaya başlar başlamaz eriştesini atıyoruz.Diğer tarafta yağda soğanı öldürüyoruz.İçine biraz domates biraz acı biber salçası koyuyoruz. 1-2 domates doğruyoruz.Domatesler de ölünce altını kapatıp maydanoz ve nane ile pulbiber ekliyoruz.Bu arada erişteyle mercimek piştiyse hazırladığımız sosu ilave edip bir iki taşım kaynatıp tuzunu ayarlıyoruz..Afiyet olsun..:34:

zeynep merhaba arkadaşım msj şimdi gördüm.cevaplıyıyım hemen.ben ilk kez denedim aksam yaptım gayette ilk denemem göre güzel ve leziz oldu smegol vermiş sağolsun arkadasımız yalnız ben ayrı yöntemle yaptım benımkıde şu şekilde canım;
1.Yeşil mercimekleri yaklaşık 20 dakika bol suda haşlayın. Haşlanan mercimekleri süzün. Kenara ayırın.
(ben haşlamadım sıcak suda 1 2 saat beklettim canım)
2.Soğan ve sarımsağı küçük küçük doğranacak
3.Derin bir tencereye yağları ekleyip eritin. Eriyen yağa soğan ve sarımsağı ekleyin. Pembeleşip yumuşayıncaya kadar kavurulacak
4.Salçayıda ilave edip bir iki kere karıştırın. kaynar suyu yavaş yavaş ilave edin. su bıraz kaynayınca Mercimekleri ekleyin. mercimeklere şöle bi bak yumusamıs oluyor canım sıcak suda bır tasım kaynayınca son olarak ,erişteleri ilave edin. eriştelerı sona saklıyosun hemen yumusuyor zaten.
nanede güzel yakısıyor her corbaya oldugu gibi canım naneyide ekleyip bir taşım kaynat afiyet olsun.

emınım senınkıde güzel olacak ister bu yontemle istersen smeagol yontemle yap canım 2 yapısımda belkıde smeagol yaparım .afiyet olsun:56:

Back
X