Akşama Ne Yemek Var ?

merhabalar hanimlar su an sizlere cok ihtiyacim var
ben ingileterede yasiyorum ve esim hindistanli bir arkadasini yemege cagirmis bugun cocukta geleneksel turk yemekleri istedi benden. aksamdan icli kofte yaptim hazirladim ama baska ne yapsam dusun duusn bulamiyorum . esim sarma dolma yapma dedi kendi pek sevmediginden. corbayda karar veremedim mercimakmi olsun domatesli sehriyemi. ne yapacam ben simid bu cocuga geleneksel ya.
su an hamileigimin basindyim ve mide bulantilarim hat safada bu yuzden zorla mutfaga giriyorum. bana fikir veririseniz cok sevinirim.

bende ingilteredeyim canim :71:

icli kofte yapmissin zaten

corbayida mercimekten yap hafif baharatli, onlar baharata cok duskun oluyorlar

hamile,hamile geleneksel yemekmi olur ya :37:

pirinc pilav yap mis gibi yaninada firina patates ve tavuk yap.

salata birde serbetli tatli revani mesela tamamdir.

ben ingileterede yasiyorum ve esim hindistanli bir arkadasini yemege cagirmis bugun cocukta geleneksel turk yemekleri istedi benden. aksamdan icli kofte yaptim hazirladim ama baska ne yapsam dusun duusn bulamiyorum . esim sarma dolma yapma dedi kendi pek sevmediginden. corbayda karar veremedim mercimakmi olsun domatesli sehriyemi. ne yapacam ben simid bu cocuga geleneksel ya.
su an hamileigimin basindyim ve mide bulantilarim hat safada bu yuzden zorla mutfaga giriyorum. bana fikir veririseniz cok sevinirim.
mercimek corbasi
kirmizi et yiyorsa kofte patetes de yapabilirsin..
firinda tavuk da olablilir
slata
bir de puding yeter:))

biraz evvel bitirdim yemekleri eti topluca aldigim icin bir kac kilo kofte yaptim artaninida eksili terbiyeli kofte corbasi yaptim portakal agacindan tarifi cok guzel oldu..
etli kuru fasulye
pilav
ayran...

Icli kofte super bi secim...ilaveten mutlaka pirinc pilavi yap, Hintliler pirinc cok sever hem, bi de bizim usul yesinler bakalim...Mumkunse tereyagli. Firinda tavuk guzel fikir, hem basit. Ama yanina azar azar cacik, salata, kisir tarzi seyler de yapabilirsin, tadimlik.

Ben de dunden kalan kabak musakka pirinc pilavi var, onu isiticam, miktari az oldugundan yanina da borek yapicam. ve ayran tabiki de...

bizdede dün misafir vardı menüm:

süzme mercimek çorbası
hasanpaşa köfte
ekşimikli biber
pilav
salata ve yağlı sirkeli biber

tatlı olarakta çikolata soslu etimek tatlısı vardı

of bugüne karar veremiom
dünden kalan çorba ve çok az pilav var
ne yapsam acaba

Kabak ve patates dolması
Vee
Puding var bugün yeterrrr hastayımm daha bişey yapamam:56:

Patatesli ve bol domatesli yeşil fasulye :56:
Pirinç pilavı
Salata
Ayran (Eşime)

Haşhaşlı yoğurt tatlısı yapmak niyetindeydim ama sanırım yarına bırakıcam çok yorgun hissediyorum...

Sivas köftecisinden Sivas köfte:17:

Valla sizin menüleri görünce kendimden utandım ama yemek yapacak halim yok..

Ne güzel başlıkmış bu takip edeyim bundan sonra.:6::49:

bu akşam için;
*tarhana çorbası
*ıspanak yemeği (sarımsaklı yoğurtla)
*yeşil biber dolması
*kıvırcık salata
*keşkül tatlısı( hazır toz hlinde alıp yaptım)

Son düzenleme:
ben de egeliyim, bu otu bilmeliyim dedim ve netten baktım... meğer bilmediğim bişeymiş, daha çok erzurum yöresinde ya da doğu anadoluda yetişen, diğer adı sarızambak olan, soğan yapraklarının gayet kalını bi ot, salon çiçeklerinin yaprakalrına benziyor, genç sürgünleri salata veya sebze yemeklerinde ya da böreklerde kullanıyormuş :34: yiyenlere afiyet olsun...:3:

kusura bakmayın yazıp çıktım
ufak çaplı bir çiriş otu kaosu yaratmışım bilemeden:)
evet çiriş meg'in eklediği ot
aslen göçmenim ben çirişi tamamen merakımdam dolayı geçen sene alıp tatmıştım
erzurum yöresine ait bir ot diye biliyorum
karlar erimeye başladığı vakit ortaya çıkan
ve sadece pazarlarda nisan ve mayıs aylarında endam eyleyen bir güzellik
kendine has bir kokusu var biraz keskin
yerken o koku yok yalnız..
yani çok ahkam kesmiyim belki bir erzurumlu arkadaş çıkıp bilmediklerimizi söyler
hiç yemeğini yapmadım sadece yumurtalı kavurmasını yapıyorum
tavsiye ederim biz lezzetini çok sevdik

kısa yeşil soğan gibi hafif güzel kokusu var canım şimdi tam zamanı pazarlarda var...

Teşekkürler kızlar :71:
Meraktaydım sonunda geçti :1:
Pazara çıkınca varsa alayım ben de.

kizlar cok sagolun cevaplariniz icin benim misafir bu kadar hazirligin ustune iptal etti . gelemiyor bir sorun cikmis iclikofteler esime kaldi corbayida hazirlamistim puding yapmistim yanina birsey daha yapmak ostiyordum esim arayinca gelemeyecek diyince biraz sinirlendim ama sonradan iyi oldu aslinda hic halim yoktu ayakta zor duruyordum. kismet degilmis birdahaki gelisine artik kafamda menuyu hazirlamis olurum daha iyi olur.

Back
X