Akşama Ne Yemek Var ?

öğlen:
-kimyonlu köfte
-söğüş salatalık

akşam dışarda yedik.

ayy ben de lahmacun yapıcam bugün, ilk defa hem de, şans dileyin yapabilirim umarım :31:

:46: kolay gelsin, iyi şanslar.

ama biz hazır almıştık lahmacunu, acil durum hızırımızdır kendisi, evde yemek ve bizde enerji ve sabır olmayınca hemen geliveriyoru sağ olsun:1:

yorgun savaşçı,
bi forumda diyabete neden olabilecek bi hastalıkla yaşadığını öğrendim, ben de insüline bağımlı diyabetliyim... yemek yapmak ne yapacağını düşünmek çok zor gerçkten, bu nedenle ben genelde yememeyi tercih ediyorum, risk almaktansa :9:
kolay gelsin bize...
ve ne yemek yapsam diye düşünenlere.
dünden kalan lahmacun var bizde, yanına da cacık

yorgun savaşçı,
bi forumda diyabete neden olabilecek bi hastalıkla yaşadığını öğrendim, ben de insüline bağımlı diyabetliyim... yemek yapmak ne yapacağını düşünmek çok zor gerçkten, bu nedenle ben genelde yememeyi tercih ediyorum, risk almaktansa :9:
kolay gelsin bize...
ve ne yemek yapsam diye düşünenlere.
dünden kalan lahmacun var bizde, yanına da cacık

aslında şeker sorunu olanlara yönelik ayrı bir topic de lazım, bir arkadaş eşi için açmıştı ama çok ziyaret eden olmadı orayı maalesef.

benim gizli diyabet, pre diyabet dönemine adım attı sorunum. ancak bazen hipoglisemi oluşuyor eskisi gibi yani insülin direncindeki gibi bazense özellikle stresle şekerim fırlıyor.

sen insülin kullanıyorsan ölçüm yapıyorsundur ve kesinlikle çoğu gibi azı da tehlikeli bilirsin hipoglisemiye neden olabilir. lütfen dikkatli ol, sen de! bak cacık karbonhidratı dengeleyeceği için sağlıklı bir seçim mesela :34: ben de ilacımı ihmal etmemeye çalışıyorum özellikle yasaklılardan yemek zorunda kalınca ya da canım isteyince:5:

bugün

-etli yaprak sarması
-yoğurt

ay ben bu topiği yeni keşfettim:))valla harikaymış :66:
bende yazayım barii;)
dünden tavuk suyu çorbam var,
bugünede kocamla sac kavurmasına karar verdik
yanına da pilav,yoğurt:56:

aslında şeker sorunu olanlara yönelik ayrı bir topic de lazım, bir arkadaş eşi için açmıştı ama çok ziyaret eden olmadı orayı maalesef.

benim gizli diyabet, pre diyabet dönemine adım attı sorunum. ancak bazen hipoglisemi oluşuyor eskisi gibi yani insülin direncindeki gibi bazense özellikle stresle şekerim fırlıyor.

sen insülin kullanıyorsan ölçüm yapıyorsundur ve kesinlikle çoğu gibi azı da tehlikeli bilirsin hipoglisemiye neden olabilir. lütfen dikkatli ol, sen de! bak cacık karbonhidratı dengeleyeceği için sağlıklı bir seçim mesela :34: ben de ilacımı ihmal etmemeye çalışıyorum özellikle yasaklılardan yemek zorunda kalınca ya da canım isteyince:5:

bugün

-etli yaprak sarması
-yoğurt

evet, ölçüm yapıyorum istemesem de.. hipoglisemi ve hiperglisemi çok yaşıyorum, ayarlamak çok zor:50: idare ediyorum napiyim. zaten zararlı bişey yediğim zaman vicdanen kötü oluyorum, pişmanlık kaplıyor içimi, ve hastalığım sürekli aklımda oluyor. millet hapur hupur yiyor, "ay bu yenmez mi şu yenmez mi, azıcık ye bişey olmaz..." cümleleri beni deli ediyor aynı zamanda üzüyor
sen de dikkat et lütfen. işimiz zor ama imkansız değil :29:

evet, ölçüm yapıyorum istemesem de.. hipoglisemi ve hiperglisemi çok yaşıyorum, ayarlamak çok zor:50: idare ediyorum napiyim. zaten zararlı bişey yediğim zaman vicdanen kötü oluyorum, pişmanlık kaplıyor içimi, ve hastalığım sürekli aklımda oluyor. millet hapur hupur yiyor, "ay bu yenmez mi şu yenmez mi, azıcık ye bişey olmaz..." cümleleri beni deli ediyor aynı zamanda üzüyor

annem de şeker hastası:58:

Geçmiş olsun arkadaşlar... Hastalıkla yaşamak ve sürekli perhizde olmak zor iş gerçekten. Allah kolaylık versin.

Bugünkü menüm:

Tavuk sulu midye şehriyeli çorba
Kuru fasulye
Pirinç Pilavı
Salata
Baklava

"ay bu yenmez mi şu yenmez mi, azıcık ye bişey olmaz..." böyle diyendemi varmısss :47::47::47: Allahım ne cahillik.onlar hastalıgı bilmediği için muhtemelen :47: takılmayacaksın.Allah sabırlar versin.hastalık zor ama dediğin gibi imkansız değil.bir şekilde kontrol altında tutabiliyorsun.Allah daha beterinden korusun :29:

bugunkü menüm

etli terbiyeli şehriye çorbası
yeşil mercimek yemeği
salata

Son düzenleme:
Kürdan kebabı (Dünden)
Pilav (Dünden)
Yeşil fasulye kavurması
Salata
Cacık
İrmik helvası
Meyve