Akşama Ne Yemek Var ?

dünden kalan yayla çorbasının yanına kıymalı veya sosisli makarna yapmayı düşünüyorum zaten dünden biraz kremalı patates biraz soslu kanat var salata yaparım yeter heralde

kızlar mönünüz ne kadar geniş ben sadece zeytinyağlı dolma yapıcam yanına yoğurt ..napıym 2 kişiyiz :16::16::16:

ayy canım tarhana çorbası çekti şu egelilerin yaptığınkinden acaba adanada marketlerde bulabilir miyim?

hani kırmızı un gibi oluyor içinde herşey var un halinde..4 yada 5 kaşık suya koyup karıştıra karıştıra pişiriosun üniversiteye egede okudum orda öğrenmiştim

egelilerin yaptığı nasıl oluyo ki??

1 çorba kaşığı margarini tencereye alıp, eritin.
* 1 çorba kaşığı salçayı tencereye ekleyip yağda kızdırın.
* 5 su bardağı suyu ilave edin.
* Başka bir kabın içinde de, 1 su bardağı suya, 1 su bardağı tarhanayı ekleyip karıştırın.
* Kaynamakta olan tencerenin içine bu karışımı ilave edin.
* 15-20 dakika pişirin.(Devamlı karıştırın ki top top olmasın)

* 1 Çorba Kaşığı Margarin
* 1 Çorba Kaşığı Salça
* 1 Su Bardağı Tarhana
* 1 Çay Kaşığı Nane
* Tuz
* 1 Çay Kaşığı Kırmızıbiber

hani kırmızı un gibi oluyor içinde herşey var un halinde..4 yada 5 kaşık suya koyup karıştıra karıştıra pişiriosun üniversiteye egede okudum orda öğrenmiştim

biliyorum kaynanam yapıyo
bizim orda bi de yarmayla yapılan tarhana var annem de ondan yapmış kurutmuş onu da çok severim
ikisinden de var yani buyrun gelin yiyelim afiyetle:56:

biliyorum kaynanam yapıyo
bizim orda bi de yarmayla yapılan tarhana var annem de ondan yapmış kurutmuş onu da çok severim
ikisinden de var yani buyrun gelin yiyelim afiyetle:56:

ben kendim maraşıyım ama adnada yaşıyorum ..maraşlılarda yoğurt ve yarmayla yapıp kuruturlar tarhanayı :)))
yiyelim vallaa:16::16::16::16:

biz bu yaz yazlıkta annemle yaptık tarhana keşke size gönderebilsem bizde yoğurt dereotu fesleğen nane maydonoz domates etli kırmızı biber acı biberle bir süre mayalandırıp unla yoğurulup kurutuluyor sonra ufalanıp eleniyor tarhanayı pişirirken biraz kıyma az yeşil biber rendelenmiş domatesle pişirin harika oluyor

Back
X