Akşama Ne Yemek Var ?

Canım nasılsın hatırladın mı benı kızın bayagı buyumus masallah benım oglanda 3 ayı bıtırdı

Canım nasılsın hatırladın mı benı kızın bayagı buyumus masallah benım oglanda 3 ayı bıtırdı

evet canım hatırladım aynı zamanda hamile kalmıştık büyüdü çok şükür ama kucakçı birazcık o yüzden yemek temizlik çok zor oluyo pratik neler yapabilirim diye bakıyorum bende:55::55:

Sabah et suyunu cikardim buzluktan ve dun aksamdan fasulyelerimi zamandan tasarruf etmek icin duduklu tencerede haslamistim. Maalesef biraz fazla haslanmislar sanirim. Yani tam pismisler…az diri kalsinlar istiyordum ama demekki 3 dk kaynatmam yetecekti ben 5 dk kaynatmistim. :44:

Et suyuna sehriye corbasi
Yumurtali taze fasulye kavurmasi
Yumurtali cacik

:56:

yumurtalı taze fasulye kavurması şöyle oluyor sanırım, fasulyeleri haşlayıp süzüyorsun, tencereye yağ koyup yumurtaları kavurup fasulyeleri içine döküyorsun, bir iki dk da öyle kavuruyorsun. eğer böyle yapıyorsan -ki biz böyle yaparız- annem bu yemekte fasulyelerin çok pişmiş olması daha iyidir diyor, hatta kavururken ezilsin ister, bizde böyle daha makbul :34:
benim bugünkü menüm
dünden ayran çorbası
dünden patlıcan salatası (kıymalı :))
tavuk pirzola kızartması

Son düzenleme:
yumurtalı taze fasulye kavurması şöyle oluyor sanırım, fasulyeleri haşlayıp süzüyorsun, tencereye yağ koyup yumurtaları kavurup fasulyeleri içine döküyorsun, bir iki dk da öyle kavuruyorsun. eğer böyle yapıyorsan -ki biz böyle yaparız- annem bu yemekte fasulyelerin çok pişmiş olması daha iyidir diyor, hatta kavururken ezilsin ister, bizde böyle daha makbul :34:
benim bugünkü menüm
dünden ayran çorbası
dünden patlıcan salatası (kıymalı :))
tavuk pirzola kızartması

Cigdende koyabilirsin ama ben kolaylik olsun diye hasladim canim…

benimkinin icine ilaveten birde sogan giriyor canim. :9:

Once yumurtalar pisiyor az salca koyuyorsun sonra fasulyeleri..ve pismeye yakinda soganlari koyuyorsun cigden yapacaksan.

Ama bugun ben oncesinde sogan ve yumurtasini yapicam uzerinede salca…en son fasulyeyi koyup kavurucam.

Son düzenleme:
terbiyeli şehriye çorbası
imam bayıldı
kısır

akşama tv izlerken: un kurabiyesi
çay

DÜN AKSAM;
tarhana corbası
sehrıyelı prınc pılavı
döner
yogurtlu kozlenmıs kırmızı bıber

bu aksam;dısarı balık yemeye gıdıcez:56:

Bızım menu

gocmen musakkası
salata
ayran

gocmen musakkası:
patateslerı kup kup dograyıp az yagda kısık ateste teflon tencerede ıyıce kavurun baska bır tavada kıyma ve soganı kavurun kıyma ve sogan olunca domates rendesı ekleyıp baharatlarını ekleyın ne baharat sevıyosanız suyunu cekınce kapatın tenceredekı patateslerle harmanlayıp borcama serın fırında ustu kızarana kadar pısırın ustu kızarınca yumurta un ve yogurtu karıstırp musakkanın ustune dokun bu karısımda kızarınca pısmıs demektır ılık servıs edın borek gıbı dılımleyerek

Dun

Patates salatası
Kasarlı susamlı borek
Su boregı
Brownı
Irmık helvası
Cay

Bu aksam
Tavuklu mantar sote
Noddle
Salata
Yogurt

Brownı dunden

babacım ızgarada palamut yaptı
annecimde bol dereotlu maydanozlu rokalı göbek salata
cola-limonlu soda
ve tatlı olarakta ben muzlu damla çikolatalı hazır pasta tabanlı pasta yaptım birazdan götürücezzz:)

dün anneme gittik.
ıspanaklı börek ve peynirli börek vardı.
nohutlu pirinç çorbası
salata
kırmızı biber salatası
yaprak sarması - ince bulgurlu
meşrubatlar vardı.

bu gün ise

fırında balık
salata
tahin helvası
:34:

Etli bezelye
Nohutlu pilav
Sarimsakli yogurtlu salatalik

diye dusundumde...et cikardim sabah bakalim belki kusbasi dograyip duduklude pisirip soganla salcayla kavururum. ya da dograyip doner seklinde tavada pisiririm pilavin yanina iyi gider. kararsizim. liste yaptim ama surekli degistirerek yapiyorum :9:

Tavuk şinitzel
Şehriyeli pirinç pilavı
Dünden kalma domates çorbası
Salata,turşu
Çay yanında vişne ve damla çikolatalı muffin

arkadaşım gelecek sipariş verdi

tavuk şnitzel
patates püresi
domates çorbası
salata yapıcam
pilav var evde yersek

çokk kararsızım acaba ben ne yapsam ki bu tavuk şnitzel doğrumu yazdım bilmiyom ama nasıl yapılıyoo

Dün son anda sular geldi ve yemek işini halledebildim şükür...

Dün akşam:

Bezelyeli patates yemeği
Pirinç pilavı
Salata
Ayran

Bu akşam:

Tavuk suyuna tavuk parçalı erişte çorbası
Dünden azıcık patates yemeği ve azıcık pilav
Soslu makarna (Sosunu soğan, sarımsak, domates ve salçadan yapıyorum)
Tavuk kızartma

Back
X