Akşama Ne Yemek Var ?

işte bende bnu diyorum :) ben bu şekilde olan pastaları bi gün önceden yapıyorum ve dolapta durdukça daha da güzel oluyo

bende dedigin gibi bazi tatlilari daha bi seviyorum 1 gun durunca...iste ozellikle sutlu tatlilar...kekide 1 gun bekleyince daha cok seviyorum :56:

bende dedigin gibi bazi tatlilari daha bi seviyorum 1 gun durunca...iste ozellikle sutlu tatlilar...kekide 1 gun bekleyince daha cok seviyorum :56:

bencede :) arkadaş da yapsın herşeyiyle ve bi gün dolapta bekletsin, bize hak vericek %100 :))

ben ağlayan pasta çok sık yaparım üzerinide pamam çikolata sosu yüüzden kapayamıyorum inan bekleyince daha şahane oluyo herkes hazırmı diyo pastama ama ikram etmeden 2 saat önce çıkarırsan ılır daha lezzetli olur

çokk kararsızım acaba ben ne yapsam ki bu tavuk şnitzel doğrumu yazdım bilmiyom ama nasıl yapılıyoo

şimdi gördüm daha yazdığını

tavuk göğsü alıyosun şinitzel yapıcam diye biftek şeklinde yapıyolar yıkayıp önce yumurta akına sonra galete ununa batırıp tabi tuz da atıp sıvı yağda kızartılıyo çok basit ve çok lezzetli

bugün yemekler bendeennn:)
Annecim sabahtan beri koca evi süpürmüş silmiş,dünya kadar ütü yapmış altından girip üstünden çıkmış ben kursta iken Allah razı olsun
bende sakın yorulma ben yapıcam yemekleri dedim veee şimdi mutfağa girişiyorumm

kremalı mantar çorbası(hazır Knorr çorba)
kasap köfte
patates kızartması
sumaklı zeytinyağlı ve maydanozlu soğan salatası
patlıcan ve kırmızı etli biber közleniyor şu anda fırında
karpuz,kavun,üzüm
kola ve soda

herkese afiyet olsun bereketli olsun sofralarımız...:16:

fırın torbasında baharatlı patates ve soğan halkalıyla birlikte çupra balığı yanında da sumaklı çoban salata

arkadaşlar ağlayan pastam için önerilerde bulunmuşsunuz, çooooookkk teşekkür ediyorum. ben de mesela yaş pasta ve bisküvili tavuk göğsü yapınca, akşamdan yapıyorum, bir gece dinlenince gerçekten çok hoş oluyor. akşam yaparım diye düşünmüştüm ama üzerime biri oturmuş gibi yine, hiiiiçç kalkıp da pasta yapasım yok. bazen gündüz, bazen de akşamları çok iyi oluyorum, ama bu akşam iyi olduğum akşamlardan biri değil sanırım. yarın dersim 10.30da biticek, 11 gibi evde olurum, eve gelince mutlaka yatıyorum bi saat, anca kendime geliyorum, sonra kalkar yaparım pastayı, yemeği akşam 6 gibi yicez, çay daha sonra tabi. o zamana kadar da pastam dinlenmiş olur sanırım. akşamdan yapmayı düşünmemin nedeni, kayınvalidemler gelmeden önce mutfağı dökmemek, yani pasta yap, onun bulaşığı falan ortada olmazsa mantıya girişirdik hemencecik.

Bugün paylaşılmaya değer birşeyler pişirmedim kola ve dondurulmuş pizza yiyorum ama birkaç akşam önceki menüm güzeldi. Süt-balık bileşeninden zehirlenen olmaması ise daha da güzeldi.

Fırında levrek
Kremalı patates
Deniz börülcesi
Nar ekşili yeşillik salatası
Tatlı olarak üzüm
Anasonlu şeker bile yiyemediğim için de bira

selam canlar.

bu gün biraz hastayım.

buzlukta pişmiş dolmam var. biber dolması ısıtacağım
salata yapacağım. gücüm yerinde olursa çorba da yaparım.

afiyet olsun.

Dünden tavuklu erişte çorbam var ama onu yarına bırakacam balık yiyeceğimiz için...

Bu akşamki menüm:

Palamut tava
Marullu ve mor soğanlı patates salatası
Kavun
Kola ve meyveli soda
Ekler pasta

Herkeslere afiyet olsun...

Back
X