Akşama Ne Yemek Var ?

sucuklu kuru fasulye
pirinç pilavım
salatam
tatlı olarakta incir uyutması var:))))) ilk kez yaptım bakalım kocam begencek mi???

aaaa bizim yöresel tatlımız o kadar güzel ve sağlıklı bir tatlı ki beğenmemek imkansız bizde ramazanda yapılır hafif ve sindirimi kolay olduğu için:16:

bugun dışardaydım geç geldim eve o yuzden
patates biber kızartması salata puding var :23:

çoktandır yazmıyodum dün akşam

mercimek çorbası
tavuk suyuna bulgur pilavı
fırında baharatlı baget
salata
yaş pasta

bugüne de kaldı onları yeriz
afiyet olsun

Son düzenleme:
off ne yapacağımı bilemiyorum yine, bazen böyle tutukluk geliyo :((( buraya bakayım dedim örnek alırım belki. nohut yemeği ve pilav aklıma yattı, yanına salata yaparım.

incir uyutması nasıl bişey kızlar,merak ettim doğrusu, kolay mı yapımı? hangi yörenin? :)

off ne yapacağımı bilemiyorum yine, bazen böyle tutukluk geliyo :((( buraya bakayım dedim örnek alırım belki. nohut yemeği ve pilav aklıma yattı, yanına salata yaparım.

incir uyutması nasıl bişey kızlar,merak ettim doğrusu, kolay mı yapımı? hangi yörenin? :)

kuru incirleri kaselere küçük küçük doğranıyor göz kararı(ben ölçü kullanmıyorum herkesin şeker tercihi farklı)şeker eklenir 1lt. süt kaynatılıp incir şeker karışımına eklenir tahta kaşıkla ezilir incirin jölesi çıksın diye kaselere kaynar süt konulup karıştırılır aynı yoğurt mayalar gibi üzeri kalın bir örtü ile kapatılıp 1-1.5 saat bekletilir sonra buzdolabında soğutulur ama dondurucu kısmında değil çok hafif lezzetli bir tatlı muhallebi gibi görünür ama o kadar ağır değil yapımı kolay 5 dk. yapılır

kuru incirleri kaselere küçük küçük doğranıyor göz kararı(ben ölçü kullanmıyorum herkesin şeker tercihi farklı)şeker eklenir 1lt. süt kaynatılıp incir şeker karışımına eklenir tahta kaşıkla ezilir incirin jölesi çıksın diye kaselere kaynar süt konulup karıştırılır aynı yoğurt mayalar gibi üzeri kalın bir örtü ile kapatılıp 1-1.5 saat bekletilir sonra buzdolabında soğutulur ama dondurucu kısmında değil çok hafif lezzetli bir tatlı muhallebi gibi görünür ama o kadar ağır değil yapımı kolay 5 dk. yapılır

çok teşekkür ederim cnaım, gerçekten basit görünüyor tarif, zahmet oldu sana da :17: incir alıp denemk istiyorum, sanırım 4-5 kase çıkar 1 lt sütle, tekrar sağol ;)

çok teşekkür ederim cnaım, gerçekten basit görünüyor tarif, zahmet oldu sana da :17: incir alıp denemk istiyorum, sanırım 4-5 kase çıkar 1 lt sütle, tekrar sağol ;)

ne zahmeti canım tabi çıkar o kadar yoğurt mayalar gibi kapatıp bekletiyorsun ya sütün koyulaşıp koyulaşmadığını kontrol et tam koyulaşmazsa biraz daha beklemen gerek inciri az koyma iyi ez sütü kaynar koy mutlaka iyi tutar afiyet olsun şimdiden canım

48ve58 sen yeni doğum yapmışsın şimdi fark ettim bu tatlı acayip süt yapar lohusalara falan yaparlar

dün annemler geldi
birlikte mantı yaptık
yanına da salata
önceki günden revani
ve annem incir tatlısı yapmıştı

ama o kadar yorulmuşum ki
akşam burda sayfalara bakarken uyuyakalmışım
o yüzden bugün yazıyorum

bu akşam da dışarıda yiyelim dedi eşim.

Ay mantı çekti canım ya :D Bize gönderebilir misiniz ? (mantı açanlara sesleniş) :3:

Bugün bizim menüde sadece bir yemek var :

Sebzeli makarna :1:
Aman canım iki kişi için iki üç çeşit yemek gerekmiyor zaten :1:

Ay mantı çekti canım ya :D Bize gönderebilir misiniz ? (mantı açanlara sesleniş) :3:

Bugün bizim menüde sadece bir yemek var :

Sebzeli makarna :1:
Aman canım iki kişi için iki üç çeşit yemek gerekmiyor zaten :1:

biraz fazla yapmışız biz, kalanını buzluğa kaldırdım ben
yollamak mümkün olsa keşke
hemen haşlayıp yerdin ne güzel
bu arada makarnaya bayılırım ben
yemeğe çıkmasak bugün makarna istiyordu canım
bir de şu var, artık çok çeşitli yemekler makbul değil
uzmanlar öyle söylemeye başladı
çünkü hepsinin sindirimi ayrı, birbirine karışınca mayalanmaya ya da çürümeye neden oluyormuş
ben artık meyve tabağı bile yapmıyorum, tek çeşit yiyorum
ama işte yemeği tek çeşit yapamıyorum malesef
illa ki bi yemek çeşidi, bi çorba, bi de pilav türü bir şey oluyor.

Back
X