Akşama Ne Yemek Var ?

biraz fazla yapmışız biz, kalanını buzluğa kaldırdım ben
yollamak mümkün olsa keşke
hemen haşlayıp yerdin ne güzel
bu arada makarnaya bayılırım ben
yemeğe çıkmasak bugün makarna istiyordu canım
bir de şu var, artık çok çeşitli yemekler makbul değil
uzmanlar öyle söylemeye başladı
çünkü hepsinin sindirimi ayrı, birbirine karışınca mayalanmaya ya da çürümeye neden oluyormuş
ben artık meyve tabağı bile yapmıyorum, tek çeşit yiyorum
ama işte yemeği tek çeşit yapamıyorum malesef
illa ki bi yemek çeşidi, bi çorba, bi de pilav türü bir şey oluyor.

Çok teşekkür ederim:) JOVANO sana da çok teşekkür ederim :)

Gerçekten keşke göndermek mümkün olsaydı değil mi? :) Ben de makarnayı gönderirdim :) Değiş-tokuş yapardık :)
Bunu hiç duymamıştım, yeni bir bilgi oldu benim için, yani bu durumda aslında sağlıklı besleniyorum denebilir, çeşidi arttırmayayım o zaman! :)
Olsun ama çorbanın sindirimi zor değildir, hemen hemen tek çeşit sayılır:)

ne zahmeti canım tabi çıkar o kadar yoğurt mayalar gibi kapatıp bekletiyorsun ya sütün koyulaşıp koyulaşmadığını kontrol et tam koyulaşmazsa biraz daha beklemen gerek inciri az koyma iyi ez sütü kaynar koy mutlaka iyi tutar afiyet olsun şimdiden canım

sağol canım gerçekten. evet 3ay oldu doğum yapalı ve sütüm yok maalesef, mama veriyorum ağırlıklı olarak,incirin süt yaptığını okuyorum da denemedim hiç, herşeyi denedim pek işe yaramadı, sanmıyorum, bu tatlı da işe yaramaz ama merak ettim tatlıyı :) inşallah tuttururum ;)

dün tavuk sarma yaptım bayanlar çok güzel bi ara sıcak olur benden tavsiye:)

Bol barbunyali karalahana yemegi.
(aslinda sofrada karalahana yemegi varken baska birsey yenmez ama...:))
Ne yapayim diye dusunurken
guveci kiydum ocaga icine sogan patates havuc tavuk deep freezeden bir avuc taze fasulye.
Yeter herhalde.

Ayrica "cok cesit yemeyin. Tek tek tuketin. Sonuna kadar destekliyorum. Belki istahim da korelir:))

Erişte çorbası
Salçalı,domatesli makarna
Yoğurtlu biber kurutması
Tulumba tatlısı
:56:

Bende güzel ıspanaklı börek ve yanına döğmeli yoğurt çorbası yaptım ama oğluşla beraber yiycez:( babamız dışarıda kendine ayırdı bu akşamı:) neyse bereketli ve gülümseyen sofralarınız olsun:)

selaaam kızlaar. canım kapuska yemeği çekiyor. lakin nasıl yapıldığını bilmiyorum:1: bi el atın şu garibana heee:1: bi tarif verin:34:

selaaam kızlaar. canım kapuska yemeği çekiyor. lakin nasıl yapıldığını bilmiyorum:1: bi el atın şu garibana heee:1: bi tarif verin:34:

ben de hiç yapmadım.
lahanadan yapılıyor dimi, yanlış bilmiyorum :37:
bilen varsa anlatsın, belki ben de yaparım :56:

bugünkü menüm
tavuk haşlama
şehriyeli pirinç pilavı
salata

Kapuskayı soran arkadaşlarım :)
Lahana yapraklarını yıkadıktan sonra ince ince kıyıyorsunuz. Ardından çok az haşlıyorsunuz. Bir tencerede soğanı kavurup salça ekliyorsunuz, hemen sonrasında haşladığınız lahanayı ilave edip kavuruyorsunuz. 5-10 kavurduktan sonra suyunu ekleyip pişiriyorsunuz. Tercihe göre pişmesine yakın pirinç de ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun :56:

Back
X