Akşama Ne Yemek Var ?

patlıcan turşu haşlanarak yapılan mı ? yoksa közlenerek yapılan turşu mu ?

Haşlanarak yapılan tarifini daha önce paylaşmıştım tekrar ekliyorum.

Konu açılalı bayagı olmuş ama bende pratik olarak basit bir patlıcan turşusu veriyorum hemen yapıp yiyebilirsiniz

Malzemeler

5-6 tane patlıcan,5-6 tane çarliston biber yada sivribiber,sarımsak,tuz ,yag,limon,kuru nane,sumak ve nar eşkisi

yapılışı:patlıcanları ve biberleri dogruyoruz bir tencereye göz kararı su katıyoruz bu sebzeleri haşlıyoruz haşladıgımız sebzeleri soguması için derin bir kaba alıyoruz biraz soguduktan sonra içine tuz,yağ,kuru nane,sumak,limon ve sarımsak koyuyoruz ben birde nar eşkisi koyuyorum çok az miktirda nar eşkisini sevmeyenler koymak zorunda degiller sarımsagı çiğ olarak koymanızı tavsiye ederim çok basit bir tarif çok güzel oluyor

Karnıyarık
pirinç pilavı
semizotu salatası.

Haşlanarak yapılan tarifini daha önce paylaşmıştım tekrar ekliyorum.

Konu açılalı bayagı olmuş ama bende pratik olarak basit bir patlıcan turşusu veriyorum hemen yapıp yiyebilirsiniz

Malzemeler

5-6 tane patlıcan,5-6 tane çarliston biber yada sivribiber,sarımsak,tuz ,yag,limon,kuru nane,sumak ve nar eşkisi

yapılışı:patlıcanları ve biberleri dogruyoruz bir tencereye göz kararı su katıyoruz bu sebzeleri haşlıyoruz haşladıgımız sebzeleri soguması için derin bir kaba alıyoruz biraz soguduktan sonra içine tuz,yağ,kuru nane,sumak,limon ve sarımsak koyuyoruz ben birde nar eşkisi koyuyorum çok az miktirda nar eşkisini sevmeyenler koymak zorunda degiller sarımsagı çiğ olarak koymanızı tavsiye ederim çok basit bir tarif çok güzel oluyor
her ikisinide bayılırım afiyet olsun :) tarif için teşekkürler....

mercimek çorbası, kayseri mantısı, kuru dolma ve yaprak sarmaası, yeşil fasulye, havuc salatası, közde kırmızı biber, yeşil salata börek ve tatlıya karar veremedim misafir var:((

Dün akşamki menümüz;
Yeşil fasülye
Arpa şehriyeli pirinç pilavı
Çoban Salatası
Ağlayan kek

İlk İftar soframızda;
Yoğurt çorbası
Karnıyarık
Domatesli makarna(dünden kalan pilavımızda var)
Ağlayan kek(dünden kalan pastamız)
Cacık

Herkese hayırlı Ramazanlar gönüllerimiz dolu sofralarımız bereketli olsun hayırlara vesile olsun Ramazanımızda inşallah:nazar:
Afiyet olsun:56::16:

hazır corba
snıtzel
pilav
salata
kavun
ayran

cnaım ırmıkte kavurmak ıstıyo

Akşama ilk iftar yemeğimizde;
Tarhana çorbası
Salata
Cacık
Karnıyarık
Pilav
Peynirli börek
Karpuz
:56:
Herkese hayırlı ramazanlar sofralarımızdan bereket eksik olmasın Allah oruçlarımızı ibadetlerimizi kabul etsin inşallah.

karalahana çorbası

etli kuru fasulye

bulgur pilavı

salata

yoğurt

meyve

herkesin ramazanı hayırlı olsun

bu akşam bizim de:

mantı çorbası (dün annemden getirdik)
etli nohut yemeği
pilav
cacık
tava böreği
dondurmalı güllaç

pilav dışındakilerin hepsini hayatımda ilk defa yapıcam:) tatlının tarifini de bugün netten buldum deniycem bakalım inşalah içlerinden en az ikisi yenebilir olur da aç klamayız:)

Back
X