Akşama Ne Yemek Var ?

hiiç bişi yook :50:

ramazan olalı tek başıma sahur ve tek başıma iftar yaptım :5:
insan kalabalığı böyle zamanlarda daha çok arıyor işte :24::24:

eşimde gitti 45 günlüğüne iş seyahatine kaldım mı bi başıma
:36::35:
evi beklemeyede ben gibi biri lazım ama :27::1::ssz:

sanırım menemen yapıcam :39::56::56::56:

önceki akşam;
mercimek çorbası
tavuk dolma
islim kebabı (önceki günden kalmıştı)
közlenmiş patlıcan (yoğurtlu)
salata
misafirin getirdiği yaş pasta
evdeki güllaç

bu akşam yine misafir var;
ezogelin çorba
karnıyarık
pirinç pilavı
börek
cacık
salata
çayın yanına kurabiye

afiyet olsun

bugün yemek yok galiba kimse yazmamış :9:

dünden kalan yemeklerim var yine

karnıyarık pilav cacık börek başka bşy yapmıcam
tatlı olarak da ekler var

afiyet olsun

Son düzenleme:
bugün yemek yok galiba kimse yazmamış :9:

dünden kalan yemeklerim var yine

karnıyarık pilav cacık börek başka bşy yapmıcam
tatlı olarak da ekler var

afiyet olsun

valla bende ne yapsam diyordum kararsız kaldım

altın günlerinin vazgeçilmezi kısır :9: :9: yanında sınırsız çay ve turşu :52: :52:

Hazır para para çorbası:9:
Dolma biber
Domates soslu makarna
Cacık
Meyve soslu tavuk gögsü tatlısı

Afiyet olsun:nazar::16:

hazır çorbaya gülüyosun ama biz sürekli hazır ççorbaya talimiz:)

herşeyi gerekirse netten fln baka baka yapıorum da bi çorbaya elim gitmiyo... üşenio muyum yapamam diye mi korkuyorum ya da hazırı varken ne kasıcam mi diorum nedir bilemedim:)

bizde de

tutamaç çorbası
buzluktan köfte
pilav
buzluğa attığım garnitürle american salatası
fırın tepsiisnde zyağlı ve knorr fırında tavuk sosuna bulanmış patates kızartması
dünden kalma muzlu güllaç

hazır çorbaya gülüyosun ama biz sürekli hazır ççorbaya talimiz:)

herşeyi gerekirse netten fln baka baka yapıorum da bi çorbaya elim gitmiyo... üşenio muyum yapamam diye mi korkuyorum ya da hazırı varken ne kasıcam mi diorum nedir bilemedim:)

bizde de

tutamaç çorbası
buzluktan köfte
pilav
buzluğa attığım garnitürle american salatası
fırın tepsiisnde zyağlı ve knorr fırında tavuk sosuna bulanmış patates kızartması
dünden kalma muzlu güllaç

Bizde yazın özellikle hazır yapıyoruz dedigin gibi daha pratik lezzetlilerde orda gülmemim nedeni çorbanın ismi aslında:9:Muzlu güllaçmı dedin yapıcam hep aklımda evdekiler güllacı sevmiyor ya bende hepsini yiyemem kilo alıcam zaten:8:

Menümüz;
Kıymalı patlıcan musakka
Arpa şehriyeli pirinç pilavı
Cacık
Hoşaf
Ağlayan pasta
ilerleyen saatlerde böğürtlenli dondurma:56:

Afiyet olsun:16:

Bizde yazın özellikle hazır yapıyoruz dedigin gibi daha pratik lezzetlilerde orda gülmemim nedeni çorbanın ismi aslında:9:Muzlu güllaçmı dedin yapıcam hep aklımda evdekiler güllacı sevmiyor ya bende hepsini yiyemem kilo alıcam zaten:8:

Menümüz;
Kıymalı patlıcan musakka
Arpa şehriyeli pirinç pilavı
Cacık
Hoşaf
Ağlayan pasta
ilerleyen saatlerde böğürtlenli dondurma:56:

Afiyet olsun:16:

ağlayan pasta ilgi çekici duruyo netten bakiym tarifine, ıslak kek tarifi laızm bana da eşim istio ii tarif tyok elimde diorum:)

muzlu güllacı da ara kata doğradım muzları ince ince üzerine full dayadım dövülmüş fındığı (ceviz de olur) süslemede de antepfıstığı tozuyla şekerde döndürülmüş vişne kullandım...

güllacı bi öğrendim ramazan boyunca herkese ygüllaç yaptım, misafir gelcek arkadaşlarıma bile gittim yaptım bu çömez halimle:)

ben muzluyu sevdim de eşim klasik tat arar herşeyde o "1"klasik daha ii" dedi herzamanki gibi:)

ağlayan pasta ilgi çekici duruyo netten bakiym tarifine, ıslak kek tarifi laızm bana da eşim istio ii tarif tyok elimde diorum:)

muzlu güllacı da ara kata doğradım muzları ince ince üzerine full dayadım dövülmüş fındığı (ceviz de olur) süslemede de antepfıstığı tozuyla şekerde döndürülmüş vişne kullandım...

güllacı bi öğrendim ramazan boyunca herkese ygüllaç yaptım, misafir gelcek arkadaşlarıma bile gittim yaptım bu çömez halimle:)

ben muzluyu sevdim de eşim klasik tat arar herşeyde o "1"klasik daha ii" dedi herzamanki gibi:)

Muzu çok seviyorum böyle tatlılarda pastalarda falan ararım genelde vazgeçilmezim çok lezzetlide olmuştur yakışmıştır arasına fındıkmı antepfıstıgımı dedin akşama çok var daha iftara off hep sevdigim şeyleri koymuşsun ama olmazki böyle vişnede varmış kargo istiyorum:52:geçen sefer yaptıgımızda çilek eklemiştik muz aklıma yattı onu deneyecegim bu sefer:52:Benim yemek topigim var bakmak istersen farklı lezzetler bulabilirsin canım ağlayan pasta orda daha farklı ama şuanki fovori Ağlayan pastam Cahide sultanın tarifini yapıyorum eger denemek istersen orayı önerebilirim canım 1-2 gün aralıgında dolapta bekleyince dahada güzel oluyor :56::16:

Son düzenleme:
bugün yemek konusunda kararsızım fikrim değişmezse;

etli taze fasulye
pilav
fırın torbasında baharatlı tavuk baget
salata
ayran

afiyet olsun

Son düzenleme:
Muzu çok seviyorum böyle tatlılarda pastalarda falan ararım genelde vazgeçilmezim çok lezzetlide olmuştur yakışmıştır arasına fındıkmı antepfıstıgımı dedin akşama çok var daha iftara off hep sevdigim şeyleri koymuşsun ama olmazki böyle vişnede varmış kargo istiyorum:52:geçen sefer yaptıgımızda çilek eklemiştik muz aklıma yattı onu deneyecegim bu sefer:52:Benim yemek topigim var bakmak istersen farklı lezzetler bulabilirsin canım ağlayan pasta orda daha farklı ama şuanki fovori Ağlayan pastam Cahide sultanın tarifini yapıyorum eger denemek istersen orayı önerebilirim canım 1-2 gün aralıgında dolapta bekleyince dahada güzel oluyor :56::16:

aa bakarım tabii... muzu ben d eçok severim.. güllacın ortasına önce iki üç muzu doğrayıp yaydım sık aralıklarla sonra da bolca dövülmüş fındık ekledim... güllacın üst kısmı için de vişnenin çekirdeklerini çıakrdım küçük bi tavaya toz şeker koyup vişneleri onda döndrdüm ekşi olmasın diye, bi baktım yanlışlıkla reçeli keşfediyorum tekrar, ağdalanmadan aldım attım dolaba:) güllacı süslemek için kullandım şamfıstığı tozuyla vişneyi... foto eklycektim de telefndaki fotoğrafın boyutuna büyük dedi yüklemedi site... (fındık yerine ceviz daha baskın bi tat oluyo sanırım önceki sade güllacım cevizliydi daha güzel gibiydi, seviyosan cevizi tavsiye ederim;)

Back
X